Studium 2 jazyků na VŠ

Anonymní
14.2.23 10:54

Studium 2 jazyků na VŠ

Máte tu někdo zkušenosti se studiem anglického a německého jazyka (dvouobor) na pedagogické fakultě? Angličtinu mám úroveň B2, ale němčinu jen A2, tak by mě jen zajímalo, jestli bych s tou němčinou měla problém. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.2.23 11:57

Tak jestli jsi zatím na střední a terp podáváš přihlášku, tak do začátku semestru němčinu vypiluješ a prostě si udělej cvičný test z přijímaček - i do května při soustředěné práci to na ty přiímačky zlepší, zejména pokud z toho budeš maturovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
14.2.23 12:31

Přijímačky s tím asi uděláš (lidi, co umí dobře jazyky, volí prestižnější a těžší obory, takže to bych se nebála), spíš se zamysli, jestli ti ty jazyky jdou (A2 mají nijak nenadaní lidi tak po roce důkladnějšího nebo 2 letech pomalejšího studia), nebo jestli jsi ochotná máknout, protože to pro tebe asi bude těžké.

Já osobně bych třeba neuvažovala o tom, že chci něco někoho učit, kdybych nebyla schopná to za 4-6 let aspoň na tu B2 naučit ani sebe… Ale to už je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.23 16:15

To je nic moc znalost - ta němčina. Před více než dvaceti lety jsem ji šla studovat se základní a všeobecnou státnicí, po gymplu a po ročním studiu na jazykovce - kolem mě děcka z jazykových gymplů a nejlépe po ročním a delším pobytu v německy mluvící zemi jako aupair. Přednášky v němčině - o fonetice, fonologii, morfologii, syntax, německá literatura - přečíst kvanta knih v originále a dělat jejich rozbory.
Z jaké jsi střední školy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.23 19:48
@Anonymní píše:
To je nic moc znalost - ta němčina. Před více než dvaceti lety jsem ji šla studovat se základní a všeobecnou státnicí, po gymplu a po ročním studiu na jazykovce - kolem mě děcka z jazykových gymplů a nejlépe po ročním a delším pobytu v německy mluvící zemi jako aupair. Přednášky v němčině - o fonetice, fonologii, morfologii, syntax, německá literatura - přečíst kvanta knih v originále a dělat jejich rozbory.
Z jaké jsi střední školy?

Zdravka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.23 20:05

Tak to fakt moc nevidím šanci úspěšně se dostat a vystudovat, aniž bys byla v té cizině, nebo na velmi intenzivním kurzu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 17:10
@Anonymní píše:
Tak to fakt moc nevidím šanci úspěšně se dostat a vystudovat, aniž bys byla v té cizině, nebo na velmi intenzivním kurzu.

Přijímačky z němčiny tam právěze nejsou. Jsou tam TSP

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 18:08
@Anonymní píše:
Přijímačky z němčiny tam právěze nejsou. Jsou tam TSP

Jak na které univerzitě… ;) Ale oni prostě už předpokládají vstupní znalost na vyšší úrovni než je tvoje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze