Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím Vás, mám takový dotaz.. (Psala jsem už jinde ale stále bez odpovědi a vím, že tady to „frčí“
) Nevíte někdo, jestli můžu mít v kufru 1kg tabáku, když ho nemám odbavený? Letím do Anglie a nic o tom nevím, někde jsem četla, že musím zaplatit CLO.. Děkuji za odpověď.. ![]()
Občané ČR mohou bezcelně dovážet zboží nakoupené a zdaněné v jiné zemi EU. V případě dovozu alkoholu nebo tabáku musí občan ČR prokázat, že zboží bude sloužit k jeho vlastnímu užití a že je jím dopravováno. Pod pojmem „vlastní užití“ je zahrnuta vlastní spotřeba a dary.
Celní úředník zjišťuje, zda se nejedná o obchodní dovoz zejména v případech, kdy je dováženo více než: 800 kusů cigaret, 200 doutníků, 400 doutníčků, 1 kg tabáku, 110 litrů piva, 90 litrů vína, 10 litrů lihovin, 20 litrů meziproduktů.
@Zanyy píše:
Prosím Vás, mám takový dotaz.. (Psala jsem už jinde ale stále bez odpovědi a vím, že tady to „frčí“) Nevíte někdo, jestli můžu mít v kufru 1kg tabáku, když ho nemám odbavený? Letím do Anglie a nic o tom nevím, někde jsem četla, že musím zaplatit CLO.. Děkuji za odpověď..
vůbec mě nenapadlo, že i toto podléhá clu. V tom případě, když mi někdo nabídne pěstovat tabák za oknem, jako kytku jednu, jako mucholapku, prý má lepivé listy amouchy přitahuje, to se tedy běžně nepěstuje?
@jani09 Sou lidi, co si i u nás pěstujou tabák, ale je to víc jak metrová květinka (nejnižší varianta a pokud ho nemučíš). Za oknem bych ho nepěstila. V bytě pod oknem, na světle a dát mu dost prostoru. Vliv na hmyzáky má jen snad v tom, že ti dokonale zatarasí okno.