Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mohl by mi někdo, nejlépe z osobní zkušenosti poradit opravdu kvalitní granule pro psy? Plemena ( Bandog a Rotvajler )
Na ceně nezáleží!
Děkuji
Máme vymara a kupovali jsme Orijen regional red, odradila nás ale cena něco kolem 2000 za pytel, chovatelé Výmaru nám doporučili méně známé krmivo, které má nutricne stejně hodnoty jako Orijen, jmenuje se taste of wilde a stojí kolem 1300 a jsme naprosto spokojeni my i pes. Jestli máte fb, tak si najdete skupinu plemene vašeho psa a ostatní majitele van radi poradi.
@Bebepe píše:
Máme vymara a kupovali jsme Orijen regional red, odradila nás ale cena něco kolem 2000 za pytel, chovatelé Výmaru nám doporučili méně známé krmivo, které má nutricne stejně hodnoty jako Orijen, jmenuje se taste of wilde a stojí kolem 1300 a jsme naprosto spokojeni my i pes. Jestli máte fb, tak si najdete skupinu plemene vašeho psa a ostatní majitele van radi poradi.
FB nemam, nicmene zkusím prohledat internet. Děkuji za typ
Za mě v první řadě nenechat se ovlivnit reklamou, žádné Pedigree, Eukanuba ani se mi nelíbí Royal Canin a pod. Nejvíce se mi složením líbí kanadské granule Orijen, je tam velký podíl masa a můj pesan se na krmeni vždy těšil, měl ho jako odměnu
bohužel mu začalo dělat problém zažívání, tak jsme museli změnit. Ale balení jsem mu dodávsla po troškách a moc mu chutnaly. Další věc - pokud máš čas a chceš jim dát do nejlepší, slyšela jsi o Barfu? Na začátku tě to může vyděsit, ale když si zvykneš a chytnes ty poměry do oka, nic to není ![]()
Zajímám se o zdravou stravu dlouhodobě a pejsky nevyjímaje (ale jen samostudiem
). Možná někdo nebude s mým názorem souhlasit, nikomu jeho volbu neberu, jen pro doplnění ![]()
@Bebepe máme hovawarta a když jsem hledala info, tak mi vet říkala, že tyhle by nedoporučovala, že spousta psů na ně má alergii. Proto jsme šli nakonec do First Mate.
My máme teda mopslíka a krmili jsme do teď superprémiovkama Brit, ale přecházíme na Taste of wild, jak už radila @Bebepe
Skončili v nějakém celosvětovém žebříčku všech granulí mezi 50-ti nejlepšími ![]()
My kupujeme N&D (Natural and Delicous). Mame zlateho retrivra a bigla, obe fenky. Pytel 15kg stoji podle prichute 1000-1250kc a teda kupujeme pro obe velikost pro stredni plemena (te vetsi se to blbe kousalo, pac ty velky byly uz fakt poradne granule). a jsme spokojeni my i fenky. neprdi, nemaji srajdu, maji peknou srst, zadne problemy. a to jsme zkouseli Pro Plan, Royal Canin, Calibru a Sam's Field. ![]()
First Mate, Taste of the Wild,… Orijen nebo Essential mají bílkovin asi zas až moc, ale někomu vyhovují taky.
Je teďka trend prosazovat ty masové a bylinkové a žádné obilí, ale vzhledem k zažívání šelem je to asi v pořádku.
Jen bych to nehnala do extrému BARFem, to už chce fakt velké znalosti výživy, každodenní pozornost a celoživotně to přizpůsobovat konkrétnímu jedinci, asi bych to osobně neriskovala. ![]()
@Bebepe píše:
kUPUJEM UZ TAKE JEN TASTE OF WILDE. Nasla jsem je zde http://www.mujmazlik.cz/…-of-the-wild a jsem spokojena a pes take. Zdaji se mi po slozeni moc dobre. I kocky maji je radi.
@Evca.St Ano o Barfu, jsem si mela tu cest počíst, minimálně musim říct, ze mi utkvělou paměti, nicmene prave hledám i nejake suché granule, pokud by odpovídaly kvalitě.
Koukám, ze se celkem shodujete s tím Taste of Wild + Orijen - zkusím o nem neco zjistit. Díky