Svědění prsou a hrudníku

81
11.9.24 10:19

Svědění prsou a hrudníku

Ahojky holčičky 🙋🏼‍♀️ 🍀, mám takovou otázku na těhulky. 🙂
Jsem v 18tt a teď dva dny pozoruji strašné svědění prsou, hrudníku občas předloktí.
Já myslela že se dnes v noci zblázním drbáním.
Kosmetiku používám pořád tu samou, že bych snědla něco jiného než jím si vědoma nejsem, jakože by alergická reakce. 🤷🏼‍♀️
Převážně mě svědí ten dekolt a upozorňuji, že od začátku těhotenství mně šíleně prsa vyrostly🙈 😄a přijde mi že stále rostou.
Myslíte, že je to souvislost s pnutím, praskáním?
Máte prosím nějakou radu co na to pomáhá nebo nějaký spešl krém/olej? Mám to i takové teplé a rudé 🙈
Všem moc děkuji za radu ♥️ 😊
Popřípadě zda je třeba i nějaký mycí sprchový gel. Hezký den 🌹 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11845
11.9.24 11:06

Zavolej svému lékaři…mohla by to být těhotenská cholestaza což není úplně legrace… :mrgreen:
Jinak mě taky v prvním těhotenství vše strašně svědilo…trápilo mě to celý druhý trim..hlavne hrudník, boky, záda…nejvíce pomáhala horká sprcha většinou mě to přepadlo ve chvíli kdy sem si lehla do postele…
Někdy pomohlo se namazat panthenolem, někdy hydratační telovym mlékem, jindy dětským olejem…někdy nepomohlo nic jen teplá sprcha…
Kůže může být v těhotenství vlivem hormonů mnohem citlivější a reagovat i na kosmetiku nebo materiály, prací prášky které předtím nevadily…já nikdy nepřišla na to co mi vadí…ale postupně se to zlepšovalo a ve 3 trim. To úplně vymizelo…lékař mě ale hlídal a několikrát mi dělal odběry jestli to není ta cholestaza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
11.9.24 11:33

@Vladusxx děkuji za odpověď.
Já jdu ke své doktorce obvodní 17.9 a na gynekologii 19.9 na kontrolu, teď má dovolenou, odběry mi dělali, ale vše ok v rámci možností. 🤷🏼‍♀️ 🙂
Mě se tohle dělo párkrát za život i mimo těhotenství, tak jsem to teď přisuzovala, jak se to vše napíná, roste a říkám ty prsa vyrostly extrémně 🤣 🙈 🙏🏽taky mě to převážně přepadne večer v posteli nebo v noci ale stalo se to teď 2×, tak uvidíme, určitě se doktoru zmíním o tom. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
11.9.24 12:18

@Míša-993 jaterní testy nejsou součástí běžných odběru co se dělají v těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
11.9.24 14:48

@Vladusxx to já vím že nejsou, napsala jsem to blbě, testy jaterní mám udělané od své doktorky kvůli jiným problémům, kdy mi brala krev a požadovala x věci okolo 🙂,tak proto to nepřisuzuji tomuhle, že by to mělo být ono. Myslím si, že je to to napínání a tlak v prsou a břiše tě kůže, mám i strie na prsou výraznější než před těhu a zajímalo mě čím to nějak zklidnit nebo co by mohlo pomoct🤔 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
11.9.24 14:51

@Míša-993 zkus kalciovou mast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie