Svrab - zaléčení

5
14.12.23 16:01

Svrab - zaléčení

Zdravim, chtěla jsem se zeptat. Před cca 1,5-2 měsíci jsem měla svrab. Nedávno jsem byla u doktorky a ta mi řekla, že je již vše v pořádku. Sem tam se mi ale vytvoří nova cestička a nevím, jestli to může být tím, že svrab dokáže pod kůži ještě nějakou dobu přežít. Mate s tím někdo zkušenost? Předem diiky za odpovědi ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
14.12.23 23:29
@Viki626 píše:
Zdravim, chtěla jsem se zeptat. Před cca 1,5-2 měsíci jsem měla svrab. Nedávno jsem byla u doktorky a ta mi řekla, že je již vše v pořádku. Sem tam se mi ale vytvoří nova cestička a nevím, jestli to může být tím, že svrab dokáže pod kůži ještě nějakou dobu přežít. Mate s tím někdo zkušenost? Předem diiky za odpovědi ????

Pokud se ti tvoří nové cestičky, pak nejsi zaléčená.

Dojdi si zpět na kožní, nech si udělat pořádné vyšetření (pod mikroskopem, ne jen tak “od oka”) a v případě pozitivního nálezu začni s léčbou (a celkovou dezinfekcí) znovu. Bohužel, svrab je dost velký prevít a zbavit se ho může být někdy boj na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 23:39

Lecba svrabu

Pekny den. Po trech mesicich máme konecne potvrzeny svrab. Resila jsem to hned u doktora, ten mi ale rekl, že to svrab není. Takže jsem cele leto trpela, chodila se svrabem všude možne, až ho chytl i manžel a deti :zed: a až na zaklade manzelovych projevu svrab diagnostikovali a napsali nám permerithin. Jenže kozni rikala, namazat jednou a chat GPT píše, že vajíčka to nezabije a musí se mazani opakovat po sedmi dnech.
Nemá nekdo s lecbou svrabu zkušenost? Máme pet deti, takže jsem z toho celá šílená a samozrejme brutalne naštvaná, že me doktor odpalkoval a jeste se mi vysmal, že priznaky, o kterych mluvím, jsem si urcite jen vycetla na netu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.25 09:28

S daným přípravkem zkušenost nemám, nic mi to neříká, ale ta situace musí být šílená, také doma máme 5 dětí a se svrabem jsme se potýkali začátkem roku nejprve u nejstarší plnoleté dcery a následně u její sestry, jedna dostala mast dělanou v lékárně, byla to ta sirná mast, ta se musela mazat po 3 dny po sobě večer po koupeli celé tělo a druhá dcera od zastupujícího lékaře dostala mast Infectoscab a ta stačila namazat jen jednou večer bez dalšího opakování, je asi i silnější + k tomu všechna ta opatření, která člověk musí nějaký čas dodržovat, aby se opakovaně neinfikoval..

Já jen, že každý prostředek to může mít jinak, ale u těchto to vždy bylo bez opakování s odstupem času. Jinak nervy jsem měla taky, protože se právě píše, že by se měla přeléčit celá rodina, ale mast jsme vždy dostali jen pro toho jednoho nakaženého člena, i když dr. něl v péčo všechny našeděti a co budu psát, ta opatření při tak velké domácnosti jsem byla schopna dělat taky jen u toho jednoho člena, naštěstí mají holky každá svůj pokoj, tam se celkem i přirozeně izolují, tak jsem jen zpřísnila podmínky, aby jim tam nelezli mladší sourozenci. Nejstarší s tím chodila několik týdnů do školy, než to začlo být nesnesitelné a a mladší mi dr. ani nevěřila, že má svrab, k dr. jsem šli hned, co jsem pojala podezření, ale naštěstí vzhledem k tomu, že byl u nás výskyt nasadila zastupující dr. léčbu alespoň u ní, tak už se to u nás dál nerozšířilo. Držte se, fakt.

• Citovat
  • Upravit
11853
25.9.25 10:43

A příbalový leták k té masti nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.9.25 10:50

Mně upřímně tedy nejvíce tehdy pomohla sirná mast od Jukl (myslím si, že tak se ta značka jmenuje). Mají obchod na Andělu a tahle mast byla teda úplně záchrana. Někde sem četla, že se ty sirné masti moc nedoporučují, protože jsou silné ale mě to zachránilo. Samozřejmě k tomu ještě ta méně příjemná část a to vše důkladně vyprat, popřípadě dat do mrazáku a vyčistit pokoj. Ještě jsem taky nějakou dobu navštěvovala saunu a byla jsem i v kryokomoře. To sice nevím jestli pomohlo, ale v mojí hlavě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11853
25.9.25 10:56

Jinak permerithin jak píšeš neexistuje..zřejmě to měl být Permethrin? Permethrinum je účinná látka masti infectoscab a pokud ta mast co jste dostali obsahuje 5% permethrinu pak je to stejné jako ten proflakjuty infectoscab a tam opravdu většinou stačí jedno namazani za předpokladu že se vše dodrží a podaří se zlikvidovat parazity kteří mohou být v oblečení, kobercích, čalounění…znovu se pak maže jen když se potíže znovu objeví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 22:21

@Vladusxx ano, je to on. Asi mi to prepsal telefon nebo jsem už večer špatne koukala.
Nicmene jsem se mazala fakt dukladne..ranni sprcha všech - ciste rucniky, dát je hned vyprat, to samé pyzama. Peru všem periny, všechno, tak dnes vyfasovali spacaky…no a večer koukám a mám na ruce mezi prsty nové dva pupinky :zed: deti máme jeste relativně male, takže je uplne šílený je donutit dodrzovat potrebna opatreni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.25 22:24
@Anonymní píše: Více

Díky. No jsem z toho na nervy. Navíc na me neco leze a nejradši bych byla zahrabana v posteli a ne v hromade perin a veci na vyprani. My Namazali teda všechny a ranni sprcha všech deti a dohlizeni na nekontaminaci z posteli atd.byl teda zážitek. No. Nicmene dnes večer se mi objevily mezi prsty nové dva pupinky. Obávám se, že tohle bude nekonecny. Deti máme jeste relativně male a je to teda masakr. Syn rikal, že to je tak na to se namazat a odjet na týden pryč :lol: a teda, má pravdu. Jen není kam :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.25 22:26
@Viki626 píše: Více

Díky. Pokud lecba nezabere, budu ráda za každý nápad, co dál. Na saunu jsem se ptala chatu gpt a rikal, že to na zakozku nefunguje. Lepši by bylo se zavrit do mrazáku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5
25.9.25 22:27

Ten jukl určitě doporučuji a tou kryokomorou nic nezkazíte, to byl doslova mrazák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
2.10.25 14:58
@Viki626 píše: Více

Ten Jukl, kolikaprocentni sirovka to byla? A jak casto jste se mazala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.10.25 15:03

Kolikaprocentní upřímně nevím a co se týče používá, řídila jsem se tím co psali primo na webu. Akorat teda myslím, že tam bylo uvedeno i to, že se člověk nemá 3 dny mít, což jsem podle mě nedodržela, protože jsem na to strašně citlivá a myla bych se furt. Dávala jsem si pak o to víc záležet na důkladné aplikaci a asi jsem to i opakovala víckrát.
Ona ta jejich mast je myslím silnější ale paradoxně citlivá k pokožce bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.10.25 15:03

Mrkněte kdyžtak na ten jejich web a tam najdete to používaní:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí