Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zoubky to být klidně mohou. Dceři se během týdne objevilo 6 nových…
Nicméně teď hodně řádí třeba i zánět spojivek. Dcera měla 1 den teplotu a až za 2 dny se objevil zánět.
Taky řádí různé virózy.
Klidně to může být i číselná nemoc. Tam jsou teploty běžné pár dní před dalším příznakem, ale to by měl teploty asi vyšší.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,Syn, šestnáct měsíců, má od včerejšího večera teplotu, 37,5 - 38,2. Jinak mu vůbec nic není - žádná vyrážka, zažívací potíže ani kašel nebo rýma. Je hravý, lítá, směje se, občas trošku podrážděně pofňukne. Má lehce zvýšenou potřebu spánku, ale opravdu jen trochu - jde třeba spát o hodinu dřív, není to tak, že by bezvládně polehával celý den nebo si přidal denní spánek. V noci se hodně převaluje, ale nebudí - pouze jednou na mléko jako vždy.
Už jsme to měli před nějakými dvěma, třemi týdny a vyklubaly se z toho dolní špičáky. To byl tedy ještě protivnější.
Teď už jsou dolní zuby z dásně venku, ale samozřejmě ještě rostou.
Myslíte, že by to mohlo být tím? Případně že by se klubaly ty horní, tak brzo po těch spodních?
Jsem nervózní, když nevím, co se děje. Co jiného by to mohlo být? K doktorce zajedeme v pondělí, kdyby stav trval.
Mezi půl rokem a dvěma roky dětem rostou nějaké zuby prakticky nonstop
Teda alespoň mně to tak přišlo.
@Markéta188 píše:
Zoubky to být klidně mohou. Dceři se během týdne objevilo 6 nových…
Nicméně teď hodně řádí třeba i zánět spojivek. Dcera měla 1 den teplotu a až za 2 dny se objevil zánět.
Taky řádí různé virózy.
Klidně to může být i číselná nemoc. Tam jsou teploty běžné pár dní před dalším příznakem, ale to by měl teploty asi vyšší.
Horecky v nasledujicich dnech vyletely az ke ctyrictce, vcera skoncily a maly se osypal. Sesta nemoc jako vysita. Tento komentar mi ale dodal na klidu, s tim, ze ciselna nemoc bude duvodem, takze moc dekuji. ![]()
@Anonymní píše:
Horecky v nasledujicich dnech vyletely az ke ctyrictce, vcera skoncily a maly se osypal. Sesta nemoc jako vysita. Tento komentar mi ale dodal na klidu, s tim, ze ciselna nemoc bude duvodem, takze moc dekuji.
Jéé…
Teď jak už se osypal, tak už bude ale jen dobře. S vyrážkou nemoc takřka končí.
Vyrážka nesvědí. Dcera ji měla 3 dny a zmizela.
Tak jsem ráda, že to nebylo nic horšího ![]()
Ahoj maminky,
Syn, šestnáct měsíců, má od včerejšího večera teplotu, 37,5 - 38,2. Jinak mu vůbec nic není - žádná vyrážka, zažívací potíže ani kašel nebo rýma. Je hravý, lítá, směje se, občas trošku podrážděně pofňukne. Má lehce zvýšenou potřebu spánku, ale opravdu jen trochu - jde třeba spát o hodinu dřív, není to tak, že by bezvládně polehával celý den nebo si přidal denní spánek. V noci se hodně převaluje, ale nebudí - pouze jednou na mléko jako vždy.
Už jsme to měli před nějakými dvěma, třemi týdny a vyklubaly se z toho dolní špičáky. To byl tedy ještě protivnější.
Teď už jsou dolní zuby z dásně venku, ale samozřejmě ještě rostou.
Myslíte, že by to mohlo být tím? Případně že by se klubaly ty horní, tak brzo po těch spodních?
Jsem nervózní, když nevím, co se děje. Co jiného by to mohlo být? K doktorce zajedeme v pondělí, kdyby stav trval.