Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co zkusit barevnou kombinaci meruňka a capuccino? Opticky to zesvětlí tmavší nábytek co máte a díky hodně světlu by to mohlo vypadat svěže.
Tyjo, tak tu mám dvojníka:-)přesně tohle taky řeším, obyvák už týden čeka na malbu a myšlenka stale žádna…taky chci tapetu, sedačku máme ve stejné barvě, i nabytek :lol.Na podlaze parkety, ted jsme meli obyvak syte oranžový a žluty, už nechci tmavé barvy!!!mistnost je malá, obloukem propojena s kuchyni, ktera je ve stejne barvě jak nabytek v obyvaku.
Každou radu přivítám
![]()
A nějaký tip na stránky s tapetama hezkýma?
Papča..to je děs, když není nápad že ![]()
Na tu stěnu, jak je TV bych dala nějakou tapetu se vzorem, ale určitě světlejší(krémová, světle hnědá nebo bílá s tmavým vzorem), ta červená je moc tmavá. Ty další stěny bych vymalovala tak, aby to ladilo s tapetou, např. caffé latté, karamelová, sv. žlutá, krémová apod.
Zkus si počíst tady, mmj o meruňkové
- http://bydleni.idnes.cz/…obnosti.aspx?…
Váš nábytek vypadá jako buk, šla bych do studenějších a zároveň světlých odstínů hnědé, pokud chceš zůstat v teplých barvách.
Jinak osobně se inspiruju podle fotek ze skutečných realizací, zkus zadat do google obrázky „obývací pokoj tapeta“, najde to zajímavé fotky.
Z designérů se mi líbí http://www.bytova-designerka.eu/ , samozřejmě je to o vkusu každého, někdo rád výraznější barvy. Tam jsem právě našla odkaz na ten článek.
@Anonymní píše:
A nějaký tip na stránky s tapetama hezkýma?Papča..to je děs, když není nápad že
Pěkný tapety mají v Hornbachu a nejsou moc drahé.
Jo a ještě jeden tip, stěnu za TV bych nechala bílou, tapetu dala raději za sedačku, která je světlá, tím opticky vystoupí a nesplyne se zdí. Navíc si pak můžeš troufnout dát výraznější vzor, který nebude rušit při sledování TV.
Hm, ja se vsadím, ze nápad přijde v okamžiku, až bude hotovo a začnu vše vidět jinak:-(
zitra chcem jet do hornbachu, tak jsme teda planovala tapetu za tv ![]()
No já taky teda spíš plánovala tapetu za tv
a nábytek je třešen
..děkuji za tipy, ještě najít to pravé ![]()
@papča píše:
Hm, ja se vsadím, ze nápad přijde v okamžiku, až bude hotovo a začnu vše vidět jinak:-(
zitra chcem jet do hornbachu, tak jsme teda planovala tapetu za tv
@Anonymní píše:
No já taky teda spíš plánovala tapetu za tva nábytek je třešen
..děkuji za tipy, ještě najít to pravé
Třeba takhle?
To jde určitě taky, jde jen o to zvolit vhodně tapetu.
Důležité PS
- já nejsem profík, jen mě tato oblast hooodně zajímá. Takže to jsou jen moje názory, žádná doporučení. ![]()
@Drovers díky
no líbí se mi ta tapeta na prvním obrázku je ne černá nebo na tom druhým a pak na tom posledním ta hnědo-béžová barva na zdi..když ještě na něco narazíš budu ráda ![]()
Prosím můžete mi poradit…nějak nemám takové to cítěni a tápu jak vymalovat a vytapetovat obývák

Budeme rušit akvárko, takže se vše posune dostředu a nebude to tak namačkané na sobě, takže na stěnu za televizi bych chtěla nějakou tapetu, nevím jeslti na celou stěnu nebo jen pruhem, zbytek obýváku vymalovat a na podlahu chceme položit dřevěnou podlahu..je tu někdo kdo mi poradí jak to nakombinat aby to všechno k sobě krásně ladilo? díky