Šumava - tip na výlet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4246
9.5.11 14:42

Šumava-Nějaký tip na výlet?

Ahoj holky,
nemáte nějaký typ na jednodenní výlet na Šumavu? Byla jsem tam párkrát,tak to tam moc neznám, tak mě nenapadá, kam by jsme se s přítelem mohli vydat…
Díky za nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
9.5.11 14:48

My jsme byli před několika lety v Srní. Zaplatili jsme si 2 noci v pěkném penzionku a chodili po okolí, je toho tam spousty k vidění a celkem nenáročné trasy, vhodné i na kolo.

Pěkná procházka je i na Černé a Čertovo jezero, oblast Prášil - Prášilské jezero a Poledník nebo výlet na Javorník…

• Citovat
  • Upravit
1666
9.5.11 14:51

My jedeme letos už po několikáté…Jak píše madi jezera jsou super, pak na Modravě je toho taky spousta…Tady máš odkaz určitě něco vyberete
 http://www.turistika.cz/sumava/vylety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
9.5.11 14:54

Tak na poledníku jsme už byli a bylo to fajn, ale nedokážu si představit, ze bych tu trasu absolvovala v 29. týdnu těhu :mrgreen: Jinak to čertovo a černé jezero nezní špatně. Byla jsem tam naposledy asi v deseti letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
9.5.11 14:56

Stensa: Díky za odkaz, mrkneme na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.5.11 14:57

Jé tak to jsem přehlídla… :lol: Takže v tom případě doporučuju ty jezera, to je snažší procházka. Na Černé je to v pohodě, na Čertovo už je to malinko horší, ale jsou tam dvě trasy, v té jedné musíš zdolat naprosto šílenej kopec, to bych jako těhotná nedala.

• Citovat
  • Upravit
2724
9.5.11 15:02

Sušice. Město, řeka, „Andělíček“. Nahoru proti toku Otavy až Čeňkově pile a na Vydru. Pěšky na Svatobor cca 1 hod z města, nahoře je dobrá restaurace a rozhledna. Na Kašperské hory (městečko) a Kašperk (hrad). Na Rabí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
9.5.11 15:04

No my, když jsme jeli na ten poledník, tak jsme zvažovali, že tam zajedeme autem, ale nakonec jsme zastavili úplně dole u nějaký restaurace a šli to celý pěšky. Cestou jsme se zastavili u Přášilskýho a bylo to fajn, jen jsem měla už po 20 minutách cesty do kopce ,,jazyk na vestě,,.A taky ty ukazatelé s počtem zbývajích kilometrů jsou nějaký popletený. Ukazovali třeba 8 km a po dvou kilometrech ukazovali zase 8 km :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
9.5.11 15:05

a co na hrad Kasperk?? :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.5.11 15:16

Do Sušice pěšky na Svatobor bych v tvém stavu nelezla, já jsem to skoro nedala ani jako netěhotná, leda tím autem. :mrgreen: Dá se vyjet až nahoru, ale to nedá pak mluvit o procházce.

Jinak Rabí ani Kašperk tě určitě nezklamou, stejně jako procházka kolem Vydry, tam je úžasná příroda… dojdeš na nějakou chatu (teď mi úplně vypadl název, snad si vzpomenu, mají tam malé vydry :-D )

Jestli jste vyloženě na přírodu, tak krásná je Jezerní a Tříjezerní slať, je tam dřevěná rozhledna.

Krásnej je taky Hradlový most přes Vydru, my ho objevili náhodou a byli jsme nadšení:
 http://lenkarubesova.rajce.idnes.cz/Sumava_-_Srni/#…

EDIT: už jsem si vzpomněla, je to Turnerova chata :palec: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.05.11 v 15:16

• Citovat
  • Upravit
26093
9.5.11 15:16

My jsme teď na šumavě byli a zkusila bych jít třeba k prameni Vltavy, tam je fajn cesta (cca 6,5 kiláků z Kvildy) nebo k jezerům u Špičáku (Černý a Čertovo?)… Tam jsme byli my :-D A potom se ještě manžel byl svézt na bobové dráze v Lipně… :-) Je tam toho spousta, i různý hrady, zámky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
9.5.11 15:18

Jj kolem Vydry na Turnerovu chatu je to krasna prochazka…pekne po rovince a na Turnerove chate maji vybornou houbovou polevku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.5.11 15:39

A ještě, pokud budete autem a někde kolem Sušice, tak doporučuju Hospůdku u Štěpána ve Vojeticích, tam jsme byli nadšení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.5.11 15:43
kate02 píše:
A ještě, pokud budete autem a někde kolem Sušice, tak doporučuju Hospůdku u Štěpána ve Vojeticích, tam jsme byli nadšení :-D

JJ, byli v té show se Zdeňkem Pohlreichem. Ale pokud se tam budete chtít najíst, tak se musíte předem objednat, jinak si ani nesednete :lol:

• Citovat
  • Upravit
26093
9.5.11 15:47
madi píše:
kate02 píše:
A ještě, pokud budete autem a někde kolem Sušice, tak doporučuju Hospůdku u Štěpána ve Vojeticích, tam jsme byli nadšení :-D
JJ, byli v té show se Zdeňkem Pohlreichem. Ale pokud se tam budete chtít najíst, tak se musíte předem objednat, jinak si ani nesednete :lol:

Záleží v jaké době tam pojedou, my jsme tam byli před 14 dnama a v pohodě se tam dalo sednout, plno prej mají hlavně o víkendech… :-) I když v sezoně to možná bude jinak… Kdo ví, ale my jsme tam byli jednou na večeři a jednou na obědě a vždycky tam bylo s náma jen pár lidí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.