Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ségra se vdávala tajně a já jsem jí byla za svědka. Vdávala se už po 2. a měli každý jedno dítě z předchozího vztahu. Na oznámení že se vzali dali fotky obou dětí v objetí s textem: Máme pro vás novinku, táta si vzal maminku. ![]()
Na sobě měla modrý kostýmek a švagr kvádro. Byli tam jen oni 2 a svědci. Ráno u nás sice švagr zazvonil a donesl naší mamině kytku, ale bylo to narychlo, takže mamka na obřad nešla. A já jsem „dostala“ že jsem jí nic neřekla.
Večer uspořádali akci v jedné restauraci, kam už přišla pařit i naše mamka a kámoši. Bylo to super, žádné velké starosti a zařizování.
Brali jsme se loni týden před Vánoci, pouze se svědky a rodiči a mým bratrem (víc sourozenců nemáme). A taky mým nejmilejším psem, který nám donesl prstýnky,..) Rodičům jsme řekli, že je k Vánocům zveme toho dne na výlet ať si nic neplánují a to o jaký výlet půjde jsme ji řekli až na místě. Samozřejmě jsme se postarali o to, aby to všichni tušili a nebyli moc překvapení.. Bylo to pěkné, rodinné,.. Pak oběd.. Všem příbuzným jsme poslali „posvatební oznámení“ a taťka si pro svou část rodiny udělal teď v létě oslavu s tím, že provdal dceru ale nás se to moc netýkalo
Jen jsme tam rodině dali album s fotkami. Celá rodina to pochopila (až na manželovi prarodiče ale to je jejich problém,..) a znovu bych to udělala taktéž… Šaty jsem měla a manžel klasicky oblek ![]()
Ahoj,
my se taky brali na tajňačku a bylo to moc prima, jen ve čtyřech, se psem, toho neměl kdo hlídat, a pak byla malá oslava na zahradě…můžu jen doporučit…udělejte to tak, jak chcete vy, na zbytek se můžete vyprdnout… ![]()
Já jsem si nechala ušít červené šaty, manžel měl košili, červenou kravatu a klobouk…netradiční, ale nám se to líbilo
Ahoj, my jsme neměli svatbu natajno, ale skoro se to tak dá nazvat, páč jsme to sdělili asi 5 dní předem a nepozvali jsme nikoho. Stejně jako ty, pro špatné vztahy v rodině, resp. hlavně kvůli mému otci. Takže jen my dva a svědci.
Měla jsem na sobě dlouhou sukni až v zemi, černou
ale z hedvábného materiálu, kolovou, takže v obr vlnách se mi vlnila kolem nohou…krásná byla.
A fialový top bez rukávů se stojáčkem. Chlap měl oblek, fialovou košili a byl bez kravaty.
Po akci oběd v pizzerii a finito. Žádné přípravy, žádný stres, žádné hádání se…a vdaná jsem a Den D mi ani jedinkrát nezachyběl. ![]()
Reakce okolí byly celkem v pohodě. Jediný, kdo to řešil, byla samozřejmě moje rodina. Jsem z vesnice, takže tam se to dost řeší, taková svatba. Ohlášky a podobně, miliarda koláčků… Takže mamka to v den svatby obrečela a pak nevím, jak dlouho se s tím smiřovala, nemluvily jsme o tom raději, babička mi několikrát udělala kázání, pak jeden známý taky, jak jsme to mohli udělat rodičům, že ti se celý život těší na to, jak budou vdávat / ženit děti
No tak vdávám se hlavně pro sebe. A mamčina sestra si natruc nechala v mobilu mé jméno za svobodna, páč říká, že dodnes nedostala oficiální oznámení o změně jména - tím, že jsme neposílali oznámení ani před, ani po. Nicméně je to už 6,5 let a ty hlavní emoce opadly po pár měsících. Manželova rodina naprosto v pohodě, mám velmi pokrokové tchánstvo. ![]()
Ničeho se neboj a směle do toho.
Pokud tajně, brala bych fakt jen svědky. A nehleď na tradice, jako jsou bílé šaty s vlečkou atd. Tradici už porušíte tím, že tam nebude příbuzenstvo, bude to netradiční svatba, tak si to prostě udělej čistě podle sebe, ne podle tradic. ![]()
Děkuju moc za podporu!!! Pořád jsem měla výčitky, ale vím že nejsem první ani poslední kdo má takovouhle svatbu!
Největší strach mám z reakcí rodin..
@bloumik
krásně jsi to napsala, musím souhlasit ![]()
zakladatelko: hezky si svůj den užijte a mějte se hooodně rádi
ps: ta pizza mi přijde jako super nápad, že mě to taky nenapadlo…
![]()
Ahoj, my měli svatbu ve čtyřech, nikoliv však „na tajňačku“. Částečně to taky bylo z důvodů některých rodinných vztahů, ale i jsme to tak chtěli, „bez povyku“. Prostě jsme všem v rodině řekli, že se budeme brát, ale že nemáme rádi velké akce a chceme to podle sebe, takže to bude jen se svědky. Všichni to vzali úplně v pohodě, kromě jednoho jedince, jehož ego se s tím prostě nedokázalo vypořádat, ale to vlastně ani není příbuzný, takže je nám to fuk
. Byla to super pohodová akce, po svatbě jsme odjeli na pár dnů na dovču a odtamtud rozeslali oznámení (ale jak říkám, vlastně všem jsme to řekli předem, takže překvápko to pro nikoho nebylo). Myslím, že pozvat jen někoho a udělat to tajně může ty nepozvané naštvat, já bych raději doporučovala variantu udělat to ve 4 a říct to všem předem, ať si to každý schroustá, jak chce
. Ostatně je to vaše věc. Jo a šaty jsem měla slavnostní, ale ne typicky svatební - takže barevné
. Přeju hodně štěstí!
Tajnou svatbu bych nechtěla, ale kdyby - tak bychom tam byli čtyři plus možná fotograf. Adalší dny bych rozeslala oznánemí a jakože kdo chce přijít popřát, tak tehdy a tehdy se koná nějaká oslava (hospoda, zahrada - dle vkusu a financí). Hotovo. Řešit koho jo a koho ne - to už pak není tajná svatba a hlavně, buď teda z nejbližší rodiny všichni, a nebo nikdo. ![]()
Ahojky, ![]()
tohle je úplně nejlepší nápad, jaký může být.
Taky to takhle jednou plánuju, protože je nás v rodině jak „malých myší“, takže by to fakt nešlo. Sice mě asi bude hodně mrzet, že mě otec nepovede k oltáři, ale holt, bylo by to těžké už vzhledem k tomu, že přítel je Němec, takže spíš tu tajnou svatbu plánujeme rovnou v Německu. ![]()
Takže zakladatelce této diskuse přeji kupu štěstí, lásky a mnoho v pohodě prožitých let.
![]()
Rěšili jsme něco podobného, v mé i manželově rodině se lidi nesnesou a jsou rozhádaní. Neudělali jsme přímo tajnou svatbu, oznámili jsme datum a kdo chce přijít na obřad, ať přijde, nechali jsme to na jejich rozhodnutí. Svatba proběhla jen se svědky a na obřad se přišli podívat jen moji rodiče (jsou rozvedení a nesnesou se), manželova rodina ne. Když jsem viděla moje rodiče, jak se překonávají, byla jsem ráda, že jsme to udělali takhle, protože jinak bych měla svatbu zkaženou. Jinak svatbu jsme si se svědky užili, měli jsme oběd a večer jsme si šli posedět.
S manželovou i mojí rodinou jsme potom měli zvlášť pár týdnů po svatbě oběd.
My jsme take meli tajnou svatbu. Chteli jsme se brat v kvetnu, akorat jsem mezitim otehotnela a usoudili jsme, jednodussi bude, kdyz u porodu budeme manzele. Tak jsme se vzali v listopadu, byli tam svedci se svymi partnery a nas pes.
Puvodne jsme to nechteli rict ani rodicum, ale diky urednici se to dozvedela moje mama, tak jsme to priznali rodicum a prarodicum.
Vsichni to vzali v pohode, jen mamka chvili hrala uraazenou, kvuli tomu, ze se to dozvedela od urednice a ne od nas.
V kvetnu jsme si udelali cirkevni svatbu se vsim vsudy, kamaradi to vzali v pohode, jen se divili, ze jsme to zvladli pul roku utajit.
Zakladatelko, moc ti fandím. Pár lidí nám říkalo, ať se vezmeme tajně nebo jen se svědky a za ušetřené peníze jedeme někam na dovolenou. Nakonec jsme měli klasickou svatbu se vším vsudy a moc hezkou. Ale kdybych se měla znovu rozhodovat, udělala bych to tak, jak nám radili. Přeju vám moc a moc stěstí a mnoho společných let
Já to říkám už teď klukům (12 a 15 let), až se jednou budou ženit, ať to udělají takhle, že jim radši ty ušetřené peníze dáme a ať někam jedou na svatební cestu. Rozhodně nemám ambice vést syny k oltáři. Je mi to fuk, hlavně ať jsou šťastný.
Ahoj, my měli též obřad na „tajňačku“. 8.9.2012 jsme se vzali v Písku, za svědky nám šla sympatická holčina s přítelem, se kterou jsem se na základě „inzerátu“, že hledáme svědky na svatbu, seznámila tady na e-miminu. Po obřadu jsme se vydali na naši krátkou skromnou svatební cestu. Žádné pohoštění..byl to obřad pro nás a my si to úúžasně užili. Bylo to pro nás oba již po 2. a tak jsme zvolili takovýto způsob. Neměnila bych. Rodičům jsme to oznámili ještě před, nechtěli věřit, nevěří do teď
, ale berou to. Na obřad nepřijeli..ale za zlé jim to nemám, vždyť jsme to tak chtěli.. ![]()
Já měla na sobě kratší šatičky hnědé barvy, které mi kdysi dáááávno věnovala babička. Nosila je jako mladá holka..ale to už je takových 40 let zpátky. Manžel měl černé kalhoty s černou košilí. Mooc mu to slušelo. Po obřadu jsme se převlékli do pohodlnějšího a vyrazili..
Velkolepá svatba mi nechybí..já bych neměnila..
@Žirafátko Taky je v plánu pizza