Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn už týden čůrá k večeru krev. U doktora jsme byli a moč v pořádku. Ledviny taky. Říkala mazat pindíka. Syna nic nebolí jen po čůrání to trochu štípe. Doktora poradila koupit léky na močové cesty. Syn má 7 let, a přetahovat jde normálně. Nemáte někdo zkušenosti co to může být? Zítra budu volat doktorce, že se to nelepší.
@Žižkovská žena v ranní moči krev nebyla vidět. A když jsem volala tak testy na moč v pořádku ![]()
@Diggy hematurie muze byt mikroskopicka a jde o to, jestli jsou v moci treba bilkoviny, balterie… ale to snad dr udelala, ale urcite by mela zkontrolovat dalsimi odbery. Asi bych si zkusila oozadat o sono ledvin a mocoveho mechyre…
Příspěvek upraven 04.09.22 v 18:03
A aspon na ultrazvuk ledvin ho poslala, nebo akorat strcila papírek do moci a nazdar? ![]()
Ještě hloupý dotaz - nejí něco červeného? Řepu, džus, bonbóny?
@Diggy tak to je dobře, že byl na sonu…ale asi bych chtěla vyšetření na urologii nebo nefrologii dětské (nevím, jestli urologie dětská vůbec je)…krev v moči není jen tak, ale samozřejmě to může být nějaká trhlinka…ale je lepší podle mě udělat co jde z vyšetření…kor když to není jednorázové, ale trvá to už týden…Ale tak snad až jí zítra zavoláš, tak doporučí další. Dcer aměla jednorázově na kalhotkách trošku krve a v moči ji teda měla fakt jen mikroskopicky a měla zánět močového měchýře…Držím palce a ť se najde příčina a je vše v pořádku.
@Havlova píše:
jojo i některé léky mohou barvit moč…
Kultivaci míči dělala? Já na papírků mám málokdy bílkovinu nebo moc, ale zánět na antibiotika tam je.
@Havlova píše:
Jo, to jsem chtěla napsat. Syn miluje řepu, je schopný sníst celý kompot, a to z něj pak na záchodě teče malinovka, poprvé mě to pěkně vyděsilo. Ale pokud ho to po čůrání pálí, tak tam někde něco bude…
@Havlova ne, nic červeného nejedl. První moč byla papírek a druhý den jsme donesli moč a posílala do laborky