Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@cancerka jsem právě mimo kočku už půl roku, když jsem se stěhovala do bytu, zůstala u taťky v baráku. A takhle, viz fotky, to vypádá teď. 😣
No a jiné alergie, letos jsou dost silné alergie na pyly a když se kříží s nějakou potravinovou, tak to může přesně takto vypadat
nechala bych si udělat krevní testy, aby se vidělo jestli je hodně zvýšená hodnota IGE
Dobrý den, prosím, jak jste dopadla, zjistilo se něco? Trápí mě podobný problém, zkusila jsem zaléčení na svrab, ale nepomohlo to.
Předem děkuji za odpověď.
E.
@Eviza28 dobrý den, bylo mi sděleno že to je dyshidrotický exem + alergie na slunce + nedoléčený konec svrabu. Toho jsem se naštěstí zbavila, měla jsem velice oslabenou imunitu a dotáhla to domů kočka, která se pak pelešila se psem:)
Nicméně pokud máte svrab, doporučuju všechno vyprat min na 60 stupňů + doporučuju použít sírovou mast. + jsem stříkala matrace, polštáře, gauč atd… dezinfekcí proti roztočům a tomuto hmyzu:)
Dobrý den, moc děkuji za odpověď, jsem ráda, že už jste na to přišla a snad jste už i v pořádku, minimálně od těch roztočů! Věřím, že taková kombinace musela být na kůži nic moc. Mně kožní nevěří, že by se mohlo jednat o svrab, ale např. vzorek kůže mi prohlédnout nechce. Já jsem se i prelecila sirnou vazelínou (přemluvila jsem lékařku), 4 dny jsem se mazala, vyměnila jsem pak dokonce matraci, polštář a deku, vše jsem vyprala a vydezinfikovala pripravky přímo proti roztočům. 🙁 Ale svědění a pupínky trvají, tak fakt nevím, spíš se to dokonce zhoršilo, takže si začínám říkat, že to asi svrab být nemůže. ![]()
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale je mi to nepříjemné téma. kolem září mi naskákaly po těle pupínky, na kožní mi řekli, že to je svrab (prý dost pravděpodobné že jsem to dostala od kočky, kterou jsme si pořídili). Divné mi bylo, že nikdo jiný z rodiny ale nic takového na těle neměl.
Asi měsíc zpátky mi zase naskočila vyrážka na rukou, nebo a absolutně nevím co to může být. Řekla bych že to vypadá jak plíseň, možná? Naskočí mi pupínky, které jsou naplněné nějakou tekutinou, postupem jakoby vyschnou a udělá se suchý strup.
Teď se mi udělala nějaká vyrážka na stehneš, vypadá to jal nějaká tečka a kolem dokola červený kruh. Nijak extra to nesvědí, sem tam.
Nevíte o co by se mohlo jednat? Jestli zase svrab nebo nějaký exem? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji