Studium VŠ/VOŠ při práci

2
18.9.24 16:59

Studium VŠ/VOŠ při práci

Zdravím všechny,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se studiem při zaměstnání. Jde mi hlavně o to, aby výuka byla pokud možno online, popř. prezenčně pouze o víkendu. Co se týče oboru, tak buď sociální práce nebo pedagogika.
Už jsem toho prozkoumala dost, ale všude je minimálně jeden pátek za čtrnáct dnů s povinností přítomnosti ve škole a to bohužel v mém současném zaměstnání nejde.
Předem díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
18.9.24 17:28

O pouze víkendovém studiu nevím. Studovala jsem kombinovaně sociální práci na VOŠ a nejvíc náročné pro mě bylo zvládnout 350 hodin praxe. Na vysoké potom chtěli 530 hodin, ale to už jsem pak vzdala… Nevím jak to někdo k zaměstnání zvládne 8o Na páteční výuku jsem si brala dovolenou. Výuka byla jednou za tři týdny pátek až neděle a jednou šlo vynechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
18.9.24 17:50

Studovala jsem kdysi dálkově, chodilo se jeden celý den v týdnu.. V práci jsem to normálně nahrazovala, nebyl to žádný extra problém, všechno je o domluvě. Loni jsem skončila VŠ, kde se jezdilo každý druhý týden na celou sobotu. Ta praxe je mazec, z té jsem málem oblezla. Padlo mi na ni skoro každé náhradní volno a poměrná část dovolené. K tomu, my se museli účastnit i oborových exkurzí apod. Jakože oborová exkurze na Maltu třeba, 10 dní v háji jen to fiklo. S přimhouřenýma očima se to smělo obejít seminárkou, ale těch už jsme psali tolik, že člověk radši obětoval tu dovolenou. Online výuka bude asi škola od školy. U nás nebyla krom doznívajícího covidu. A třeba zkoušky online vůbec neexistovaly. Možná ty soukromé školy, ty mi v tomto přijdou flexibilnější.
Trochu koketuju s myšlenkou jít do toho ještě jednou, velmi mě láká jeden přírodovědný obor. Kombinovaně je to ten pátek, což by v dnešním zaměstnání teda byl problém. Takže uvažuju, jak by to šlo i za cenu třeba kratšího úvazku nebo úplně jiné práce. Ale taky už jsem líná, takže uvidím. V každém případě, kde je vůle, je i cesta.

• Citovat
  • Upravit
2216
18.9.24 18:11
@Katkulka píše: Více

Ted si predstav, ze na vysoke -obor vseob. osetrovatelstvi, musi nezdravotnici pri kombinovanem studiu, udelat 2300 hodin praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.24 18:15

@Anna_1985 mám tu zkušenost, že to byl ve finále skoro každý pátek, protože vyučujícím se nechtělo o víkendu, tak to všelijak obcházeli.
Ne tyhle obory, co uvádíš, ale taky humanitní.
Od online výuky už se spíše upouští, zažila jsem to a věř mi, že to fakt nechceš.
Je to strašně vyčerpávající pro obě strany.

Zápočty a zkoušky se rovněž plánovaly na všední dny, takže to bylo třeba i ve čtvrtek.
Potom samozřejmě praxe.
Požadovala se jakási účast, takže na začátku byla docházka, která se kontrolovala a v případě podpisu někoho, kdo tam nebyl někým jiným by byl problém. Namátkově se kontrolovalo.
Já čerpala hodně dovolené, případně náhradní volno.

Nějak tam nebýt je nevýhoda, nedostaneš se k poznámkám. Často se tam i řeší, jak si vyučující představuje zápočet a samotnou zkoušku, případně seminární práce.
Na to se připrav, těch budeš psát u těchto oborů velmi mnoho.

Já sama jsem nikomu poznámky taky dát nechtěla, proč bych to dělala, když jdu studovat a rozhodně jsem to nikomu
nehodlala servírovat na zlatém tácku.
Mně to stalo nervy, čas a úsilí.

• Citovat
  • Upravit
8523
18.9.24 19:16
@smile_xxx píše: Více

Taky jsem nahrazovala. Dělala jsem VOŠku, chodilo se tam tři úterky v měsíci. První rok to bylo v pohodě, to byl covid, takže za celej rok jsem tam byla párkrát, ale druhák byl mazec. Chodila jsem do práce od pondělí do pátku na osmičky, na školu jsem si nejdřív brala dovolenou a pak náhradní volno. Takže jeden den volna pro mě znamenal v tom týdnu dvě dvanáctky a dvě osmičky. Ale třeťák zas byl pohoda, to už jsem dělala dvanáctky denní, noční, takže mi šéfová dávala na školu volno. Teď si dodělávám další vzdělání a tam chodím jednou za měsíc o víkendu.
Jo a na praxi jsem nechodila, jelikož jsem dělala v oboru (sociální služby), tak se mi to počítalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.9.24 19:51
@karinka píše: Více

No, to bych potřebovala matematicky objasnit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.24 00:29

Moc všem děkuji za odpovědi. Mě na tom mrzí to, že kombinované studium by mělo být pro lidi pracující, ale spousta škol dává výuku na všední dny..
A platit soukromou školu je většinou dost drahé a navíc se na tyhle školy nahlíží často jako na méněcenné, kde si člověk titul zaplatí. A právě na těch zatracovaných soukromkách ta možnost studia o víkendu, popřípadě online bývá…
A navíc ty hromady praxí, to je věc další..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.9.24 06:55
@smile_xxx píše: Více

Tehdy jsem pracovala turnusem, takže krátký, dlouhý. Na školní den mi tedy vycházela dvanáctka jednou za 14 dní, a tu jsem si odpracovala v jiném dni, kdy ostatní z mé směny měli volno. Takže bylo to asi snazší, než při klasickém denním osmihodinovém provozu.
Na čas a celkově životní prostor byla pro mě podstatně náročnější ta druhá škola, která sice byla 1 x za dva týdny v sobotu, ale já pracuju i o víkendu. Takže jeden víkend v práci, v náhradním volnu za to na praxi, druhý víkend volná neděle. Tedy dva volné dny v měsíci. Kdybych nebyla nadšenec do oboru, skončila bych velice rychle.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
19.9.24 07:00
@Anna_1985 píše: Více

To máš pravdu. Nám, když jsme držkovali bylo vždy vysvětleno, že kombinované studium, jak z názvu vyplývá, je kombinace prezenčního a dálkového, ne vyloženě dálkové. Ale je to vždy víc o domluvě a o lidech, než o pravidlech školy.

• Citovat
  • Upravit
2365
20.9.24 13:21
@Anna_1985 píše: Více

Mas zpravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
20.9.24 13:30

Taky jsem si dodělávala školu dálkově, výuka byla pátek po poledni a sobota celý den až do pěti. Co 14 dní. Pátek jsem si brala náhradní volno.
V té době svobodná, dodnes nechápu, že jsem to při plném úvazku dala…
Kombinace ekonomika/ právo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
20.9.24 13:32
@karinka píše: Více

Ta jak dlouhou dobu? To nemůžou chtít v jednom kalendářním roce.
Pokud pocitad v průměru 20 pracovních dní x 12 měsíců je to 1920 hodin. Nemám odečteny státní svátky a dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
20.9.24 13:53
@Anonymní píše: Více

Možno keby si dala, bolo by aj tebe dané a nestálo by ťa to až toľko nervov a úsilia :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze