Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím nemáte někdo tento tablet? Uvažuji o koupi dceři ke 4.narozeninám a ráda bych hodnocení od někoho, kdo ho má. Děkuji. http://www.alza.cz/…-d500887.htm
@Dendulinecek bohužel nemám osobní zkušenost, ale jaký je rozdíl mezi klasickým a tímhle, když se odmyslí design? je nějak odolnější?
@madi píše:
@Dendulinecek bohužel nemám osobní zkušenost, ale jaký je rozdíl mezi klasickým a tímhle, když se odmyslí design? je nějak odolnější?
Odolnější asi ne, tam se jedná spíš o ten design
Chtěla jsem ho pro dcery využít na cestu autem a občas třeba na pohadky a hry.
@Lejaa píše:
K 4. narozeninám?Proboha!
Proč hned svolávat boha? Nechci tabletem nahradit svou péči, tak nechápu ty vytřeštěné oči.
A napsala jsem uvažuji o koupi..Dcera na něm určitě nebude brouzdat po fb. Nebo shlédnutí pohadek a naučných her je v tomto věku zakázáno, nebo nevhodné?
@Dendulinecek diskuse o jakémkoliv tabletu pro dítě je tady velmi ožehavé téma ![]()
Má ho kamarádka pro děti. Tedy kupovali dva. Jeden museli reklamovat, ale nebyl problém. No já osobně tohle moc nemusím. Naše holky mají tablet klasický, „dospělácký“ v pouzdru, aby ho nerozflákaly a zatím jim drží a myslím že je přeci jen kvalitnější. Ale taky samozřejmě dražší
@Lejaa píše:
K 4. narozeninám?Proboha!
myslíš jako že už je to pozdě? Já nevím no. Naše dvouleťačka si s ním hraje už pár měsíců a zvládá to dobře, ale tak nikdy není pozdě ![]()
@Antonie Bolavá píše:
myslíš jako že už je to pozdě? Já nevím no. Naše dvouleťačka si s ním hraje už pár měsíců a zvládá to dobře, ale tak nikdy není pozdě
@madi píše:
@Dendulinecek diskuse o jakémkoliv tabletu pro dítě je tady velmi ožehavé téma
Aha, tak to jsem šlápla do vosího hnízda
Každopádně mně to neva, zajímá mě pouze hodnocení ![]()
@Dendulinecek píše:
Aha, tak to jsem šlápla do vosího hnízdaKaždopádně mně to neva, zajímá mě pouze hodnocení
no hele, kamarádky holky ho teda mají, dostaly je k Vánocům a neomrzel je. Normálně do toho stahujou aplikace a tak. Asi je dost odolný, protože ho zatím nerozflákala ani ta mladší, což je dost s podivem. Akorát jeden se jim snadpořád vybíjel, tak to museli reklamovat. Nijak moc jsme se o tom s kamarádkou nebavily, ale nestěžovala si, že by to byly vyhozené prachy a holky si s tím hrajou. Akorát nevím, jestli na tom jdou přehrávat filmy. Na to my ten náš asi využíváme nejvíc, takže to by pro mě byl dost velký nedostatek
Já bych asi investovala do nějakého z těch levnějších,,dospěláckých" tabletů ![]()
Ale jinak proč ne na zabavení třeba v čekárně u doktora nebo při nějakém čekání… Nemyslím si, že by to bylo pozdě/ brzo, malá má taky výukové aplikace a vyhraje si bohatě a mám pocit, že má díky tomu lepší představivost při malování ![]()
Pořád jí dám raději na chvíli tablet než aby byla tím znidéným ukňouraným děckem ![]()
@Dendulinecek píše:
Proč hned svolávat boha? Nechci tabletem nahradit svou péči, tak nechápu ty vytřeštěné oči.A napsala jsem uvažuji o koupi..Dcera na něm určitě nebude brouzdat po fb. Nebo shlédnutí pohadek a naučných her je v tomto věku zakázáno, nebo nevhodné?
Neříkám, že chceš nahradit svoji péči, ani nepatřím do nějakých šílených bio matek a já nevím co všechno… Ba naopak, jsem mladá maminka, manžel je informatik, tzn. že u nás je to jako v počítačové prodejně.. ALE, příjde mi naprosto zbytečné takhle malým dětem tyhle věci dávat, co jí dáš k 6. narozeninám, Iphone? ![]()
O tabletu dvouleťákovi se nebudu vyjadřovat, ty děti to k životu nepotřebují..;)
@Lejaa píše:
Neříkám, že chceš nahradit svoji péči, ani nepatřím do nějakých šílených bio matek a já nevím co všechno… Ba naopak, jsem mladá maminka, manžel je informatik, tzn. že u nás je to jako v počítačové prodejně.. ALE, příjde mi naprosto zbytečné takhle malým dětem tyhle věci dávat, co jí dáš k 6. narozeninám, Iphone?
O tabletu dvouleťákovi se nebudu vyjadřovat, ty děti to k životu nepotřebují..;)
tak ony nepotřebují třeba ani pejska od Fisher Price a podobné hračky. To taky tvoje děti nemají? To máš úplně stejné, akorát to jinak vypadá
Kdybych jim měla dávat jen to co potřebují k životu, tak máme doma pouze jídlo. A ano, proč by nemohla k 6. Narozeninám koupit iPhone? To mi nějak uniká. To je snad každého věc, co dá k dalším narozeninám. Nebo oni jsou na to nějaké normy? ![]()
A nevím co je na bio matkách šíleného
Pokud tedy myslíš matky, vyznávající zdravý životní styl. To je jako šílené, jo?
@Antonie Bolavá píše:
myslíš jako že už je to pozdě? Já nevím no. Naše dvouleťačka si s ním hraje už pár měsíců a zvládá to dobře, ale tak nikdy není pozdě
prosím tě, a jaký „hry“ máte osvědčený? našeho dvouleťáka baví pohádky a písničky na Déčku, Youtube a plus má nějaký pohádky (a knížky) stažený. napadly mě ale i nějaký hry (výukový
). díky za tip ![]()