Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminky, chtela bych se jeste tady poradit ohledne meho syna, kteremu je mu 16 let a hodne se poti. Zkousali sme ruzne bylinne caje a pod. Byla jsem s nim taky u lekare, ktery rekl ze je vsechno v naprostem poradku. Kluk neni moc sportovni typ (nesportuje temer vubec), meri 165 cm a ma hmotnost 73 kilo. Co se poceni tyce, nekdy pry pouziva deodoranty nebo antiperspiranty, mnohdy je ale strasne moc citit. Mozna by pomohlo kdyby se holil nebo tak, syn ma treba podpazi pokud vim porad hodne chlupate (rekla bych ze vice nez kdysi manzel) a bakterie tedy maji zivnou pudu. Muzete mi prosim poradit co mam jeste delat, jak synovi pomoct, pripadne jak ho promluvit aby si podpazi oholil? Jenom pro zajimavost - holi si Vasi synove chlupy v podpazi? Dekuju moc ![]()
A on si není vědom, že je někdy cítit? Koupila bych mu sadu kuličku, nebo sprej, a řekla mu ať se každé ráno nastříká a během dne kdy cejtí, že se začíná potit. No oholit se může chtít, ale taky ne, tak co třeba mu říct ať si je aspon zkrátí… V pubertě je normální, že kluci se začínají potit můj bratr se též taky hodně potí a to mu je 10let a mamka mu řekla ať se hezky voní
a on s tim problem nemá a není cejtit..spíše to někdy s deodorantem přehání ![]()
Já mám to samé s bratrem a už je starší. je to genetika. na to asi pomůže jen obecn rada. časté sprchy, deodoranty a antiperspiranty, dezinfekce na obuv, měnit oblečení. z vlatní zkušenosti - neměnit jen spodní prádlo, nezapomínat třeba na mikinu či bundu, ta se tak často nepere a bývá zdrojem „vůně“:)
a apelovat na něj, že když budevonět, poletí na něj holky
Tím oholením může začít, to je padesát procent úspěchu. Pak denně se umývat, používat deodorant a měnit oblečení. A pokud by ani tohle nepomohlo, je tu možnost nechat si do podpaží napíchat botox, tím se pocení úplně likviduje…
Anonymně, protože nechci, aby si to můj syn četl, nebo to nějak prosáklo. ![]()
@nikol355 Mám stejně starého, stejně vysokého, skoro stejně těžkého a stejně se potícího syna. Myslím, že ten agresivní čpící pot je prostě genetika, má to po manželovi. Manžel je taky hned cítit, jediná obrana je denní sprcha, denně čisté triko, spodní prádlo, ponožky, podpaží si neholí.
Syn žádnou holku nemá, hygiena se mu zdá jako ztráta času, podpaží si neholí, nebude jako kretén přece, triko nosí tři dny, protože se mu líbí. Cítit občas je. No, není sám, když přijdou kámoši, je to to samý v bledě modrým. Doufám, že až si najde holku, tak na sebe bude více dbát a i ten pot se s dospělostí stane méně agresivním, myslím, že je to i věkem a hormony.
Takže kromě vědomí, že v tom nejsi sama, ti moc nepomůžu. Domluva a doporučení o častější hygieně jsou tím pověstným hrachem, co se hází na stěnu.
Jo jasně. pokud jemu to nevadí - protože to necítí - tak s tim nic neuděláš:(
Manžel to má po otci- ten když je léto a jede v autě 15 min, tak má záda celé mokré…
prostě Jediné co je, si měnit trička.. Manžel si mění i dvakrát denně.. Prostě se zpotí, sprchne se a dá čisté.. Zima, podzim se dá, léto je horší.. A myslím si, že deodoranty spíš uškodí, když má pot v podpaží… Jakože na pot si dát vůni..
Ahoj, můj syn se taky potí. Od mala. Třeba jako 2,5 letý lítal venku s dětma a přilítl se ke mě napít a pot z něj tekl i pod očima, vlasy mokrý jak hnůj, přitom třeba ani tak velké horko nebylo. Má to tak dodnes…potivka…Dneska je mu 10 let a protože už začíná být i puberták a je trošku cítit, koupila jsem mu tuhý pod paždí a takovou vůni pro mladé-ale zas aby nebyl cítit na sto honů- a často se sprchuje.
Děkuji všem
podle mě se můj klučina spíš moc necítí. Několikrát jsem mu říkala že by mohl jít hned po škole do sprchy, ale znáte to.. Vymlouvání, prý on nic necítí, prý mu to nevadí, atd.. Holku nemá ani zatím neměl, neřeší to zatím. Je to boj, co vám budu povídat..
Kluk sa potí nejen v podpaží ale třeba taky vlasy má na druhý den taky hned umaštěné (má je tak středně dlohuhý) a potí se hodně taky v rozkroku, pokud jsem si toho dobře všimla.. Původně jsem byla v tom, že by mohl mít nějaké zdravotní problémy, doktorka ale říkala že po zdravotní stránce je vše v pořádku.
@kvaček Můj manžel ten se třeba potí, řekla bych tak normálně. Nic extra. Nemůžu taky říct že by pak byl nějak cítit. Náš starší kluk je ale úplně jiná kategorie bohužel. Po tátovi tyhle věci moc nezdědil. Muž má ještě k tomu hnědé vlasy a minimum chlupů, kluk má vlasy černé a už teď je víc všude zarostlej. Prostě jako z jinýho těsta ![]()