Svatba - kytka a zkouška šatů

375
22.5.12 07:20

SVATBA kytka+zkouška šatů

Ahoj, potřebovala bych vědět od maminek, co mají svatbu již za sebou pár věcí.
Může se mnou můj nastávající vybírat svatební šaty a může mě v nich vidět?
Nebo tato pověra platí jen pro svatební den?
Dále jak je to se svatební kyticí? Já budu mít pochopitelně svatební kytici, můj muž bude mít miniaturku shodné kytice v klopě a kdo dál? Co ženichova matka a ostatní? Ti už mají jen myrtu? Asi hlupé otázky :roll: ,ale na netu jsem nic podobného nedohledala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1536
22.5.12 07:24

Ahojky, pro ženicha by měly být šaty překvapení… Jinak kytici by měly mít obě maminky a někdo nechává vázat i pro svědkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
22.5.12 07:25

u Nás měli všichni myrtu,manžel si vzal kravatu ve stejné barvě jako jsem měla svatební kytku a vypadalo to dobře :)
A stěma šatama,nevím jestli je to jen pověra. Můj manžel šaty viděl před svatbou a za 5 let byl rozvod,ale nemyslím že by to zavinilo to že viděl šaty :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
22.5.12 07:26

Ahoj, já jsem si šaty vybírala sama i když nastávající hodně škemral, aby mě v nich mohl vidět dřív. Měl smůlu, viděl mě až před obřadem :mrgreen:. A malé kytičky jsem nechala vázat pro mamku, tchýni a svědkyni, ale není to povinnost, můžou mít jenom myrtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
22.5.12 07:27

Šaty by s tebou měla vybírat svědkyně nebo kamarádka, manžela bych nebrala. Né kvůli pověře, na to já nejsem, ale spíš aby to měl jako překvápko :) Ten můj byl nadšený, jak mě uviděl a mě to dělalo mooooc dobře :)
Kytku jsem měla já samozřejmě, manžel neměl, protože se mu nehodila k uniformě a všem těm cinkrlátkům, co na ní má. Pro maminky jsem taky neměla, ale jen proto, že jsem na ně zapomněla. Ale pochopily to, nikdo nebyl naštvaný. Zato jsem ale nechávala dělat malinkou kytičku družičkám - moje dcera a její kamarádka (3,4 roky). Ostatní myrtu (u nás ji měl i ten manžel). Jo a kytku jsem nechávala dělat i na auto místo panenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
22.5.12 07:29

Ahoj, šaty by měl vidět ženich až v den D, ale je to jen pověra, stejně jako kvantum jiných, kterými je svatba opředená. Ke kytici - měla jsem kytici růží v rudé barvě, manžel také jednu stejnou květinu s přízdobou v klopě. Maminky měly zmenšené kytice z krémových růží, tatínci zase jednu stejnou květinou s přízdobou v klopě, svědkové to stejné. Všichni ostatní měli mašličky v barvě svatby, myrty jsme neměli, nelíbí se mi ten kus zeleně například u dam na jemných šatičkách :).

• Citovat
  • Upravit
4780
22.5.12 07:30

Ať jsem si vybírala svatební šaty já, nebo kamarádky, vždycky se tam chodilo bez chlapa. Vem si sebou kamarádku nebo maminku, to je jedno, ale chlap by měl opravdu šaty vidět až ve svatební den.
Maminkám se kytičky dávají. My jsme dělali mám dojem kytičky ze žlutých karafiátů pro obě maminky, ale v květinářství ti určitě rádi poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
22.5.12 07:43

Podle té pověry by tě manžel měl vidět v šatech až před obřadem. Já si šaty vybírala se sestrou a kamarádkou co mi šla za svědka. Kytku jsem nechala na manžílkoj a přivezl jak mě, tak sobě do klopy a maminkám taky, ale myslím že je to o tom jak to chcete a jak si to uděláte. Hlavně si ten velký den užijte, s troškou štěstí je to vaše poslední svatba :kytka:

• Citovat
  • Upravit
65396
22.5.12 07:52

Manžel taky šaty neviděl.....
ale když chceš,aby šel s tebou,proč ne.....je to VAŠE svatba.....a pověry???na ty bych nedala…vždyt kolik holek se třeba vdává v květnu :lol:
Kytku jsme měla já,on měl v klopě,syn tu samou menší a maminky a svědkyně kytku měly…+ teda i tu myrtu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
22.5.12 07:56

Šaty jsem si šla vybrat s mámou. Kyktu jsem mněla z gerber,manžel jednu v klopě a tchýně a světkyně malou. Manželovi šel za světka chlap. Moje máma mněla v ruce tu nejkrásnější (mojí 10m dceru). Kytku jsem jí nechala taky udělat,ale nebrala si jí. Na svatebním stole jsem mněla taky gerbery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
22.5.12 08:00

