Těhotenstvím hned po revizi

11.4.25 18:48

Tehotenstvim hned po revizi

Ahojte,

Otehotnela jste nektera hned po revizi? Jakoze fakt par dni po revizi? Bylo to v poradku vsechno pokud ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
983
11.4.25 19:27

Po revizi je klasické šestinedelí, neriskovala bych to pár dní po zákroku :nevim:, dodržela bych to, otěhotněla jsem hned po šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11813
11.4.25 19:46

Je tu na to už dost diskusi. Po revizi máš dodržet šestinedělí. Nechranenym stykem krátce po revizi si zavarujes na infekci kvůli které pak už třeba nebudeš moct otěhotnět. Navíc pri revizi zeskrabnou větší vrstvu sliznice než odchází běžné při MS nebo při sont. potratu takže se případně embrio buď nemá kde zahnízdit nebo se zahnízdí špatně - je větší riziko mimoděložního těhotenství nebo pak vrostlé placenty. Proto se doporučuje počkat alespoň 1 MS aby byla sliznice dostatečně obnovena.
Takže ano, lze otěhotnět krátce po revizi a je mozne že těhotenství proběhne vporadku ale je to spojeno se spoustou rizik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.25 19:54

@Vladusxx diky, precetla jsem si nektera k těchto tema, ale ja se neptam na rizika, ale zda s tim uz nema nekdo zkusenost. Otazka zni, zda se to nekomu stalo. Ne na rizika kolem toho spojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 20:05

@jaromira11 ano, stalo se to tetě. Narodila se jí holčička, která je bohužel mentálně postižená, má navíc PAS a moc nevyrostla (má cca 130 cm). Samozřejmě nikdo neví, proč je postižená, nicméně v široké rodině je jediná.

• Citovat
  • Upravit
11.4.25 20:50

Anonymni, děkuji za poděleni zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
12.4.25 07:08

@jaromira11 v šestinedělí i po revizi je zvýšené riziko infekce, rozhodně by neměl být sex, max s kondomem, kdo se na to cítí..
Dal je děložní sliznice zeslabena, což může zvýšit riziko potratu nebo komplikací.
Nejlepší je počkat aspoň 2-3 ms, i mě to tak bylo řečeno po revizi a rozhodně jsem to dodržela, riskovat, že si tím moji hlouposti projdu znovu :zed: otěhotněla jsem pak po cca 6.mesicich a zkoušeli jsme po těch 2 ms od konce šestinedělí, takže jakoby 3.
Revize byla v květnu a dcera se narodila další srpen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.25 11:41

@jaromira11 otěhotněla jsem 3 týdny po revizi a těhotensví naprosto v pořádku, a teď tu mám úplně zdravého syna(2m) 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.25 12:17

@Gthb moc dekuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
14.4.25 19:42

Vydržela jsem do první ms po revizi, pak jsme od doktorky dostali zelenou. Ovulace vychazela přímo na konec šestinedělí a otěhotněla jsem, teďka malému jsou 4 měsíce a vše bylo naprosto v pořádku. Výdrž aspoň do první ms, ať naroste správně sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.4.25 08:45

První ms po revizi po 5 týdnech, ovulace vycházela po šestinedělí a podařilo se :) určitě bych počkala na první ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí