Studium v Anglii
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium v Anglii
Pěkný den, chtěla bych se zeptat zda někdo náhodou neuvažujete o studium v Anglii
Já o tom uvažuji všeobecně, nemusí to být zrovna UK, ale je to Evropa a pořád blízko domova, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já byla jako au-pair v UK a zároven jsem tam mohla chodit do školy. A pokud chceš studovat angličtinu, tak vřele doporučuji
.Těch pár měsíců tam, mi dalo víc než několik let tady v Čechách. Tak hodně štěstí ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, taky si to myslím, ale u mě je problém, že žiji s přítelem a on nějak na mé sny a přání nebere extra ohled. Dá se na studium vydělat na školné a celkově na život? Vím, že se dá vzít nějaká půjčka, ale ta nepokryje život..:) A určitě to vyjde lepší, jak nějaké kurzy tu v ČR ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Špatně jsem se vyjádřila..:) zda se dá „operkováním“ uživit aspoň nějak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já si o tom nedávno zjiš´tovala.
Takže - co vlastně chceš?
Dělat Aupair, která během pobytu navštěvuje jazykový kurz nebo tam chceš studovat univerzitu?
První varianta - kdysi se s tím dalo i vydělat, dnes je to spíš na zkušenou, kouknout se tam, z kapesnýho nic nenašetříš.
Pokud chodíš na nějakou školu v čr, co se zkusit poptat, zda nedělají výměnné pobyty? Nebo pak prázdninové kurzy? Nebo se dá rok studovat v partnerské škole v zahraničí.
Druhá varianta - jít tam studovat vejšku = docela fifnačně nemožné
.
stačí prohledat net a je jasno:
https://www.google.cz/search?…
Platí se dost vysoké školné. Často si na to berou půjčky, zadlužují se. Jako nerezident UK máš poplatky ještě vyšší.
Plus bydlení, strava, životní náklady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nu, tak já o tom vím přesně to jisté co ty
A psala jsem nějak globálně…Já mám třeba v Anglii příbuzné
Takže by to bylo možná jednodušší. Vím, že ty půjčky jsou dost velké, ale také záleží na škole. Plus pozdější splácení také není tak hrozné. Mě jde spíš o názory a třeba někdo už někde studoval a má dobré zkušenosti a někdo naopak. A zatím dodělávám střední, takže mám čas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nooo, tak to jsem docela zvědavá, jak to pak vyvedeš, jak to dopadne, jak se rozhodneš
.
Já bych si vybrala v čr vejšku, která dělá stáže do zahraničí a šla studovat tu. Jinak bych do toho moc nešla.
Nebo - je tu ještě varianta, že můžeš studovat z domova z čr Open University
http://www.open.ac.uk/…tside-the-uk
studuješ si doma, konzultuješ přes net, myslím, že i zkoušejí přes skypa ![]()
A tam pak mají poplatky teda nižší
liší se podle oboru.
Mě se zdá za klasickou univerzitu a akademický rok dát cca plus mínus 8000 liber(cca 240.000Kč) fakt dost, natož to pak splácet krát x let ![]()
Kdybys byla prokazatelně rezident, tuším déle, jak 3 roky, tak pak je školný snad polovina ![]()
A stejně, to abys vystudovala nějakej fakt dobře uplatnitelnej a placenej obor, abys to splatila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já myslím, že když mám už X let plán žít mimo ČR, tak se mi zahraniční výška hodí. Je několik důvodů, ale jak to tady chodí?! Člověku se chce brečet. Neříkám, že jinde je to růžové to ne, ale myslím, že se tam dá prosadit, když je člověk dobrý. Vím jaké to je u přítele ve firmě…jsou s bráchou velmi šikovní, ale vychcanost zdejších lidí nemá meze…Všude je něco
jen je na člověku, jak se k tomu postaví. A mimochodem, tady už i vysoké budou též placené a kdo na to nebude mít, tak si to bude splácet pěkně po škole. Nu a z čeho. Vysokoškolák má horko těžko co dělat, aby našel dobrý job a bez praxe ho nikdo nevezme…Ovšem je to jen můj pohled na věci kolem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, já pro školný jsem. Znám lidi, co to hezky cucají a studujou si třeba deset let. Plus k tomu berou kde jaký sociální dávky.
Nebudou to žádný extra neúnosný částky. Já na vošce taky školný platila a divný mi to nepřišlo. Za výborný prospěch se platila jen polovina.