Spíš než o pověru jde o to, aby mu pořádně spadla brada, až tě uvidí jako nevěstu. ;) Kamarád brečel jak želva, když svojí nastávající viděl, jak byla krásná. Manžel taky šaty neviděl, jen je odnesl ve futrálu s patřičným komentářem o jejich váze. :mrgreen: Kytky měly mamky, svědkyně, svěděk do klopy opačnou barvu než ženich a pak jsem měla ještě pro družičky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
22.5.12 08:07
@MuffinkaM píše:
Spíš než o pověru jde o to, aby mu pořádně spadla brada, až tě uvidí jako nevěstu. ;) Kamarád brečel jak želva, když svojí nastávající viděl, jak byla krásná. Manžel taky šaty neviděl, jen je odnesl ve futrálu s patřičným komentářem o jejich váze. :mrgreen: Kytky měly mamky, svědkyně, svěděk do klopy opačnou barvu než ženich a pak jsem měla ještě pro družičky. :)

Přesně tak :pankac:

Jo a ty kytky jsem sice vybírala já, ale vidět jsem je chtěla až ve svatební den, takže je vyzvedával manžel den předem a spal s nima u kamaráda, abychom navzájem neviděli nic předem :D A pak ráno přijel, já už byla nachystaná a ta brada mu spadla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
22.5.12 08:17

My byli vybírat šaty s dnes už manželem. Nechtělo se mi je vybírat sama a nikdo neměl moc času na to se mnou objíždět celý kraj . Na pověry budeme věřit jindy :mrgreen: . Kytky jsme měli ze slunečnic ( já, obě maminky, svědkyně, manžel v klopě a na autě ) každý jinou variantu, já samozřejmě nejhezčí ;) . Manželovi ve svatební den stačilo, když jsem ráno přišla od kadeřnice ( válel se na zahradě na lehátku ) a on tak koukal do baráku, kdo to jde a říkal si, komu jsem zase půjčila klíče :roll: :mrgreen: . Prostě mě nepoznal. Kdyby mě předtím neviděl v šatech, tak by si nebyl ani jistý, jestli jsem to já, koho si bere :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
22.5.12 08:20

ja ukázala šaty manželovi v katalogu a zkoušet jsem šla sama;o) manža se cítil dole ve studiu trapně tak šel na chvilku do hospody za rohem;oDD
ad kytky - tvoje kytice, ve stejném duchu korsáž do klopy ženicha, pro obě maminky kytici, pro svědkyni, a i třeba pro družičky

já to měla takto
já kaly, růže, tulipány
manžel kalu
maminky 5 růží
družičky tulipány
dvě holčičky měly mini kytici z tulipánů

a dělala mi to kamarádka floristka, takže jsem jí řekla tvar kapky a dala manželovu kravatu, a ona dle toho vybrala květiny :lol: manžel měl temně vínovou košili a k tomu ladící kravatus pruhy do lososova a tak jsem měla temně fialové kaly, rudé tulipány a lososové růže, bez zeleně. Pak jsme se domluvily z kolika květin má uvázat pro maminky a družičky, apod. Zdobila mi živými orchideemi i dort.

pak pokud nemáš zajištěnou výzdobu, tak se pořizuje jedno květinové větší aranžmá na stůl před novomanžele
a menší aranžmá mezi hosty
a případně na auto

• myrty

moje kamarádka je květinářka a dělala svatbu pro bohatý pár a ona měla kytici z květů bílých orchidejí a maminkám, družičkám a svědkyním pořídila orchidej na zápěstí, jak dostávají v USA před maturitním plesem dívky od svého doprovodu. Bylo to fakt krásné a nápadité.

doporučuju stránky beremese, tam najdeš inspiraci všeho

Příspěvek upraven 22.05.12 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.5.12 08:29
@Jamulka píše:
Ahoj, potřebovala bych vědět od maminek, co mají svatbu již za sebou pár věcí.
Může se mnou můj nastávající vybírat svatební šaty a může mě v nich vidět?
Nebo tato pověra platí jen pro svatební den?
Dále jak je to se svatební kyticí? Já budu mít pochopitelně svatební kytici, můj muž bude mít miniaturku shodné kytice v klopě a kdo dál? Co ženichova matka a ostatní? Ti už mají jen myrtu? Asi hlupé otázky :roll: ,ale na netu jsem nic podobného nedohledala…

Budouci manzel by saty rozhodne videt nemel ani doma na raminku proste az kdyz si pro tebe prijde k rodicum jim podekovat za tvou vychovu apod. jak uz tu nekdo psal, ma to byt prekvapeni. Jinak muj muz mel taky malou miniaturu me kytice v klope a ostatni pak uz jen myrtu a jeho maminka a moje mely v ruce tri bile ruze, pac ty jsem krom jinych kytek mela taky v kytici, a ze jsem mela kytici bilo-zelenou, tak manzel mel zelenou kravatu a bylo to moc pekny :palec: Jinak preji hodne stesti a at se svatba vydari ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný