Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mě i přítelovi je 17 a jsem v 9 měsíci těhotenství. Chtěla bych se zeptat jestli někdo máte podobnou zkušenost. A jak je to s péčí o dítě? 18 mi bude za dva měsíce. A bohužel moje rodiče chtějí abych do 18 bydlela u nich a přítel aby byl taky u sebe doma. Nevíte jestli můžu jít k němu i bez souhlasu matky?
Ty 2 měsíce to už vydržíš ne?? A myslím si, že až se to narodí, tak budeš jenom ráda, že máš svojí maminu za zadelí ![]()
A to máš v plánu nasackovat se k jeho rodičům? Kdo vás bude živit? Taky jeho rodiče?
Ne nemůžeš jsou za tebe zodpovědní a navíc nejsi plnoletá takže budou mít zodpovědnost i za tvoje dítě, nevím jak to přesně probíhá
jinak z čeho budete žít?
Do 18 let jsi nezletilá a musíš dítě vychovávat pod dohledem. Buď ráda za bydlení u rodičů, jsou tací, kteří se svým dítětem ve stejném případě vyrazí dveře a holky jsou do 18 let zavřený i s dítětem v zařízeních, kde dostávají pouze vycházky.
@Zlobolka123 ono by se to dalo vydržet ale přítel nechce být bez svojí dcery 2 měsíce. Kvůli tomu se i často hádame ani jeho rodičům se to nelíbí.
Tak měl počkat, až ti bude 18 a pak dělat děti. Budeš muset počkat.
Ano, u jeho rodičů oni s tím problém nemají aby jsme byly spolu u nich. Jinak přítel už od záčátku chodí do práce.
@Bara2020 Může k vám jezdit denně. Bud ráda že tě mamča chce doma s miminkem. Dva měsíce ti aspon pomůže. Péče o mimnko může být i hodně náročna.
A ten dohled jak pečuji o dítě mužou být i jeho rodiče? Nebo jen moje?
@Bara2020 píše:
@Zlobolka123 ono by se to dalo vydržet ale přítel nechce být bez svojí dcery 2 měsíce. Kvůli tomu se i často hádame ani jeho rodičům se to nelíbí.
Co se nelíbí jeho rodičům? To má chlapec blbý, měl počkat až budeš aspoň plnoletá než ti to dítě udělal. Vlastní bydlení asi taky nemá
@Bara2020 píše:
Jak nechce
ty jsi pod zákonem, on je pod zákonem, ani jeden nemůžete pečovat o dítě bez podpory rodičů. A co na to jeho rodiče, že se tam nasáčkuješ a necháte se od nich živit? Nebo tvoji rodiče budou platit výživné? Nebo hošan ukončí vzdělání a bude makat?
@Bara2020 píše:
Ano, u jeho rodičů oni s tím problém nemají aby jsme byly spolu u nich. Jinak přítel už od záčátku chodí do práce.
a má alespoň hotovou školu?
@Bara2020 píše:
proč by měl být bez dcery? snad bude jezdit, ne? navíc stejně chodí do práce a ty budeš těch prvních pár týdnů potřebovat klid a pohodu, rodinné zázemí a ne být v cizím bez něj. Ty dva měsíce to fakt vydržíš, dáš se po porodu do kupy, v klidu rozjedeš kojení s miminkem se sžiješ a můžete pomalu plánovat stěhování…
Zůstaň u rodičů a nedělej dusno. Dva měsíce vydržíte. A jemu jako otci dítěte nikdo nemůže zakazovat se s vámi stýkat. I kdybys nakrásně měla každé odpoledne vzít dítě ven do kočárku. Domácí vězení mít nebudeš, ne? ![]()