Pak v práci jsem si nástavbu taky celou platila a to už drahý bylo.
A te´d po rodičáku budu bez práce a budu muset začínat od nuly
.
Povinné je základní vzdělání, to chápu, že má být zdarma. Ale proč by se neměly platit nepovinné školy? Běžně rodiče šetří dětem na školu. Když pak vidí, že k tomu není, tak se použijou jinak.
Ve světě má Karlova Univerzita stále jméno, na tu ještě slyší a uznávají.
My jsme taky čr opustili právě z důvodů, o kterých píšeš+některé další. A´t se v práci snažíš, jak chceš, tak tě ocení snížením platu
.
Mužskej už to přestával dávat. Ale prosadit se je strašně těžký a nikde na přistěhovalce nejsou zvědaví. To bys musela vystudovat jadernou fyziku nebo nějakej supr speciální obor, aby ses prosadila bez potíží.
Na podzim jsme se vrátili. Práce není, tak šel muž na volnou nohu a nějak to snad zvládnem.
Ale za to, jak to tu v čr funguje a je si můžeme my, sami, že o tom krafeme v hospodách, ale to je asi tak vše, co s tím děláme
.
Mysela jsem si, že odchodem to vyřeším, nebudou problémy, co mě tížily. Až pak jsem pochopila, že ne, že se s tím musím poprat, že útěk to neřeší.
Tím nechci říci, abys to nezkoušela. To chrań Bůh.
Já jsem evidentně věkově a zkušenostně jinde. Po škole jsem taky dělala venku ![]()
Pokud jsi mladá, bez závazků, máš ještě o světě ideály - jen jeď. Osobní zkušenost je k nezaplacení
.
Akorát jsem si vybírala práce, kde se nehlídaly děti! To bych si fakt netroufla. Mají dost odlišný názor na výchovu a co nám přijde normální, je jinde děsnej prohřešek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že nejsem z nejstarších
Ale zkušenosti už nějaké také mám…Minimálně vím co je to od 17ti se starat o sebe sama a kolikrát jsem neměla ani na jídlo. Takže ideály mě už opustily někdy v dětství. Já vím, že si za stav tady, můžeme my. Ale nikdo nic nedělá. Chtělo by to pořádnou defenestraci. Co se mě týče ráda bych dělala ve sféře diplomacie. A je to velmi těžký cíl, vím.
Švagrová žila v USA a pořídila si rodinu. Nu a jelikož babičky daleko, tak odešli zpět. A teď brečí..Na krku hypotéka a platy jsou mizerné. Kolikrát říkají, že tam měli zůstat. I, když to nebylo světové, jak by tady každý soused čekal. Všichni hned, to jste si museli přivést minimálně 5 mega…ale nikdo nechápe, že tam měli taky hypo, ale za úplně jiných podmínek. Je pravda, že výchova v zahraničí je úplně jiná. Hlídala jsem děti v Německu
…
Je to jen o náhodě, jestli se člověku podaří, nebo ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pia Můj názor, že je au-pair není výdělečná čínnost, samozřejmě záleží kolik rodina platí.
Ale pokud tvuj přítel nesdílí tvoje sny, tak je možná opravdu dobrý nápad zkusit VS v Cechach a poté se snazit zucastnit zahranicniho programu Erasmus
.
A nebo zkusit jazykovy kurz v zahranici, ale to se dost prohnes, protože to je fakt dost drahy.
Na jak dlouho bys chtela jet do ciziny?
- Citovat
- Upravit
a co se zkusit poptat těch příbuzných, co oni na to? Určitě by sehnali info přímo z univerzity, kterou mají v dosahu a jak to vidí oni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teta tam i studovala, ale vše hradil její přítel. Teď jí moc nechci zatěžovat, jelikož má mimčo. A já mám čas, takže na nic nespěchám
Já chci do ciziny?! Noo řekněme, že na hooodně dlouho. Z jiných důvodů, krom přítele tady zůstávat nemusím. Přítel mi řekl, že uvidí až bude mít ing., že by jejich firma mohla konečně prorazit v USA, kde si dělají kontakty, tak uvidíme…To bych potom mohla na nějakou školu tam. Jak říkám, děkuji za názory moc věcí jsem si také zjišťovala a mám ještě nějaký ten pátek čas
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pia Urcite je to super rozhodnuti, tak pokud Te to aspon trochu laka, urcite to zrealizuj a nebudes litovat ![]()
- Citovat
- Upravit