Studium pedagogiky, váš názor?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží, jaké předměty bys chtěla učit. Některé chybí dlouhodobě a chybět budou.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že učitel najde uplatnění i za pár desetiletí. Navzdory klesající porodnosti. Tak málo, aby učitel nenašel práci, se zase rodit nebude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učení je super práce, jen do toho ![]()
Akorát si dobře vyber předměty. Teď u nás byla na praxi holka s kombinací francouzština - pedagogika. To je fakt úplně na nic.
Jestli jsi přírodovědná, matika /fyzika/počítače jsou sázka na jistotu. Jestli ne, tak čeština nebo angličtina. Aspoň jeden předmět si vyber z toho.
Moc dobrá volba podle mě není dějepis, zeměpis, občanka a příroďák, málo hodin, hodně učitelů. Úplně k ničemu (respektive tak pro radost) jsou obory typu výchova ke zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleželo by jaké předměty. Asi bych nesla na ty obory, které jsou jen zaměřené na vzdělávání, nevím jestli to je dostatečná kvalifikace, to si zjisti předem.
Kamarádka má biologie - pedagogika a dělá AP jako já ( já mám zas jen dějepis). Ve školství nás to baví, ale ač Mgr. tak prostě to uplatnění není. Jiná známá má k češtině ruštinu a na mateřské si bude dodělávat další aprobaci. Velký zájem je o matematiku, fyziku, IT a jazyky. Vzhledem k vysoké časové dotaci je dobře uplatnitelná čeština. Hodně žádaný je aspoň u nás 1. stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z, D, Př… - možná se budou různě slučovat a osekávat hodiny.
Ch - 2h týdně od 8.třídy = není potřeba moc učitelů
Ideál - Aj, M, Čj (mají všichni, vyšší hodinová dotace)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše: Více
No ty casovy dotace s novym RVP mozna vezmou za svy, CJ na 2. st. ma v zakladu tusim 3 h, ale jako jo, porad je to vic nez D nebo OV.
Ale nevim, no, plnej uvazek cestin bych fakt nechtela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška Uvěřím až uvidím. Myslim změny. Vždycky něco vymyslí a pak.. škoda mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učit se bude snad pořád. Rychlý přechod na on- line asi nehrozí. Možná bude na SŠ kombinovaná výuka. Ale pořád to musí někdo řídit a kontrolovat.
Spíš jde o to zda na to máš nervy a jsi autorita. Výhody pro ženy jsou volno a prázdniny pak s dětmi. Taky v jídelně ušetríš. Když máš dobrou aprobaci můžeš si přivydělat doučováním či kroužky.
Navíc ty budeš mít aspoň OA takže do ekonomiky se můžeš kdykoliv vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Bio-Čj.
Je lepší. Ale bio učí kde kdo. I když na SŠ by mělo mít už úroveň.
Kdyby šlo CH-Čj bylo by to vůbec nejlepší. Ch moc lidí nechce a na SŠ už může být těžká. Ale je to humanitní+ přírodovědný obor. Nevím zda to vůbec jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LunaP kdesi jsem videla kombinaci humanitni a prirorovedny dokupy, ale uz nevim kde. Byla moznost vyberu a dost velkeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je právě možnost jen čeština-biologie, čeština s chemii nejde. Nebo minimálně u nás nenabízí.
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer, chci se zeptat na Váš názor a pohled. V září nastupuji do čtvrtého ročníku na obchodní akedemii, ale láká mě trochu jiný směr. Ráda bych šla na pedagogickou fakultu na některé předměty se zaměřením na vzdělávání. Chtěla bych učit na střední škole či 2. stupni na základce. Myslíte si, že je to v dnešní době dobrý nápad? Myslím s klesající porodností atp. Hrozně mě to láká, ale bojím se jestli to neni moc riskantní skrz zaměstnáni v budoucnu. Moc děkuji za každou odpověď.