Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebovala bych prosím od vás poradit. Naši kamarádi mají za měsíc svatbu a vymýšlíme jim svatební dar. A nějak nás nic nenapadá. Budeme se na něj skládat tak 6-7 párů (každý tak přibližně 1000, záleží, co to bude). Ale nějak nemůžeme nic vymyslet. Budu ráda za všechny vaše rady, nápady a tipy. Moc díky.
Zalezi na situaci - jestli si napriklad zarizuji domacnost - tak je mozne jim neco koupit tam - treba nejake spotrebice (mikrovlnku, kuchynsky robot apod), pokud cekaji mimi je mozne jim koupit neco na mimi (treba autosedacku ci zidlicku), pokud maji zahradku lze jim koupit neco na zahradku ja nevim treba gril, houpacku nebo i nejakou rostlinu treba pekny stromek. Moznosti je opravdu hodne, ale tezkose radi kdyz o nich nic nevim.
Verveve
Sice to neni tak drahy darek, ale nejlepsi co jsem videla
boxovaci pytel s 2 pary rukavic, velice prakticke
a verim, ze to novomanzele vyuziji mnoho let ![]()
My jsme dávali:
kolečkové brusle
stolní fotbal (takový ten stůl s fotbálkem, co bývá v hospodách)
jukebox
vozík za kolo
letenky + vstupenky na obří hudební festival ve Španělsku
nafukovací kanoi
přístroj na presso
taneční kurz
dvojkolo
Ale jsme velká parta, takže jsem vždycky vybrali hodně peněz.
Dneska je to fakt těžko někomu něco kupovat, když pár už spolu žije většinou ve společné zařízené domácnosti. Kamarádka se také v srpnu vdává a budou dávat na internet svatební listinu se seznamem, co by chtěli a každý si může vybrat podle svých finačních sil…a myslím, že takhle je to nejlepší, nemůže se pak stát, že dostanou troje nástěnný hodiny a tisíc ručníků…
My jsme se taky skládali více lidí a koupili jsme poukázky od nějaké cestovní kanceláře (tenkrát myslím od Fischera) a novomanželé za to jeli na svatební cestu.
My dávali peníze, autosedačku, jednou do novýho bytu u náčiní od Tescomy, známí dali velký nástěnný zrcadlo, poukázku na večeři, na dovolenou, nebo třeba předplatný na x představení do divadla dle vlastního výběru.
Sami jsme dostali peníze (hodily se, po týdnu jsme museli neplánovaně koupit novou lednici a za 3m pračku), mikrovlnku, měkounkou deku pro mimino a ještě nějaký další drobnosti, jo a taky pěkný album na svatbní fotky.
Jde hodně o to, co dotyční potřebujou.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 16:25
My jsme jednou 6 000Kč rozměnili na padesátikoruny, každou
zvlášť smotali do ruličky a ovázali mašličkou.
Potom tu hromadu dali do krabice a dárkově zabalili.
Bylo to pracné, ale mělo to úspěch.
Samozřejmě použitelné, jen pro ty, kdo nazavrhuje dávat hotovost.
Ahoj
my jsme se skládali na poukaz na dovču, myslím, že to bylo od Čedoku a že to měli nazvaný Novomanželský poukaz nebo tak ňák.
Kamarád nám říkal jak dávali jako svatební dar erotické pomůcky v kufříku od nářadí.
a jaký měli úspěch
Tak dobrý výběr
Mrkni se na www.dejtonej.cz nebo www.denjaksen.cz darovat zazitek, na ktery nikdy nezapomenou
My jsme v práci kolegyni ke svatbě kupovali kompletní kempingové vybavení, protože s manželem rádi jezdí po tuzemsku.
Takže spacáky,karimatky, stan, skládací stolek a křesílka, vařič, nádobí, slunečník atd.
Měli ohromnou radost a na svatební cestu si to hned ozkoušeli.
Řešili jsme úplně stejný problém s přítelem jsme prvně chtěli dát do obálky 2000,– ale to nám příšlo „neosobné“, proto jsme do 1000,– vybrali dárek a narazili jsme na Partnerský deník MY DVA - www.partnerskydenik.cz, kamarádka z něj měla ohromnou radost
dali jsme do něj pár fotek a osobní dárek byl na světě
![]()
@miluska27 píše:že by nepovolená reklama?Řešili jsme úplně stejný problém s přítelem jsme prvně chtěli dát do obálky 2000,– ale to nám příšlo „neosobné“, proto jsme do 1000,– vybrali dárek a narazili jsme na Partnerský deník MY DVA - www.partnerskydenik.cz, kamarádka z něj měla ohromnou radost
![]()
![]()
@miluska27 píše:Řešili jsme úplně stejný problém s přítelem jsme prvně chtěli dát do obálky 2000,– ale to nám příšlo „neosobné“, proto jsme do 1000,– vybrali dárek a narazili jsme na Partnerský deník MY DVA - www.partnerskydenik.cz, kamarádka z něj měla ohromnou radost
![]()
![]()
to je hrozná kravina, navíc nikdy nevíš jestli jim to nedá ještě někdo jiný, peníze jsou stokrát lepší, kdyby chtěli tak si za to ten deník koupí
@miluska27 Nejlepší je to podle mě probrat s těma co mají svatbu
ja se nevěsty na rovinu zeptala co chtějí jako svatební dar.. řekla že strašně moc prosí, že peníze.. že nic jinýho jim neudělá větší radost.. že peníze potřebují.. Mně tohle přijde třeba opravdu kravina.. a osobně bych byla radši kdyby se mě bud hosté zeptali co chci a já jim teda řekla do těch 2000,– co se mi hodí co potřebuji nebo peníze.. Než aby mi dali nějakou blbost ![]()