Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mam 5ti letou dceru před 4mi dnemi ji začaly teploty kolem 39-39,5 měla je 2 dny, plus rýma, kašel.. včera a dneska 37,5-37,1 nema chuť k jídlu je bez energie, bledá, zapadle oči ma řídkou stolici u doktora sme byly všechno v pořádku i moč jeste ten den sme jeli na pohotovost protoze nam nezabiraly ani leky na sníženi horecky byl proveden test CRP taky v poradku. Mam strach aby se ji to pres vikend nezhoršilo
ma nekdo zkušenost? Potřebuji uklidnit ![]()
Viróza no, teď to řádí. Naše 5 léta dcera měla to stejný, já o víkendu taky. Manžel se jen posr.al.
Bude to chřipka to teď všude rádi, kdyby se horšila tak znovu k lékaři jestli to nesedlo na průdušky a plíce, ale snad už se to začne lepšit. Chřipka je většinou nejhorší první 3 dny.
@Melisska1906 píše:
Zdravím, mam 5ti letou dceru před 4mi dnemi ji začaly teploty kolem 39-39,5 měla je 2 dny, plus rýma, kašel.. včera a dneska 37,5-37,1 nema chuť k jídlu je bez energie, bledá, zapadle oči ma řídkou stolici u doktora sme byly všechno v pořádku i moč jeste ten den sme jeli na pohotovost protoze nam nezabiraly ani leky na sníženi horecky byl proveden test CRP taky v poradku. Mam strach aby se ji to pres vikend nezhoršiloma nekdo zkušenost? Potřebuji uklidnit
Teď jsem se s malým vrátila od doktora - první dva tři dyn 39stupňu a kašel, pak dva tři dny slabě přes 37 a kašel ustávala a od včerejška přes 38 a kašel horší, CRP v pořádku -) chřipka, průběh cca 10 dní- srážet teplotu, hodně pít, podávat léky na kašel, prostříkávat nos a ležet.
V čekárně se mnou byly další tři maminky s dětmi s podobnými příznaky…
@Haňulík píše:
Bude to chřipka to teď všude rádi, kdyby se horšila tak znovu k lékaři jestli to nesedlo na průdušky a plíce, ale snad už se to začne lepšit. Chřipka je většinou nejhorší první 3 dny.
my se v tom plácáme už skoro týden, chvíli lepší, chvíli horší, ale prý to tak je. Jako už je to opravdu obtížný, obzvlášť když odpadlo i druhé dítko, ale prý už by se to snad mělo lepšit…ale ty kašle jsou fakt děs běs ![]()
@Melisska1906 Je to viróza, s tím lékaři nic moc neudělají. Prostě odpočívat, hodně pít, horečky srážet a kašel tlumit nebo podporovat vykašlávání podle kašle. Teď je dcerka proklepnutá lékařem, i při zhoršení to do pondělí vydrží.
Nemocných je všude moc.
Jo to mel syn ted taky, jemu tedy uz pak ta teplota klesla…kolegyne syn zase uz jede pres tyden teploty 2 dny nahore, 2 dny dole…lita toho hodne. S virozou fakt nic, jen ulevovat priznaky, klido zapoj vsemozne babske recepty, ale hlavne at pije a odpociva…na posileni vyvar, pokud nema chut k jidlu.
Taky něco takového děti mají. Starší v pondělí až 39,6. Od úterý zvýšená teplota. Mladší od středy zvýšené teploty. Oba rýma, kašel. Já už smrkám taky. U doktorky ten starší je na tom hůře. Trochu je to slyšet poslechově, ale crp nízké, vykašle to. Takže jen léčíme rýmu.
To je klasický vývoj virózy. Dcera také takto je má, co chodí do školky. Ono kdyby se to zhoršilo, tak spíš by vyskočila teplota třeba ke 40 a nesla srazit.pak je nutné jít k lekari.nebo když se zásadně změní kašel na dusivý až štěkavý, který dítě vysiluje. Běžné po teplotách jsou děti pobledle, unavené a jídla ji méně.
Teď má malá zase 37,3 z vlhkého kašle dusivý za dnešní den 2krát průjem…nekašle ňejak extra dávala jsem sirup prospan myslíte že bych měla přejít na stoptussin nebo stačí jen fenistil? jinak Moc dekuji
a přeji brzké uzdravení všem nemocným deťičkám.
Normální viróza.
To je malá nemocná poprvé nebo proč tak plašíš?
@Tosidelassrandu píše:Řekla bych, že malá často nemarodí, k tomu asi jedináček a zvýšená obava je na světě. Nestačila jsem zírat, když paní na hřišti popisovala, jak čtyřleté dítě mělo horečku 39, podala mu Nurofen a stejně chtěla hned jet na pohotovost. Byl večer, tak doktor neordinoval a přece co mají dělat, když neví, co malému je.
Normální viróza.To je malá nemocná poprvé nebo proč tak plašíš?
@Petule030 píše: Řekla bych, že malá často nemarodí, k tomu asi jedináček a zvýšená obava je na světě. Nestačila jsem zírat, když paní na hřišti popisovala, jak čtyřleté dítě mělo horečku 39, podala mu Nurofen a stejně chtěla hned jet na pohotovost. Byl večer, tak doktor neordinoval a přece co mají dělat, když neví, co malému je.Po tomhle se teda nedivím ničemu.
Prostě hysterka na zabití.
Horečka je vůlí neovlinitelná reakce organismu, nejčastější příčina je virová infekce. Pak se někteří diví, když jsou na pohotovostech lékaři nerudní. Když tam přijde 20 lidí s horečkou v trvání několika hodin. Takovým bych napálil poplatek za pohotovost 1 000 Kč. V prvních hodinách až dnech nebývá klinický obraz plně vyjádřen, ale to holt některým nevysvětlíte. A korunu tomu pak nasadí neadekvátní dávkování antipyretik (když si 130kg bába dá půlku Paralenu a se smrtí v očích líčí, jak horečka neklesá).