Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano alergologii. Kocky je největší alergen, to mi rikal plicař. Cely zivot jsem mela doma kocka a az ve 40ti mne zacaly potize jak s dechem, tak treba to svedeni. Nebo pohladit kocku a sahnout si pak do oka… Nebo, kdyz mi kocka skrabla hned svedive puchyre.
Svrab urcite ne, to byste poznala ty jakoby strupy čárkovitý. I kdyz ten svrab na druhou stranu by byl lepsi nez alergieparkrat se namaze infectoscrabem a je to v pohode.
@Desgreze píše: Více
děkuji..
Doktorka poradila brát na noc stále lék, co jsme užívali a dát kotě na týden jinam, jestli se to zlepší.. Zatím nám žádanku na alergologii nevystavila, že zkusíme vylučovací metodu.., tak uvidíme..
@Anonymní píše: Více
Ano, tak poznate, zda je to opravdu novym kotatkem. Jinak mne vadili vic kocky jinych lidi nez moje, na ktere uz to telo bylo,, zvykle,,… Ale presto se mi rozvinula alergie a astma tak, ze jsem musela brat lek na alergii denne plus inhalator denne. Takze i presto, ze se vam stav zlepsi po zkusebnim odloucenim kotete bude pravdepodobnost, ze i tak se alergie muze casem rozvinout… Plicar mi tehdy rekl, ze kocka je nejvetsi alergen, vetsi nez nejake pyly apod a ze nechape, proc si lidi domu tahaji zvířata, co driv byla u baraku a jeste ponejlepe do postele. Ale jak rikam, ja kocky mela rada i psy a nikdy mi to nedelalo problem, pak se to asi uz nejak nakupilo nebo zo telo tak zaclo reagovat na denodenni pritomnot alergenu.
Ahoj, zažil někdo a může poradit..?
Nejspíš v trochu menší míře, ale i tak…

Dcera (6,5) si minulý týden začala stěžovat na to, že ji svědí pokožka na těle, dokonce až píchá… Mazala jsem jak b. lbá a nic. Tak jsme šly k pediatrovi.. Na pokožce nic nemá, předepsala léky na alergii, dietu a uvidí se.. Ty 3 dny nebyla ve školce, ani v kroužku..
Po dobu braní léků ok, dietu jsme drželi, po dobrání si zase začala stěžovat na svědění pokožky..
Nás s přítelem nic nesvědí..
Máme doma 3 kočky, měsíc z toho kotě - nalezence, ten už je odčervený..
Co dál..? zkusit elergologii..?
Hrozně se bojím svrabu a těchto věcí, ale věřím, že to náš případ není. Jen nechápu, kde se to tak najednou vzalo.. Jsem z toho nervózní a nesvá…