Studijní pobyt v Anglii
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studijní pobyt v Anglii
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo osobní zkušenost se studijním pobytem v Anglii. Moje teta zvažuje, že by svému 17ti letému synovi koupila měsíční pobyt v létě v Anglii, aby tam byly i kurzy angličtiny. Nemáme s tím doposud žádnou zkušenost, tak jestli někdo z Vás nemůže něco doporučit.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj,
byla jsem před lety na jihu Anglie celý srpen. Bydlela jsem v rodině, chodila do jazykovky (od 9:30 do 16:30) každý všední den. Odpoledne, večer a o víkendech byl obvykle program, který pořádala škola nebo hostinská rodina - což bylo super. Za celý měsíc jsem nepotkala nikoho z Česka, což bylo velké plus. Jazyk se rapidně zlepšil, jako teenager jsem se dost osamostatnila. Můžu všem doporučit. (stálo mě to cca 70tis. na ten měsíc). Máš nějaké konkrétní dotazy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, díky moc za odpověď. Zatím mě nic nenapadá, ale zeptám se ještě tety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, ja mam znamy,co jsou jako hostitelska rodina,bydlim v UK, a jenom co jsem vypozorovala,tak jak pise black,studenti jsou od rana do vecera pryc,maji porad nejaky program,ta nase znama jim udela snidani,balicek jidla jeste s sebou,a pak veceri. nekdy ma plny barak studentu,tak tam nejsou aspon sami. Jednou se jim stalo,ze jim jeden student odesel,nevim,co se mu nelibilo,ale pisu to jen proto,ze kdyby nahodou se vyskytla rodina,u ktere se nelibi,tak neni asi problem vymena.
- Citovat
- Upravit
Black_Orchids píše:
ahoj,byla jsem před lety na jihu Anglie celý srpen. Bydlela jsem v rodině, chodila do jazykovky (od 9:30 do 16:30) každý všední den. Odpoledne, večer a o víkendech byl obvykle program, který pořádala škola nebo hostinská rodina - což bylo super. Za celý měsíc jsem nepotkala nikoho z Česka, což bylo velké plus. Jazyk se rapidně zlepšil, jako teenager jsem se dost osamostatnila. Můžu všem doporučit. (stálo mě to cca 70tis. na ten měsíc). Máš nějaké konkrétní dotazy?
Vlastně ano, zajímalo by mě, jestli si myslíš, že je to spíš vhodné pro někoho,kdo v tom jazyce exceluje, nebo pro někoho, kdo se s ním hodně trápí (což je tedy ten náš případ). Neboli jestli si myslíš, že to bude mít dlouhodobější přínos i pro toho, komu angličtina moc nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja mam 13-ti leteho kluka a chci ho taky poslat, ale na tri tydny. Chceme to pres Intact, protoze svagr od nich posilal deti a spokojenost. Oni jezdily snad od jedenacti a zvladly to a jejich anglictina proste super. Ja si od toho taky hodne slibuji. Ted jsme ve fazi, ze ja se chci uz delsi dobu podivat do Londyna a nevychazi to, tak asi poletim s nim, budu v hotelu, jenom ho na zacatku zkontroluji jestli je vse v poradku a za par dni se vratim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tina b píše:Black_Orchids píše:Vlastně ano, zajímalo by mě, jestli si myslíš, že je to spíš vhodné pro někoho,kdo v tom jazyce exceluje, nebo pro někoho, kdo se s ním hodně trápí (což je tedy ten náš případ). Neboli jestli si myslíš, že to bude mít dlouhodobější přínos i pro toho, komu angličtina moc nejde.
ahoj,byla jsem před lety na jihu Anglie celý srpen. Bydlela jsem v rodině, chodila do jazykovky (od 9:30 do 16:30) každý všední den. Odpoledne, večer a o víkendech byl obvykle program, který pořádala škola nebo hostinská rodina - což bylo super. Za celý měsíc jsem nepotkala nikoho z Česka, což bylo velké plus. Jazyk se rapidně zlepšil, jako teenager jsem se dost osamostatnila. Můžu všem doporučit. (stálo mě to cca 70tis. na ten měsíc). Máš nějaké konkrétní dotazy?
dle mého pro všechny
resp. pro ty, co mají tzv. školní angličtinu - a je jedno, zda v ní excelují nebo se trápí. Ti dobří pochytí fráze každodenního života, které v učebnicích nenačtou… no a ti horší (kteří se třeba prostě jazyk neumí doma učit), se v pohodě rozmluví. To byl tenkrát můj případ - z učebnice jsem se neuměla učit, když jsem měla něco říct, tak jsem marně pátrala v hlavě, co jsem se „naučila“, styděla jsem se mluvit (blbý přízvuk, malá slovní zásoba, nejistota v gramatice…). Jenže tam to člověka donutilo - měla jsem fakt štěstí, kdy ve škole nebyl celý měsíc jediný student z Česka, takže jsem byla nucena používat výhradně EN. Navíc, oni jsou tam na takové studenty zvyklí (škola i rodina), vysvětlují, mluví pomaleji, zřetelně, ale hlavně se mě neustále na něco ptali
Po měsíci jsem normálně mluvila a to byl jenom začátek
pak už jsem se nikde nebála mluvit, no a dnes mám angličtinu naprosto plynulou (díky aktivnímu používání). To samé s němčinou - žila jsem v DE několik let, nikdy jsem se neučila z učebnice, ale mluvím normálně (rozumím i hovorové němčině).
Ještě k té Anglii - je tam spousta studentů z Asie (Čína, Korea, Japonsko…) - a pro ty je EN extra těžká - výslovnost, gramatika, prostě všechno… Ti byli ze všech nejhorší jako studenti
a zvládli to.
Pokud máte tu možnost, pošlete ho tam. Navíc se osamostatní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych tu myšlenku podpořila ![]()
Kamarádka byla v Bristolu a byla nadšená. Je potřeba předem zjistit, zda do té vybrané jezakovky nejezdí moc Čechů, protože to pak lehce ztrácí efekt. No a začátky jsou těžké, 14 dní je naprosté, naprosté minimum, ale 3 týdny bych považovala za optimální minimum. Chvíli trvá, než se do toho člověk vpraví, ale je to skvělá zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky všem za odpovědi, případné další zkušenosti určitě uvítám. Probereme to a uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit