Suché čištění koberce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17.10.13 17:20

Suché čištění koberce

Ahoj, ráda bych vyčistila koberec suchou cestou tj. nějakým sprejem, práškem. Nemá někdo dobré zkušenosti s nějakým konkrétním přípravkem? Slyšela jsem, že třeba Vanisch je na nic. Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9022
17.10.13 17:41

Já bych se s dovolením svezla - mrně načůralo na gauč, moč se rychle vsákla. Ač jsem se snažila to rychle vysát, pak vydrbat roztokem s pracím gelem, to pak ještě jednou za zaschnutí, moč je cítit stále :evil:. Poradíte, co s tím? (rady typu vyhodit gauč prosím ne, gauč je poměrně nový :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
17.10.13 17:57

Suché číštění jsem párkrát zkoušela, ale kromě toho, že to nachvíli provonělo byt, jsem žádnou výraznou změnu neviděla. Ale už je to nějaká doba, třeba jsou od té doby nějaké kvalitnější přípravky, já už neměla odvahu to pak zkoušet znova. Za mě je nejúčinnější mokrá cesta.

@cell Tak si objednej čištění, sedačka vyjde asi na pětikilo, oni ten čistící rotok dostanou do hloubky, to by mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
17.10.13 18:28

Se suchým čištěním kobercu nemám dobré zkušenosti, zkoušela jsem ten Vanish a už nikdy víc, ani jakýkoliv prášek na čištění…zdálo se mi že mi to koberec vůbec nevyčistilo, možná trošičku provonělo, ale prášek jsem vysávala z koberce ještě snad týden po čištění… @cell jestli pořád cítíš moč existuje nějaký sprej na pohlcení pachů, bohužel nevim jak se jmenuje, měla jsem ho pujčenej od kamarádky, ale když jsem s ním nastříkala sedačku, tak nádherně voněla…zkus se zeptat někde v drogerii na sprej na pohlcení pachu, určitě ti poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
17.10.13 18:39

Já čistím práškem Kobold od Worverku a super :palec: Ale musíš mít ten vysavač a čistící kartáče :-)

• Citovat
  • Upravit
24379
17.10.13 18:39

Zkousela jsem taky Vamish a hruza jako. Nejlepsi je si bud pozvat firmu, nebo dovest na cisteni.Ja zkusila v lete koberce s vys. chlepem cistit u nasich, v byte u nas by nebylo kde, koupila belici prasek v DM, drhla vsim moznym-melej smetak, velkej smetak, um. spachtli a vzala vabkou.No i tak, za tu drinu zadna slava :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.10.13 18:44
@cell píše:
Já bych se s dovolením svezla - mrně načůralo na gauč, moč se rychle vsákla. Ač jsem se snažila to rychle vysát, pak vydrbat roztokem s pracím gelem, to pak ještě jednou za zaschnutí, moč je cítit stále :evil:. Poradíte, co s tím? (rady typu vyhodit gauč prosím ne, gauč je poměrně nový :-))

Na to jsem objevila super cistic. nevim ted nazev, dosel mi, ale maji ho za par korun v marketech, zeleno-bila lahev a je i proti roztocum.Kdyz bude cas, kukla bych ti pak na notasu.Voni prijemne, veme fakt spinu i pach. Dlouho vydrzi. Koupila jsem ho i mamce a je spokojena taky. Delam s nim vse, co je calounene, takze hlavne sedacku a je pak jako nova. Naliju od oka do misy s vodou a vezmu houbicku co je na nadobi, prejedu poskladanym rucnikem a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
17.10.13 19:13

@wildcherry to zní dobře, taky mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.13 19:14

Hm, tak to jste mě dámy moc nepotěšily. Ale díky.  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
17.10.13 19:17

@wildcherry taky by mě to zajímalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
17.10.13 19:44
@wildcherry píše:
Na to jsem objevila super cistic. nevim ted nazev, dosel mi, ale maji ho za par korun v marketech, zeleno-bila lahev a je i proti roztocum.Kdyz bude cas, kukla bych ti pak na notasu.Voni prijemne, veme fakt spinu i pach. Dlouho vydrzi. Koupila jsem ho i mamce a je spokojena taky. Delam s nim vse, co je calounene, takze hlavne sedacku a je pak jako nova. Naliju od oka do misy s vodou a vezmu houbicku co je na nadobi, prejedu poskladanym rucnikem a je to.

tak to bych byla vděčná, myslím, že to nebyla jediná nehoda podobného druhu, až se odplínkuje, tak to pak dám strojově vyčistit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25105
17.10.13 20:13

Ahoj, aktuální téma, před chvíli jsem to dodělala :) Já koupila Vanish - dřív krásně vyčištěný koberec, teď děs, skoro nic to nevyčistilo. Asi se zhoršila kvalita. Takže neradím, co použít, ale co nekupovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.10.13 23:14

Holky ja se na vas vyprdla co :lol:?Jsem se na notas nedostala, jsme meli navstevu. Dokourim cigarko venku(kde jsem jen na tel) a jeste pro vas na to mrknu :mrgreen:.Jako neni to zazrak nad zazrak, ale jak jsem psala, holky se mi na sedacku vycvrkly nekolikrat, polita kavou byla, cajem, vytekly sunar z flasky pomalu den co den, rozbabrany susenky, banan, vylity i vino, pivo, ja uz nevim radeji co dalsiho ta sedacka snesla :lol:…Jo, i rozmazanou plinu s plnou nalozi, kdy ji sundala a rozmazala :cert:,starsi vzala propisku a pocmarala, vse timto slo dolu, zapach nikde.Mame teda sedacku s otocenou kuzi, ale kdyz jsou fleky i na dekoracnich polstarcich, nebo polstrovani na jidelnich zidlach, vezme to ten pripravek, dokonce vycisti i koberec v pokojicku s nizkym chlupem, kde je rozmazana vodovka, tuha od pastelky, nebo voskovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.10.13 23:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.10.13 23:37

Tak jsem to nasla, vetsinou byva treba ve sparu ve spodnim regalu.Ja uz ho pouzivam 6let a teprve si budu kupovat 4 baleni, vydrzi dlouho.Maji ho i v kaflandu, tam jsem ho koupila poprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný