Svrab nebo ekzém?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.8.23 23:02

Svrab nebo ekzém?

Zdravím, už asi 2 měsíce mám takové červené pupínky i v barvy kůže, svědí mě to hlavně přes den, ne pořád ale často, potom když se vždycky poškrábu to na nějakou dobu svědit přestane ale pak se to svědění zase za nějakou dobu vrátí a pořád dokola to samé, pupínky mám na obouch stranách zadku a na pravé ruce v dolní části, může to být svrab nebo je to ekzém? 8o Podotýkám, že žádné zvíře nikdo doma nemáme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
olivovyolej
8.8.23 00:00

Svrab dostavaji lidi od sebe navzajem, ne od zvirat a rychle se siri, jak po tele, tak na druhe lidi. Myslim, ze je to dobry pripad pro dermatolozku. Pri akutnich obtizich se nemusis objednavat, jen si to tam musis odsedet. Ja si msylim, ze to svrab spis neni, ale urcite to bude neco jineho, co je potreba resit.

• Citovat
  • Upravit
1695
8.8.23 07:30

Asi už bych byla i mudry :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.1.24 20:01

a to by mne zajímalo, jak to dopadlo

Právě se po viróze potýkám s obdobou a lékař mne vezme až za týden.. chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
22.11.24 08:36

Atopický ekzem po svrabu

Dobrý den, obnovují diskuzi. Chytli jsme od dědy svrab. Já, partner i náš 3 lety syn. 3× jsme měli infectoscab, teď naposledy sirnou mast.
Malý ale od té doby ekzem, kulaté Suché místa hlavně na nohách a ekzem na tváři. Může to být atopicky ekzem? Četla jsem že bývá posvrabový ekzem ale u deti může být masti na svrab spouštěčem atopického ekzému. Nechci hned letět k doktorce, chci ještě chvíli počkat jestli to není jen reakce kuze na mrtvé zakožky atd.. jen jestli se s tím někdo setkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.12.24 10:46

Ahoj, s dovolenim se taky pripichnu s dotazem, maminka 70 let ma aktualne toto, zda muze nekdo poradit svuj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek