Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na suchou pedikúru také chodím, rozhodně je to násobně lepší než mokrá, která mi přišla jako lehké ošmrdlání mokrých nohou - to si mohu udělat i sama doma a zadarmo,
pokud si myslíš, že ty nehty trpí plísní, tak jsi na to pedikérku měla upozornit,
a jak píše @smile_xxx nejdůležitější je objednat se na kožní, kde vzorek z nehtů pošlou na rozbor a zjistí se, jestli je to plíseň a jestli ano, tak jaká, co na ni zabírá,
vzorek si oškrabáváš do minizkumavky sama doma, aspoň u nás
@smile_xxx píše: Více
u nás to mají v léčbě moji rodiče, dostali takovou malinkou zkumavku a pilníkem do ní doma museli odrhnout částice z povrchu nehtu a další den donést na kožní
Chodim na pedikuru tak 6-8× za rok, na suchou i na mokrou.Jsem spokojenejsi s mokrou bez skalpelu se zapojenim frezek, ta jedina je schopna me zbavit popraskanych pat.
@Lollia píše: Více
Mně na praskající paty pomohlo jediné - pravidelně je promazávat krémem k tomu určeným.
Ahoj,
nedávno jsem měla první zkušenost se suchou pedikúrou (pro nezasvěcené - používají se při ní frézky jak na kůži, tak na samotný nehet. No a vlastně nevím co si o tom mám myslet. Nehty na obou malíčkách mám takové nažloutlé, mám trochu pocit, jestli to není nějaká plíseň nehtů, ale nejsem si jistá. Tyto nehty natírám speciálním roztokem na plíseň, ale nevím, zda je to či není plíseň. Ty nehty nejsou nějaké dramaticky žluté, skutečně jen lehce jiný odstín mají.
No ale k pointě. Na té pedikúře mi paní jednou frézkou přejela všechny nehty, až pak jsem si uvědomila, že pokud bych měla ty malíčky opravdu plesnivé, tak to přece zatáhla do všech nehtů, nebo myslíte, že je to v pohodě a nemám to řešit? Já jsem se jí potom ptala, zda nehty vypadají v pořádku a říkala, že ano, ale tak pedikérka není lékař, nebo by poznala problém?
Máte někdo zkušenosti, případně je tu nějaká pedikérka?