Studium VŠ - Prodloužení doby studia
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud si pamatuji, tak má každý nárok na prodloužení studia o 1 rok. Pak už se určitě platí sociální a zdravotní podle univerzity za každý semestr. A maximální doba studia ať už prodlužovaného nebo přerušeného nesmí překročit dvojnásobek standardní doby daného studia tedy u bakalářského studia obvykle 6 let, navazujícího magisterského studia 4/5 let, neděleného magisterského studia 10 let a u doktorského studia 8 let. Ale lepší bude zeptat se přímo na studijním.
Příspěvek upraven 27.06.24 v 09:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ardilera píše: Více
Socialni se urcite neplati.
Studenti nejsou od roku 2010 socialne (duchodove) pojisteni. Studium se nezapocitava jakk nahradni doba duchodoveho pojisteni.
Zdravotni se plati az od 26 let.
Dokud jsi student do 26 let, neplatis.
Prodlouzit muzes bc 1 rok bezplatne a dalsi 1 rok s platbou. Nesmis prekrocit maximalni dobu studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uznavani predmetu zpetne byva vetsinou 3 roky zpatky…kdyz nekdo studuje 5 let, tak mu predmety propadnou.
Taky se neuznavaji horsi znamky.
Kazda fakulta ma svoje pravidla. Lisi se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poplatky za prodlouzeni studia nesouvisi se zdravotnim a socialnim pojistenim.
Socialni neresite.
Zdravotni az od tech 26 let, pokud neprerusite studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej já jsem nikdy neprodlužovala o víc jak rok a vše stihla do 26
, tak v těch poplatcích se ztrácím, ale délku studia si myslím pamatuji dobře. Je to možný, že sociální se neplatí ani při prodlužování a zdravotní až od 26 nehledě na prodlužování. Záleží jestli to fakt chce studovat celých 6let nebo přerušovat.
Teď jsem koukala na ty poplatky za víc než 4 roky studia, kolem 20-30tis za semestr podle univerzity,
to se dost prodraží, když to někdo studuje těch maximálních 6 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Socialni (duchodove) se studentum VS nezapocitava pro duchod!
Od roku 2010.
Je jedno jestli je ti 18 nebo 30.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej No vždyť jsem teď napsala, že sociální se neplatí ani při prodlužování (pokud nemá přerušeno). A zdravotní od 26 ať prodlužuje nebo studuje standardně jen později.
na co vykřičník když píšu to stejné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
8 let studovat bakalare v kuse to nevim, zda je vubec mozne (preci jen student musi splnit nejaky pocet kreditu na postup do dalsiho semestru/roku). 6 let se studovat da, moje dve spoluzacky tak studovaly, musely opakovat dva predmety, bez kterych si nemohly zadne jine navazovaci zapsat.
Tohle je prilis obecny dotaz, kazda skola to ma jinak. Na MU se minimalne za meho studia uznavaly preďety max za posledni 3 roky a to jeste jen do urcite znamky.
Neco jineho je, pokud dana zena byla s ditetem na RD a mela preruseno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Socialni neni povinne.
Neplati ani kdyz ma preruseno. Je jedno, jestli je student nebo neni student. Je to stejna situace s timto pojistenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já studovala medicínu od roku 2005/2006 (z toho jsem měla 2 roky přerušeno) a měla jsem končit maximálně 2015/2016, což jsem nakonec stejně nedostudovala, ale kdybych chtěla studovat déle, musela bych začít od začátku. Zkoušky uznávají různě jak kde, na té medicíně to snad bylo 5, nebo i více let, co jsem pak jinde dělala bakaláře, tak tam uznávají snad do 3 let.
Na bakaláře máš 3+1 rok zdarma, pak platíš poplatky, nezapočítává se doba přerušení, kdybys přerušila. Někdy je možno poplatky prominout z různých důvodů - těhotenství a péče o dítě do 3 let, závažné onemocnění, vlastník průkazu ZTP, nebo ZTP/P, pobírání hmotné nouze… nevím, na jaké fakultě studuješ, já studovala na UK a na jejich stránkách se dají dohledat všechny důvody, kdy můžeš žádat o prominutí, či snížení toho poplatku za delší studium.
Jinak už tady asi vše padlo o pojištění atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, neví někdo jak to je na VŠ se standardní dobou studia, když bych ji
překročila dejme tomu místo standardních 3 let dejme tomu bych bakaláře studovala 6 nebo 8 let?
Zrovna zaslechla nwm, jestli je to pravda, že pokud někdo překročí i s poplatky studium bakaláře přes 5 let a chce dál studium prodloužit tak to prý nejde a musí začít znova od prváku a nic se neuzná.