Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat :
(mám hormonální tělísko )
Moc dekuju za odpovědi, jsem trochu posera
![]()
Po aplikaci tělíska je nutné nějaké období klidu, pár dní, aby se „uhnízdilo“. Drátky by měly být zahnuté kolem čípku, já je občas nahmátnu, ale manžel nikdy nic necítil. Při každé kontrole gynekoložka ultrazvukem kontroluje, zda se tělísko nepohnulo, jinak může působit potíže - bolesti, nepravidelné krvácení, špinění mimo cyklus atd. Orgasmus ani běžné sexuální praktiky by neměly mít vliv na tělísko.
Tělísko to vypudit nemůže. To by se nemuselo chodit na vyndání k lékaři. Manžel to neciti. Já mám drátek v zadní poševní klenbě, je zahnutý jakoby dozadu. Cítím to na prstu na pohmat jako rybářský vlasec.
Protože se tělísko může posunout nebo je děloha může vypudit, a toto nebezpečí je zvláště krátce po zavedení, doporučuje se v prvním měsíci ještě další ochrana nebo přerušovaná soulož. Orgazmy ani samotný sex na vypuzení nemají žádný vliv. Ani partner, když do Tebe vjede hodně hluboko, ani sama při prstění nemůžeš uložení tělíska ovlivnit. K vytažení tělíska je potřeba vlákno, které vede do pochvy, pevně zachytit a určitou silou vytáhnout. Teď můžeš využívat toho, že jsi spolehlivě chráněná, můžeš se uvolnit a požitek z milování si naplno dopřávat tak často, jak to máš ráda.
Ahoj, orgasmus telisko urcite nevypudi.mela jsem uz 3 teliska. Ty vlakna myslim partner pri prvnim sexu po zavedeni citil, pak uz ne.ja sama nikdy necitila.
@A217 ani jedna věc v sexu nevadí pokud ho partner ucítí může lékař zkrátit konce tělíska jinak posunout se může a tělo ho může vypudit ale ne během sexuálního řádění