Může selhat srdce v těhotenství při vrozené vadě?

1
4.4.25 08:33

Těhotenství a srdeční selhání

Dobré ráno.
Ráda bych se zeptala zda je tu někdo kdo má vrozenou srdeční vadu. Moje srdce se celkem zlepšilo, ovšem fyzické testy mi dobre nedopadli ze mam nízké VO2 a během těhotenství by mi mohlo hrozit selhání srdce. Ja se necítím nějak hůř a jak říkám dle echa se mi srdce zlepšilo, ale proste ty fyzické nedopadli. Chci se zeptat zda to někdo mel podobně a presto do těhotenství šel a vše dopadlo dobre. ( Mam AVSD, plastiku mitralni chlopně, bio trikuspideralni chlopeň a kardiostimulátor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.4.25 09:47

Tohle musíš konzultovat v prvé řadě se svým kardiologem! Já bych se rozhodovala i podle věku a toho zda už dítě máš. Na mě hodně tlačili, ať stihnu dítě do 25 let. To jsem nestihla, ale do třicítky jsem to stihla. Oddalovat těhotenství při srdeční vadě je nerozum. Pred těhotenstvím jsem musela podstoupit spoustu vyšetření, v těhotenství jsem byla sledována u Apolináře v poradně pro kardiologické rizikové rodičky, porod samozřejmě plánovaným císařem, druhé dítě mi nedoporučili.

• Citovat
  • Upravit
6914
4.4.25 10:58

Tak tohle je opravdu na konsilium s odborníky, ne lidmi na síti. Já bych si zkusila sehnat náhradní matku.. V blízkém okolí jsem byla svědkem, že matce při porodu srdce „vypovědělo“, zemřela. Měla podobné diagnózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.4.25 11:06

Mám komplexní VSV, kdyby mi v dětství neudělali radikální korekci, prognóza by byla velmi špatná. Ale po korekci je to příznivý stav i pro opakované těhotenství. Na kardiocentru mi vysvětlili mechanismus vady a co s ní udělá těhotenství. Mám několik dětí bez komplikací a přirozenou cestou.

V životě by mě ale nenapadlo toto konzultovat s lidmi na internetu. Maximálně předávám své zkušenosti, když se někdo ozve, že tuto vadu má nebo čeká dítě se stejnou vadou. Řiď se doporučením odborníků na kardiocentru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.4.25 14:51

Tohle musíš konzultovat s kardiologem. I kdyby měl někdo stejnou vadu jako ty a za sebou stejné operace, tak záleží na spoustě faktorů - funkce komory, případná plicní hypertenze, zbytkové vady po operaci, případná antikoagulační léčba a jiná medkace (spousta léků se v těhotenství nesmí)…Ideální by byla konzultace v kardiocentru. Každé kardiocentrum má speciální ambulance pro pacienty s vrozenými srdečními vadami v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí