Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kočky mám praktický dotaz - jako daleko, kolik cm máte skříňky kuchyňské linky ode zdi? Myslím, že nemůže být skříňka přímo přiražená k omítce…nebo ano? Nebudou skříňky zezadu vlhnout, plesnivět, když nejsou ode zdi např. 5 cm pro ventilaci? Je to starší dům…
Prosím - podívejte se a napište mi - jak to máte doma vy? Díky ![]()
Cca 1 cm. Rodiče mají v domě vzdálenost větší, kvůli křivým stěnám ![]()
@barbuchablond a kolik je potom vpředu ten přesah desky nad skříňkami?
Nám to dal řemeslník přímo na zed a přesah je 15-20 cm…Ale mě se to vůbec nelíbí, barák je vlhky a bojím se že linka navlhne a zpuchří ![]()
V novostavbě máme tak 1cm, u našich ve starším domě je asi 5cm.
Spodní skříňky tak cca 8 - 10 cm? Kvůli zásuvkám a přívodu vody. Vrchní jsou až u zdi, ta je teda křivá jak prase, takže je tam 2 cm mezera nahoře a žádná mezera dole.
Jde mi o přesně spodní skříňky:-) Jo, je to starší dům…mě se taky nelíbí že sporák vyčuhuje z ředy cca 5-7 cm dopředu, myslím že o to by se mely spodní skříňky posunout - pak by bylo vše v řadě a vzadu za linkou vy to větralo, přesun desky nad skříňky cca 5 cm…co myslíte, mám ho to nechat předělat?
@ivvet nevím jak vlhnuti ale mě by vadil ten vycnivajici sporák sem strasne lemro stopro bych našla způsob jak se o něj prizabit.
@jeřáb to se nemůže stát, když deska linky přečuhuje 20 cm
Ale vypadá to příšerně…jsem to nechala děla chlapi samotné…
Já je mám tak daleko, aby moc nepřečuhovala pracovní deska
myslím, že to je skoro k 10ti cm
No nam prac. Desce je potreba pracovat, kdyz tam nacpu skrinky, tak se budu mlatit o hl
avu ne??
@ivvet píše:
Jde mi o přesně spodní skříňky:-) Jo, je to starší dům…mě se taky nelíbí že sporák vyčuhuje z ředy cca 5-7 cm dopředu, myslím že o to by se mely spodní skříňky posunout - pak by bylo vše v řadě a vzadu za linkou vy to větralo, přesun desky nad skříňky cca 5 cm…co myslíte, mám ho to nechat předělat?
Cože?
To dělal nějaký deb.il, ne? ![]()
Pracovní deska má přesah 1 cm, víc by asi vypadalo dost blbě. Máme kuchyň od truhláře na míru. A skříňky v rovině se sporákem jsme měli i v 30 let staré polorozpadlé kuchyni. @ivvet přesah 20 cm - to by si teda pánové předělali ![]()