Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No jestli máš kluka, tak ti moc neporadím
My oblékáme a češeme princezny ![]()
Malou baví takové aplikace, kde se třeba peče. Přidává ingredience, míchá těsto. To jí jde docela dobře. Pak tam má takové jako zvířátkové puzzle - výřezy ve tvaru zvířátek a ona je tam doplňuje. Nebo pianko, do toho taky buší. Ale jak říkám, většinou si pouští pohádky.
Chceš něco konkrétně? Jako názvy aplikací? Máš android nebo ios?
@Nik77 jo, je česká aplikace Brašnička, jestli ještě nemáte. Tu si dost lidi chválí
@Antonie Bolavá jak je dvouleťák, tak ještě ty genderový stereotypy nejsou patrný (má kuchyňku a rád si staví lego domeček
). Ano, myslela jsem názvy konkrétních aplikací (třeba to míchání by ho mohlo bavit, ta zvířátka… a něco, kde se třeba počítá, barvičky). A má iOS.
Brašničku nemáme, tak já na to večer mrknu! Díky!
@Nik77 píše:
@Antonie Bolavá jak je dvouleťák, tak ještě ty genderový stereotypy nejsou patrný (má kuchyňku a rád si staví lego domeček). Ano, myslela jsem názvy konkrétních aplikací (třeba to míchání by ho mohlo bavit, ta zvířátka… a něco, kde se třeba počítá, barvičky). A má iOS.
Brašničku nemáme, tak já na to večer mrknu! Díky!
taky máme ios ![]()
Takže to vaření je Foodo Kitchen, pak různé Candy Maker a podobně, pak od Lega Food. zvířátka Puzzle Fun, mají Pou. Počítání a barvy moc nemáme, starší už umí a malá je moc malá.
Pak máme malování Disney Creativiti Studio a je k tomu taková tužka, to je moc hezký.
Pak mají mraky aplikací Kids Fun Club - to je nekonečnej příběh
je to zadarmo, jsou to takové ty aplikace, kde se právě vyrábějí sladkosti nebo se stará o dítě. Lítají tam reklamy na další podobné a oni to všechno musí mít. Hodnotu to valnou nemá
@Antonie Bolavá píše:
tak ony nepotřebují třeba ani pejska od Fisher Price a podobné hračky. To taky tvoje děti nemají? To máš úplně stejné, akorát to jinak vypadáKdybych jim měla dávat jen to co potřebují k životu, tak máme doma pouze jídlo. A ano, proč by nemohla k 6. Narozeninám koupit iPhone? To mi nějak uniká. To je snad každého věc, co dá k dalším narozeninám. Nebo oni jsou na to nějaké normy?
A nevím co je na bio matkách šílenéhoPokud tedy myslíš matky, vyznávající zdravý životní styl. To je jako šílené, jo?
Tak to je podle mě sakra rozdíl, jestli jim dám zpívající hračku nebo tablet. Pokud to nerozlišuješ, tak by to chtělo se v téhle sféře více vzdělat;)
Ráda se chytáš slovíček, viz „šílená“, „nepotřebuje to“ atd. Doufám, že si zde nebudeme muset jako ve školce vysvětlovat, jak je to myšleno, to pochopí průměrně inteligentní člověk, tak snad není třeba se k tomu více vracet.
Nicméně, jak jsi napsala, je to každého věc.
Takže zakladatelko, za mě a moje zkušenosti bych koupila tablet dospělácký, tyhle dětské stojí za prd;)
@Lejaa píše:
Tak to je podle mě sakra rozdíl, jestli jim dám zpívající hračku nebo tablet.
Tak mě pouč jaký je v tom sakra rozdíl. Třeba jim ten tablet ještě zabavím
@Lejaa prosím tě, přečti si úvodní dotaz zakladatelky, nechápu co tady řešíš. Ptá se na zkušenosti s konkrétním tabletem, ne jestli ho má koupit
![]()
@Antonie Bolavá tak jsem stáhla to Puzzle, Disney creativity studio (to je opravdu moc hezký!
a navíc na mě začal mluvit nějaký fešák…
) a pak to vaření. Ještě jednou díky!
@Nik77 píše:
@Antonie Bolavá tak jsem stáhla to Puzzle, Disney creativity studio (to je opravdu moc hezký!a navíc na mě začal mluvit nějaký fešák…
) a pak to vaření. Ještě jednou díky!
no není zač
Hlavně ať se líbí
@Lejaa já bych vážně chtěla vědět jaký je rozdíl mezi interaktivní hračkou a tabletem. Tys mi neodpověděla, ale mě to opravdu zajímá. Můžeš mi k tomu něco říct?
Holky vy co máte ten tablet mohla bych poprosit o info jestli je to v češtině- myslím třeba když mají poznávat písmena atd tak kamarádka říkala že je tam nějaký program kdy dítě nakupuje a pak skládá slova podle písmen…to je v češtině nebo v angličtině? jak že vloží do koše jablko a to řekne apple nebo normálně jablko a poskládá s písmen jablko? děkuju moc za info…potřebuju rozvíjet češtinu ane angličtinu:)
Jejda a s písmen:) no myslím, že budu trénovat i já tu češtinu:)
@zuzkapavlicova píše:
Je velice zajímavý! Skvělý tip na dárek
My nakonec koupili tablet Samsung kids, byl teda drazsi, ale spokojenost nejvyssi ![]()