Teploty 2 dny 39-39,5 a další 2 dny 37-37,5

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16.12.22 14:30

Teploty 2 dny 39-39,5 ,a dalsi 2 dny 37-37,5

Zdravím, mam 5ti letou dceru před 4mi dnemi ji začaly teploty kolem 39-39,5 měla je 2 dny, plus rýma, kašel.. včera a dneska 37,5-37,1 nema chuť k jídlu je bez energie, bledá, zapadle oči ma řídkou stolici u doktora sme byly všechno v pořádku i moč jeste ten den sme jeli na pohotovost protoze nam nezabiraly ani leky na sníženi horecky byl proveden test CRP taky v poradku. Mam strach aby se ji to pres vikend nezhoršilo :( ma nekdo zkušenost? Potřebuji uklidnit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35586
16.12.22 14:34

Viróza no, teď to řádí. Naše 5 léta dcera měla to stejný, já o víkendu taky. Manžel se jen posr.al.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
16.12.22 14:50

Bude to chřipka to teď všude rádi, kdyby se horšila tak znovu k lékaři jestli to nesedlo na průdušky a plíce, ale snad už se to začne lepšit. Chřipka je většinou nejhorší první 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41050
16.12.22 14:57
@Melisska1906 píše:
Zdravím, mam 5ti letou dceru před 4mi dnemi ji začaly teploty kolem 39-39,5 měla je 2 dny, plus rýma, kašel.. včera a dneska 37,5-37,1 nema chuť k jídlu je bez energie, bledá, zapadle oči ma řídkou stolici u doktora sme byly všechno v pořádku i moč jeste ten den sme jeli na pohotovost protoze nam nezabiraly ani leky na sníženi horecky byl proveden test CRP taky v poradku. Mam strach aby se ji to pres vikend nezhoršilo :( ma nekdo zkušenost? Potřebuji uklidnit :roll:

Teď jsem se s malým vrátila od doktora - první dva tři dyn 39stupňu a kašel, pak dva tři dny slabě přes 37 a kašel ustávala a od včerejška přes 38 a kašel horší, CRP v pořádku -) chřipka, průběh cca 10 dní- srážet teplotu, hodně pít, podávat léky na kašel, prostříkávat nos a ležet.
V čekárně se mnou byly další tři maminky s dětmi s podobnými příznaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41050
16.12.22 14:59
@Haňulík píše:
Bude to chřipka to teď všude rádi, kdyby se horšila tak znovu k lékaři jestli to nesedlo na průdušky a plíce, ale snad už se to začne lepšit. Chřipka je většinou nejhorší první 3 dny.

my se v tom plácáme už skoro týden, chvíli lepší, chvíli horší, ale prý to tak je. Jako už je to opravdu obtížný, obzvlášť když odpadlo i druhé dítko, ale prý už by se to snad mělo lepšit…ale ty kašle jsou fakt děs běs :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.12.22 15:12

@Melisska1906 Je to viróza, s tím lékaři nic moc neudělají. Prostě odpočívat, hodně pít, horečky srážet a kašel tlumit nebo podporovat vykašlávání podle kašle. Teď je dcerka proklepnutá lékařem, i při zhoršení to do pondělí vydrží. ;) Nemocných je všude moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.12.22 15:33

Jo to mel syn ted taky, jemu tedy uz pak ta teplota klesla…kolegyne syn zase uz jede pres tyden teploty 2 dny nahore, 2 dny dole…lita toho hodne. S virozou fakt nic, jen ulevovat priznaky, klido zapoj vsemozne babske recepty, ale hlavne at pije a odpociva…na posileni vyvar, pokud nema chut k jidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
16.12.22 15:59

Taky něco takového děti mají. Starší v pondělí až 39,6. Od úterý zvýšená teplota. Mladší od středy zvýšené teploty. Oba rýma, kašel. Já už smrkám taky. U doktorky ten starší je na tom hůře. Trochu je to slyšet poslechově, ale crp nízké, vykašle to. Takže jen léčíme rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
16.12.22 17:14

Viróza, bez ATB, teď jsou toho záplavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
16.12.22 17:22

To je klasický vývoj virózy. Dcera také takto je má, co chodí do školky. Ono kdyby se to zhoršilo, tak spíš by vyskočila teplota třeba ke 40 a nesla srazit.pak je nutné jít k lekari.nebo když se zásadně změní kašel na dusivý až štěkavý, který dítě vysiluje. Běžné po teplotách jsou děti pobledle, unavené a jídla ji méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.22 19:46

Teď má malá zase 37,3 z vlhkého kašle dusivý za dnešní den 2krát průjem…nekašle ňejak extra dávala jsem sirup prospan myslíte že bych měla přejít na stoptussin nebo stačí jen fenistil? jinak Moc dekuji :srdce: a přeji brzké uzdravení všem nemocným deťičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
16.12.22 20:12

Normální viróza. :nevim: To je malá nemocná poprvé nebo proč tak plašíš?

• Citovat
  • Upravit
9374
16.12.22 20:33
@Tosidelassrandu píše:
Normální viróza. :nevim: To je malá nemocná poprvé nebo proč tak plašíš?
Řekla bych, že malá často nemarodí, k tomu asi jedináček a zvýšená obava je na světě. Nestačila jsem zírat, když paní na hřišti popisovala, jak čtyřleté dítě mělo horečku 39, podala mu Nurofen a stejně chtěla hned jet na pohotovost. Byl večer, tak doktor neordinoval a přece co mají dělat, když neví, co malému je. 8o Po tomhle se teda nedivím ničemu. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
17.12.22 09:29
@Petule030 píše: Řekla bych, že malá často nemarodí, k tomu asi jedináček a zvýšená obava je na světě. Nestačila jsem zírat, když paní na hřišti popisovala, jak čtyřleté dítě mělo horečku 39, podala mu Nurofen a stejně chtěla hned jet na pohotovost. Byl večer, tak doktor neordinoval a přece co mají dělat, když neví, co malému je. 8o Po tomhle se teda nedivím ničemu. ;)

Prostě hysterka na zabití.

Horečka je vůlí neovlinitelná reakce organismu, nejčastější příčina je virová infekce. Pak se někteří diví, když jsou na pohotovostech lékaři nerudní. Když tam přijde 20 lidí s horečkou v trvání několika hodin. Takovým bych napálil poplatek za pohotovost 1 000 Kč. V prvních hodinách až dnech nebývá klinický obraz plně vyjádřen, ale to holt některým nevysvětlíte. A korunu tomu pak nasadí neadekvátní dávkování antipyretik (když si 130kg bába dá půlku Paralenu a se smrtí v očích líčí, jak horečka neklesá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí