Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Udělej to jak to cítíš
je to Tvoje svatba. By jsme taky nedávno počítali lidi kolik jich cca bude jestli se vezmeme a strejda říkal, že nemusíme zvát všechny ze slušnosti, ale toho koho budeme chtít ![]()
Ja jsem to na sve svatbe udelala tak, ze jsem tyto kamaradky pozvala na obrad a pokud budou chtit, at dojdou vecer za nami.. jidlo bylo proste jen pro ty uplne nejblizsi
takze za me jen poslat svatebni oznameni bez karticky ke svatrbnimu stolu ![]()
Oplácet pozvání na svatbu vůbec není povinnost, tu jsi vykoupila svatebním darem pro novomanžele tenkrát.
Mnozí to řeší tak, že tady s těmi známými, se kterýma se tak mnoho už nevidí, udělají nějaký mejdlo po svatbě, třeba grilovačku atd.
Ale nic nemusíme, jen platit daně a umřít.
No toť otázka. Já být tvoje kamarádka, tak je mi to třeba jedno. Já to beru tak, že pozve, půjdu, dám dar. Nepozve, nepůjdu, nedám. Beru to jako rozhodnutí každého.
Budete dělat klasickou velikou svatbu? Budete mít vyhrávku? Co je pozvat tam? Budou na svatbě i jiní kamarádi, třeba od chlapa? Já jsem třeba zvyklá na to, že se kamarádi na svatbu nezvou, od toho je vyhrávání. Krom teda toho, když je kamarád(ka) svědek.
Pozvi opravdu jen ty, o kterých víš že rády přijdou a je s nima zábava, my pozvali spoustu lidí jen ze slušnosti a pak tam seděli jak pecky a já litovala, že jsem nepozvala i vzdálenější kamarádky, který jsem delší dobu neviděla..
Ještě teda edit. Dobré kamarádce bych dat i dala, kdybych věděla, že se vdává. I přesto, že by mě nepozvala.
Na svatbu budu zvát pouze blízké příbuzné a kamarády. Rozhodně ne někoho, koho jsem rok neviděla.
A další věc, svatba bude úplně bez dětí. Každý pozvaný si bude muset zařídit hlídání.
@Anonymní píše:
@Terina24 - a to je právě ono, když jim dám oznámení, tak to, co si vyslechnu, toho se chci právě vyvarovat, typu: „No, my tě taky pozvaly a ty nás ne?“@redbulka - já vím, že jsem si pozvání vykoupila darem tenkrát…
Já vím, že nic nemusíme, ale hlodá ve mne červíček
to tak bývá s tím červíčkem, ale je to jen červíček, žádný červ; no a co ten posvateb. mejdan, nic? Jetli tě to neláká ani kvůli tomu, že právě budeš moci být s ámoškama, tak už vůbec bych neměla důvod je zvát na svatbu; ony se vztahy časem hodně mění, sejde z očí, sejde z mysli, potkáváme nové lidi, nové příležitosti, takže i ty nynější kámošky za pár let asi zcela vymizí z tvého života.
U nás musí být s dětmi, kvůli dceři
, přece tam nebude sama… Právě, když jsem počítala všechny jen z mé strany kamarádky a jejich rodinní příslušníci, tak se jedná o 25 lidí (včetně dětí, ale to nevím, zda by šli s nimi nebo ne).
Počítala jsem zatím 50 lidí z mé strany + rodina i z přítelovi strany. a to nevím, když pozve partner kamarády, na kolik kusech budeme
![]()
Konečné rozhodnutí je pouze na Tobě ![]()
Příspěvek upraven 18.08.16 v 15:20
Napsala jsem to zmatečně, mám teď 25 kamarádek s rodinami, které „nechci“ pozvat ![]()
Na naší svatbě to bylo podobně… řešilo se to tak, že pokud chtějí přijít, tak až odpoledne, kolem 16-17 hodiny. Kdo chtěl přišel…samozřejmě se stalo i to, že manžel byl kdysi svému kamarádovi za svědka(sám-bez rodiny-tehdy) a ted jsme ho i s rodinou pozvali, ale až na odpoledne po obřadu. A víš jak na to zareagovala jeho žena? Zavolala mi, že jak si to jako představuji, je pozvat až po obřadu, když tehdy můj manža byl celý den na svatbě, pil jedl a i druhý den byl na popravkách!!!
Tak jsem ji řekla, že je to prostě naše rozhodnutí a platí nám to rodiče, takže pokud chtějí tak at příjdou a pokud ne, tak ne. Od té doby se už neozvali
Tak pak poznáš opravdové přátelé. A přátelé člověk během života mění!!!
Píši anonymě, nechci, aby o našem společném rozhodnutí všichni věděli
Prosím o váš názor. S přítelem jsme se rozhodli, že se po 10ti letech vezmeme. V minulosti, když jsem byla sama, byly jsme parta 6 kamarádek. Postupně se všechny provdaly, (některé již za vztahu s mým přítelem), takže na svatby jsem chodila sama nebo pak s přítelem. S holkama se již nestýkám, není čas, ale hlavně já neholduji např. společným týdenním akcím s dětmi (upřednostňuji rodinu, máme dceru). Počítala jsem lidi na svatbu a je to velký počet na oslavu … Mám nové kamarádky s rodinami, kdy nás také pozvali nedávno na svatbu, tak s těmi samozřejmě počítáme.
Kamarádky jsem již přes rok neviděla, ony stále chodí společně na kávičky, hory s dětmi (i bez chlapů), občas diskotéky.
Jde mi o to, zda je mám pozvat, když jsem byla také na jejich svatbě nebo ne.. Není to totiž o počtu 6 kamarádek, ale k tomu 6 jejich manželů a 12 dětí …
Co byste dělaly, pozvaly je nebo ne? Nechci se nikoho dotknout, urazit apod., ale nechceme utratit za svatbu tolik peněz. Díky za váš názor