SVJ - žádost o dokumentaci

12
2.6.14 17:08

SVJ - žádost o dokumentaci

Holky jsme SVJ požádala jsem náš výbor písemně o nějakou dokumentaci týkající se baráku pořád v ruce nic nemám ani žádnou odpověď jak dlouho myslíte že mám čekat mám na to vůbec nárok mám za to že ano. Mimochedem týkalo se požární dokumentace, projektové dokumentace a znění stanov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6661
2.6.14 17:13

Konkretizuj - jakou projektovou dokumentaci potřebuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.6.14 17:45

Nevím, zda jsem se vyjádřila správně myslela jsem tím z čeho myslím materiál a tak je barák vyroben včetně nějakých posledních plánu jak je navržen myslím jednotlivé schémata pater nevím jak to líp napsat prostě takové ty plánky vyobrazení mého bytu atd. Chtěla bych se prostě přesně dopátrat z čeho je co postaveno včetně toho jak je řešena požární bezpečnost bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20175
2.6.14 18:20
@baru-nka píše:
Holky jsme SVJ požádala jsem náš výbor písemně o nějakou dokumentaci týkající se baráku pořád v ruce nic nemám ani žádnou odpověď … a znění stanov.

Stanovy by měly být vyvěšeny ve veřejném rejstříku ve sbírce listin, viz https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik.

Tam vyvěšené stanovy jsou účinné; i kdyby měli schválené jiné, tak se nemohou vůči vám dovolávat toho, že neplatí to, co mají vyvěšeno ve veřejném seznamu ve sbírce listin, pokud vám jiné stanovy sami neposkytli.

Příspěvek upraven 02.06.14 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.6.14 19:41

Děkuji za super odkaz o tom jsem ani nevěděla. Obsah stanov jsem našla a přečetla, takže jedno mám vyřízeno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.6.14 20:04

Pokud to dříve byl družstevní byt, SVJ může mít projektovou dokumentaci, ale také nemusí. U nás si je nechalo v archivu družstvo, které je členem našeho SVJ. Pokud je třeba nějaká původní dokumentace, je třeba jít na družstvo do jejich archivu. Požární zprávu nebo komplet dokumentaci PBŘ mít vůbec nemusí. Ta původní by ani nemusela být co platná, důležitý je učel, pro který bude použita :nevim: Zajdi za členy výboru a domluv se s nimi, uvidíš, co všechno vlastně mají k dispozici a co vlastně potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.6.14 20:13

Je to novostavba bydlím tady od začátku 2009 a myslím že si vzpomínám že při přebírání bytů nám bylo sděleno že všechny dokumenty budou předány členům výboru. Tenkrát mě nezajímalo o co konkrétně šlo. Řeším ještě jeden problém otázka je tady taky položena bohužel moc odpovědí jsem zatím neobdržela. Problém je že přestavba kterou řeším v té jiné otázce se týká zrovna lidí z výboru proto nejspíš předání dokumentů tak trvá. Nicméně díky za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.6.14 20:18

Aha, tak to by podle mě měl mít výbor SVJ projektovou dokumentaci k dispozici. Jedno paré by měli mít. Stoprocentně ho má developer. Horší to fakt bývá u starších objektů, které byly původně třeba družstevní. Když byl na družstvu bordel, mohlo se bohužel něco poztrácet. Druhý dotaz jsem nečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.6.14 20:31

Díky za příspěvek každá informace je dobrá :-) nicméně kdyby se vám chtělo zkuste ještě kouknout i na tu další otázku : https://www.emimino.cz/…hlas-192434/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí