Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Plánuji nákup sušičky a zajímalo by mě,
Dík
Ahoj. Nevím, kolik má naše otáček
Nádobu vylévám po každém sušení, ale je plná tak do třetiny, max do poloviny ![]()
Místnost prašná není vůbec
Akorát je tam tepleji, možná trochu vlhko a taková jiná vůně. Takže vždy vyvětrám vedle v pokoji
Ale ta vůně mi nevadí, je to částečně prášek, takže mám pocit, že u nás voní čistota ![]()
Sušičku máme asi dva měsíce. Filtr u bubnu čistím po každém sušení, ten je vždycky plný prachu a chlupů. A filtr dole (větší) tak jednou za 10 sušení - rozsvítí se kontrolka- ale většinou tam nic moc není.
Mám susicku, miele.1, nemusím mít odpad pro vodu že susicky, ma nadobku, kterou vylevam 2, přesnost nemám, u miele jsou filtry ve dveřích, cistim je po každém sušení…15 vteřin
Máme kondenzační sušičku krátce, ale prašnost nepozoruju, nádobku vylévám po každém susšení, filtr čistím po každém sušení
a spíš mám pocit, že v koupelně je chladněji, že nám bere teplo ![]()
@MartinaIrena nádobku vylévám po každém sušení, ale když zapomenu, tak dvě pračky zvládne v pohodě, u třetí se většinou už zastaví, že má plno. Taky mám odstředěno na 1000 otáček.
Filtr na dveřích a dolní pod dvířkama čistím po každém sušení, otázka pár vteřin. Dolní pod sušičkou jednou za 5 sušení, rozsvítí se kontrolka. Větší prašnost taky nepozoruju, jen trošku větší vlhkost a teplo.
Já teda vylévám po každém sušení- mám 1200 otáček a pokaždé je plný zásobník na vodu- ale suším vždy plnou sušičku
Filtr čistím po každém sušení a ten druhý 1× za 4 cykly
A mám siemens se samočištěním (proplachováním) kondenzátoru.
Jinak prašnost asi trošku víc bude
teplo nekrade, spíš vyprodukuje, a navíc provoní byt- jako když jsem v mandlovni ![]()
Mám i koš na boty a vlnu a asi zbytečnost- příště ych se na t vykašlala
A ještě důležitá věc- sušičky jsou obwcně hlučné, pokud jí budeš mít v koupelně- je to fajn, zavřeš dvěře, ale pokud třeba jako já- v jídelně ( se mi jinam nevejde, ale po předělání koupelny jo), tak je to omezující. Děti v jídelně mají TV a docela je to ruší.
A taky věci co mají zipy, knoflíky- tak to v tom bubnu dělá randál.
Nevím, asi jsem cíťa, ale potřebuji sušku přestěhovat do uzavřeného prostoru
Sušička naopak odprašňuje
z prádla ti pobere opravdu hrozně moc prachu, chlupů, žmolků…
Odstřeďuju na 1000 otáček, suším najednou dvě pračky a nádobka na vodu je vždy plná (4 litry). Takže vylévám po každém sušení, stejně tak po každém sušení čistím filtry od prachu. Opravdu je to otázka 15sec.
V pokoji je tepleji a voní to tam po pracím gelu. Prádlo mi voní i po usušení. Při sušení je trochu větší vlhkost, ale rozhodně ne taková, jako kdybych tam měla sušák s mokrým prádlem ![]()
Hlučná sice je, ale řekla bych že méně než pračka. Hlučná je hlavně ze začátku, kdy je prádlo ještě mokré. Ke konci už je slyšet jen zvuk točícího se bubnu. Nám její zvuk nevadí. Mám taky kondenzační siemens s tepelným čerpadlem a automatickým proplachováním. Je skvělá.
Tak holky, mám usušeny první tři pračky a veliká spokojenost. Ještě by mě zajímalo, sušíte zvlášť syntetiku a bavlnu? Já bych takto asi špatně zaplnila celý buben. Ale na bavlnu se trochu bojím, abych si nezničila PES prádlo a na syntetiku nevím, jak dlouho by se sušila bavlna…
Susim vse dohromady. Vetsinou na program do skrine. Pokud mam neco o co se velmi bojim, tak to vyndam a dam radsi na topeni. Ale jinak se mi nic jeste neznicilo, az na odrazkovy pasky na kalhotech ![]()