Studium pedagogiky, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18254
26.7.26 13:07
@Anonymní píše: Více

Na ZS by nebyl problem se uplatnit i s Bio jako chemikar. Ne kdekoli, ale leckde jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4997
26.7.26 14:03
@andelka83 píše: Více

Obory zaměřené na vzdělávání jsou „učitelské“, obsahují předměty pedagogického minima, ale zároveň můžeš jít dělat i do praxe, já mám chemii a mohla bych jít do výzkumu nebo laboratoře.
Zakladatelko, učitelé budou potřeba vždycky, ale lépe se ti bude shánět práce, pokud budeš mít dva předměty. Co tak vidím inzeráty, tak nejvíc je poptávka po matematice, fyzice, IT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32954
26.7.26 14:29

@ProfZav Díky. Tyto obory jsem zaznamenala až v posledních letech. “ Za mě “ byla prostě PdF dvouobor a hotovo. Nebo jiné vzdělání a DPS. Ale to už je skoro 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4997
26.7.26 14:42
@andelka83 píše: Více

Budeme podobně staré, končila jsem VŠ v roce 2009. Ale já nemám pajdák, studovala jsem na přírodovědecké fakultě, tam právě byly a jsou tyhle obory „se zaměřením“, většinou pro SŠ. Naopak na PdF bývají pro ZŠ a navazující mgr.pak pro SŠ. A za mě některé navazující neměly, proto jsem šla na PřF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32954
26.7.26 15:03

@ProfZav Já taky 2009 :D Ja mam taky Filozoficko - přírodovědeckou fakultu, ale uz si vůbec nepamatuju, co mimo matematiky a fyziky se tam kromě humanitních oborů učilo. Pedagogické kombinace byly takové, co mi nevyhovovaly, tak mam odborný obor a pak jsem musela na pedagogické minimum. Stejně je to na houby :lol: Nedělám původní obor ani neučím :mrgreen: No co už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4997
26.7.26 16:23

@andelka83 U nás to bylo tak, že ti co neměli obor se zaměřením na vzdělávání, ale „odborný“, tak si mohli zapsat předměty pedagogického minima v rámci nějakého celouniverzitního vzdělávání. Akorát to měli navíc ke svým předmětům. Člověk nikdy neví, kam ho život zavane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
26.7.26 16:43

Biologii (a angličtinu) mám já, je to neuplatnitelne. Učím jen angličtiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32954
26.7.26 16:53

@ProfZav Jj, já jsem to studovala poslední rok společně. Statnicovy ročník a 1 rok DPS. Pak jsem byla nezaměstnaná a těhotná, tak jsem DPS končila na rodičaku. Ani jsem pak nepočítala s tím, te bych to extra využila, původně jsem to chtěla kvůli rozvíjející se muzejní pedagogice. Ted už jsou na to přímo obory, je přesyceno. Ale hodilo se mi to skoro po 10 letech, když jsem se na poslední RD dala na dráhu AP na základce. Přišlo místo a nemusela jsem řešit další studium, už jsem ho měla. Člověk nikdy neví. Ale svůj původní obor asi těžko někdy budu učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.26 18:54
@ProfZav píše: Více

Určitě budu mít kombinaci dvou předmětů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze