Studium optometrie na UPOL
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium optometrie na UPOL
Zdravím, není tady náhodou někdo, kdo studoval/studuje optometrii na UPOLu (v Olomouci)? Případně na jiné VŠ?
Zajímá mě náročnost oboru a jaké máte případně zkušenosti. Jestli jsou praxe dostačující a jestli je možnost ERASMU ![]()
Hlavně co uplatnění.. hodně lidí říká, že optometrista je jen prodavačka v optice… ![]()
Není možnost spolupráce s očním lékařem atd.? ![]()
Moc děkuji za jakoukoliv odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Blanča02 Ahoj, nemam teda zkušenost s optometrií, mám vystudovaní jen SŠ oční optik, ale optometrista není rozhodně prodavač v optice.
Budeš měřit lidem zrak, vyhodnocovat korekci, pomáhat s výběrem obrub a i to má nějaké svoje náležitosti, i když spousta lidí to vidí jako obyčejný prodavač, ale jsou k tomu potřeba znalosti, abys vybrala správnou obrubu ke správné korekci. Navíc teď dost často po zrušení poukazů na slevu od pojišťovny, častěji lékař pošle na změření právě k optometristovi. Lékař vyšetří jestli tam není nějaká patologie např. Na sitnici apod., optometrista změří pečlivě dioptrie, protože má na klienta daleko víc času.
Počítej s tím, že ve studiu budeš mít hodně fyziky a že práce s lidmi je náročná, ale ve výsledku je to fajn čistá práce, a oko je velmi fascinující orgán.
Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deardie Moc děkuji za odpověď. Něco takového jsem potřebovala slyšet
mám ještě jeden dotaz. Snad to nebude znít hloupě.
Může být optometrista „oční sestřička/asistentka“ u očního lékaře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moji dva spolužáci jsou vystudovaní optometristi a co se týče uplatnění po škole, nemůžou si ztěžovat. Hlavně co se týká platové sféry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit