Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Do kolikateho týdne musí žena porodit je 44 týden úplný strop a pak je to nesmysl?? Je absolutne nereálné aby žena byla těhotná 19 měsíců
Do konce 42 pokud vím…a ne, žena nemůže být těhotná 19m…to by nepřežilo ani dítě a nejspíš ani ta matka
Učivo kolikáté teď? Za mého mládí sedmí třídy základní školy, dneska už určitě dřív. I 44 týdnů je samozřejmě nesmysl.
Paní neporodila dnes 19 měsíc takže buď lhala nebo teda o to nějak přišla … Chtěl sem vědět strop do kdy to bylo reálné jestli 44 t a víc už nejde
@Michaljuv111 píše: Více
19 mesicu? To nevim, jestli vubec maji slonice.
A víte co? Pokud je někdo ducha až tak mdlého, možná bych ho za ty neoprávněné alimenty až tak moc nelitovala… Kdyby to otcovství dobrovolně podepsal ![]()
Tak jako četla jsem článek o těhotenství které trvalo snad 375 dní, ale to bylo v roce 45, takže kdoví jak to bylo…
Nicméně pokud žena nejde rodit do porodnice ale chce rodit doma, přirozeně sama tak může trvat i déle než 42tt, nicméně je to nebezpečné jak pro dítě tak pro matku..jednak to dítě nemusi mít dostatek živin a kysliku a může odumrit ještě v děloze…a kdyby ne tak může být příliš velké aby prošlo pánvi, zároveň se může kvůli nedostatečné funkci placenty projevovat po narození jako těžce nedonošené… proto lékaři v průběhu 42tt přistupují k vyvolávání porodu a probíhají denne kontroly toho jak se dítěti daří…
@Vladusxx aby to nebylo (těch 375 dní) „později jsem rozhodně počít nemohla, protože pak manžel odjel na dva měsíce na služební cestu“
A manžel raději přiznal světový rekord ![]()
Jestli je to ta z loňského roku co jsi řešil, tak to asi nebude tvoje ![]()
Jo a navíc těch 42 týdnů těhotenství je v reálu 40 týdnů od styku. Takže 44 týdnů od styku by bylo 46 týdnů těhotenství ![]()
Tak já to chápu tak, že 40 týdnů je přesně, ale normální je porodit od 38. týdne do konce 42. týdne… A až pak se přenáší
Ale to už je podle mě pak každý den risk… Každopádně 19 měsíců nikdo těhotný být nemůže, to fakt ne ![]()
@Barevné klubíčko v tom 42 týdnu to sice normální je, ale už v bříšku umírají zdravé miminka, které by jinak mohli žít. Zvýšené ryziko je už i v 41tt, tak proto lékaři říkají, že se přenáší už od toho 40+, zvýšené riziko úmrtí jinak zdravého dítěte tam už prostě je. To, co píšeš, se tvrdilo kdysi, teď už se tvrdí něco jiného, ale pořád se najdou duly, co budou tvrdit, že lékaři jenom straší
. Já to řešila hodně, protože jednomu mému dítěti se nechtělo ven ani v 42tt
.
@Leontodon píše: Více
Ty jo, tak to nevím… Já nakokec měla císaře, je to teď 2 týdny a malý přišel na svět 12 dní po termínu
naštěstí i voda byla ok a vše dopadlo dobře. Radši mi ani neříkej, že se něco mohlo stát. Už tak jsem byla nasr…, že mě tak dlouho nechali čekat…