Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja jsem teda z Prahy a kdyz jsme se brali tak se nas ptali jestli chceme kratko nebo delsi verzi. Premluvili nas na delsi, ktera byla 7 minut - tak nevim kolik minut byla ta kratsi ![]()
Ahoj my měli rychlosvatbu bez svědků,odsvědčila nám to matrikářka a jejich houslista
a ty jejich kecy jsme měli zkrácené na to nejnutnější,bylo to docela rychlé ![]()
tak držím palce ať se vám to povede tak jak chcete,jinak s místem neporadím,my jsme z Ostravska
Na úřadě mají nějakou minimální řeč povinnou.My jsme to měli taky tak.I s vyfocením dcery v šatičkách jsme byli venku za 7 minut.Bez hudby, bez zbytečných řečí.
tak tak, nějaké základy okecávání je povinné, bez toho by svatba neplatila, ale je to fakt pár minut.
Prý dokonce nejsou potřeba ani prstýnky ![]()
Neměl by s tím být problém nikde, jsem z Plzeňska a chceme to taktéž, mluvila jsem přímo s lidmi z radnice v Blovicích a neměl by to být problém, ale i v Plzni.
Mělo by to jít vážně všude, stačí tam jen dojít, objednat termín a říct, že chcete jen formální sňatek. Navíc ti tam řeknou, co vše pak s sebou a víc netřeba…
Ahoj, my jsme měli svatbu na Klenové, joo, měli jsme tedy 20lidí, ale obřad trval snad 10 minut, proslov žádný dlouhý naštěstí nebyl… Sjednává to OÚ Janovice nad Úhlavou
Takže tam to jde, jinde netuším ![]()
Vy se máte, že se vám takhle povedlo s partnerem domluvit. To my se na tom nikdy nedohodneme. Já chci jen formální a přítel se vším všudy
takže se asi nikdy nevezmem.
![]()
Ahoj, měli jsme svatbu před 5 ti lety v Plzni na radnici teda, termín domluvili snad měsíc před, ale nabízeli snad i za týden, jen nám nabídli 23. září a my se 23 seznámili, tak jsme to brali. Měli jsme svatbu po 10ti letech vztahu, dítko 1,5 roku. V kalhotech, košili, svědci sourozenci, nikdo víc. Bez kytky (dostala jsem doma). Proslov byl opravdu krátký, naše děťátko rozesmálo oddávajícího tak, že řekl, že to stačí. Pár minut. Prstýnky jsme nosili asi týden před a zapomněli je sundat do krabičky, takže když se zeptali, zda máme prstýnky, řekli jsme zděšeně, že jo a sundali je z rukou
. No trochu nechápali, ale oddali nás. Pak jsme vylezli ven, někoho požádali o fotku a šli do cukrárny. Odpo jsme tedy měli s rodinou sezení v hospodě. Ať dobře a rychle pořídíte. Nikdy jsem nelitovala, mě by klasická svatba se vším všudy zabila .. Inko Š.
@Anonymní píše:
Ahoj, měli jsme svatbu před 5 ti lety v Plzni na radnici teda, termín domluvili snad měsíc před, ale nabízeli snad i za týden, jen nám nabídli 23. září a my se 23 seznámili, tak jsme to brali. Měli jsme svatbu po 10ti letech vztahu, dítko 1,5 roku. V kalhotech, košili, svědci sourozenci, nikdo víc. Bez kytky (dostala jsem doma). Proslov byl opravdu krátký, naše děťátko rozesmálo oddávajícího tak, že řekl, že to stačí. Pár minut. Prstýnky jsme nosili asi týden před a zapomněli je sundat do krabičky, takže když se zeptali, zda máme prstýnky, řekli jsme zděšeně, že jo a sundali je z rukou. No trochu nechápali, ale oddali nás. Pak jsme vylezli ven, někoho požádali o fotku a šli do cukrárny. Odpo jsme tedy měli s rodinou sezení v hospodě. Ať dobře a rychle pořídíte. Nikdy jsem nelitovala, mě by klasická svatba se vším všudy zabila .. Inko Š.
Přesně tak bych si to představovala.
Přesně jak píšeš, mě klasická svatba vůbec neláká, přijde mi to děsná šaškárna. A ještě za to utratíš majland, to radši pojedu na dovču.
@Nelluška
Tak jsem popátrala: svatbu bez obřadu ti udělají an každé radnici a dokonce třeba i na obecním úřadě, pokud je tam někdo, kdo k tomu má oprávnění ![]()
@Nelluška kdyby si chtěla poslat fotku z naší „svatby“, písni sem na jaký mail, pošlu, pak mail zase odtud můžeš smazat. Inko Š.
A nekoukali na vás divně, že jste nebyli ve svatebním? Kamarádka právě takhle byla, dali si sraz na UMO 3,neměli ani prstýnky a pak nám napsali ze svatební cesty oznámení, že se vzali, což mi přijde ideální.
Koukali na nás divně od počátku, můj svědek brácha je docela vtipálek, takže se o leccos postaral, nějaká sranda s občankama, pak ty prstýnky, pak to pobíhající malé dítě, myslím, že by se k tomu ani bílé šaty nehodily. Jako byli jsme oblečeni slušně, společenské kalhoty a košile, manžel taky, to bylo v poho. Začali něco o tom, že až začne hrát hudba a přítomní povstanou, máme vyrazit do obřadní síně. To jsme se už smáli všichni, neb asi nepochopili, že kromě nás dvou, dvou svědků a našeho dítěte tam nikdo další opravdu není a nebude. O svatbě vědělo dost lidí předem, měli jsme oznámení ovšem bez uvedené hodiny, jen datum. Inko Š.
Tak my jsme taky nebyli ve svatebním.MAnžel měl kalhoty a oranžovou košili(jinou nemá) a já černobílou sukni a černý top.Malá (1.rok) měla růžové šatičky
S sebou jsme měli jen dva svědky.Nechtěli jsme ani hudbu.Takže jsme nakráčeli do té síně, během 3 minut bylo hotovo.Prstýnky jsme měli, ale není to povinné.
Oznámení jsme posílali den před svatbou, a bylo na něm, že jsme byli tehdy a tehdy oddáni.
Nemáte někdo zkušenost s rychlou svatbou bez obřadu u některého obecního/městského úřadu nejlépe na Plzeňsku (případně v západních Čechách)? Nestojíme o žádné projevy apod., nejraději bychom někde podepsali jen nějaký „papír“, řekli ANO a šli domů
Bohužel ne na všech úřadech to jde takhle jednoduše…