Těhotenská rýma a císař

635
7.2.15 05:51

Těhotenská rýma a císař

Ahoj holky, zajimalo by me, jestli ma tehotenska ryma nejaky vliv na provedeni planovaneho cisarskeho rezu. Mala je KP, a 26.2.jsem objednana na planovanou sekci, jen se bojim, ze kvuli toho ucpaneho nosu bude nejaky problem…popripade jakou anestezii bych mohla mit.. Nemate s tim nektera zkusenost? Dost me to trapi… :-(

Omlouvam se za diakritiku, jsem na mobilu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
7.2.15 06:52

Kapky do nosu nezabiraji?

• Citovat
  • Upravit
1719
7.2.15 07:06

Já měla při císaři rýmu „jako prase“ nebyl to problém, jenom potom na JIP když si chceš kýchnout je to opravdu masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.2.15 07:39

Ja mela rymu pri prijmu do porodnice, prijimali me vecer pred cisarem, dosel ke mne na konzultaci anesteziolog, abychom se domluvili, jestli budu chtit spinal nebo celkovou narkozu, hned jsem mu to nahlasila a rekl mi, ze kdyz nebudu prskat do operacni rany, tak ryma nicemu nevadi :) Mela jsem teda spinal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
7.2.15 07:54

Kapky zaberou jen na chvili vzdycky prave…neni to ta klasicka ryma, takze nekycham ani nesmrkam. Jen proste ucpany nos..ja jsem rozhodnuta pro celkovou narkozu, tak snad to nebude nicemu vadit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
7.2.15 07:59

Taky jsem si kapala před a i pak na jipu ale mela jsme spinál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.2.15 08:27
@poHanka89 píše:
Kapky zaberou jen na chvili vzdycky prave…neni to ta klasicka ryma, takze nekycham ani nesmrkam. Jen proste ucpany nos..ja jsem rozhodnuta pro celkovou narkozu, tak snad to nebude nicemu vadit… :think:

Být tebou, jdu raději do spinálu (pokud teda nemáš nějáké problémy se zády či tak nějak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.2.15 08:44

Myslim ze ne;)
Stejne se rika lecena ryma trva 7dni nelecena 7dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
7.2.15 09:18

@poHanka89 jestli máš rýmu tak si celkovou narkózu nepovolí. Mě říkal, anesteziolog, že by mi zanesl do plic infekci, takže císař byl ve spinálu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
7.2.15 09:36

Zkus mastičku do nosu nisita. V těhotenství jsem byla pořád nemocná a rýmu mám i tak v podstatě pořád. Tuhle mastičku mi doporučila doktorka, může se i v těhotenství a opravdu mi pomohla ten nos uvolnit a za chvíli bylo po rýmě, což se mi teda nestává. Dá se koupit normálně v lékárně, stojí kolem stovku, za zkoušku nic nedáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
7.2.15 09:37

@luciekal tohle pořekadlo jsem už několikrát vyvrátila, mě trvá rýma klidně i 14 dní a synovi taky a i déle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
7.2.15 09:39

Jinak jsem měla císaře 2× a vždy jsem měla spinál, dělá se častěji, protože je pro dítě i matku šetrnější. Takže já doporučuji raději spinál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
7.2.15 12:32

Ja do spinalu moc jit nechci…zada me boli uz od puberty, a co jsem slysela, tak po spinalu docela casto pak boli i nekolik mesicu…navic se priznam, ze jsem co se tyce bolesti hysterka a predstava, ze vim, ze me rezou „zaziva“ mi nahani hruzu uz ted…jde o to, ze nemam klasickou rymu, ale takovou tu, co je v tehotenstvi…zvetsene sliznice a z toho „pocit“ ucpaneho nosu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.2.15 13:01

@poHanka89 Otázkou je, proč tě bolí. Jestli je to jen neposíleným svalstvem, nebo třeba problémem s plotýnkama/páteří. Ona celková při porodu má podle mě rozhodně víc nevýhod, než spinál (riziko zvracení - s fiklým břichem to musí být bomba, člověk nevidí mimino hned, nemůžou ho přiložit hned na sále, po probuzení je ještě docela dlouho mimo…). Jako fakt bych se na těch 20 minut císaře objetovala, riziko, že tě budou „řezat zaživa“ je taky větší i celkové a nemáš šanci doktorům něco říct. u spinálu vyzkouší, než říznou, jestli něco cítíš nebo ne ty jim řekneš, jak jsi na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
7.2.15 13:37

@Svistice nejdriv to byly problemy jen ze spatneho drzeni tela, ale uz to preslo ve vyskakovani plotynek, neurologicke problemy s hlavou a krcni pateri…proto si neumim predstavit, ze mi nekdo neco picha do patere. A jeste po zkusenosti kamaradek, kterym ani jedne spinal nenapichli na popr e..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí