Studium optometrie na UPOL

5
26.11.23 09:35

Studium optometrie na UPOL

Zdravím, není tady náhodou někdo, kdo studoval/studuje optometrii na UPOLu (v Olomouci)? Případně na jiné VŠ?
Zajímá mě náročnost oboru a jaké máte případně zkušenosti. Jestli jsou praxe dostačující a jestli je možnost ERASMU :P

Hlavně co uplatnění.. hodně lidí říká, že optometrista je jen prodavačka v optice… :,(
Není možnost spolupráce s očním lékařem atd.? :nevim:

Moc děkuji za jakoukoliv odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
29.11.23 07:22

@Blanča02 Ahoj, nemam teda zkušenost s optometrií, mám vystudovaní jen SŠ oční optik, ale optometrista není rozhodně prodavač v optice. :) Budeš měřit lidem zrak, vyhodnocovat korekci, pomáhat s výběrem obrub a i to má nějaké svoje náležitosti, i když spousta lidí to vidí jako obyčejný prodavač, ale jsou k tomu potřeba znalosti, abys vybrala správnou obrubu ke správné korekci. Navíc teď dost často po zrušení poukazů na slevu od pojišťovny, častěji lékař pošle na změření právě k optometristovi. Lékař vyšetří jestli tam není nějaká patologie např. Na sitnici apod., optometrista změří pečlivě dioptrie, protože má na klienta daleko víc času. :) Počítej s tím, že ve studiu budeš mít hodně fyziky a že práce s lidmi je náročná, ale ve výsledku je to fajn čistá práce, a oko je velmi fascinující orgán. :) Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.11.23 16:27

@deardie Moc děkuji za odpověď. Něco takového jsem potřebovala slyšet :P mám ještě jeden dotaz. Snad to nebude znít hloupě. :D Může být optometrista „oční sestřička/asistentka“ u očního lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
4.12.23 05:49

Ahoj, moji dva spolužáci jsou vystudovaní optometristi a co se týče uplatnění po škole, nemůžou si ztěžovat. Hlavně co se týká platové sféry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze