Termín mateřské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Termín mateřské dovolené
Zdravím všechny ![]()
chtěla bych se zeptat na termíny, kdy můžu nastoupit na mateřskou? Termín porodu mám 26.1.2013 a dnes mi sestřička napsala předběžně termíny 31.12. – 14.1. což mi moc nesedí s těmi 6ti – 8mi týdny… Jak to tedy je? ![]()
Předem moc děkuji za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Krejzi Tak to spletla asi ne? já to počítám podle tt a termínu podle UTZ ne podle MS. už to mám domluvené a 15.11 jdu ukončit neschopenku a začít mateřskou budu 32+3 tt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba se sestřička jen sekla, bych jí radši zavolala a zeptala se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se mi zdá pozdě, co ti napsala sestra, když bys měla jít těch 6 týdnů před porodem, vychází mi to na 12.12.2012, pokud bys šla těch 8 týdnů, tak ještě o 14 dnů dříve, jestli dobře počítám.
Nesekla se o měsíc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nastupovala přesně 6 týdnů před termínem porodu podle UTZ
- Citovat
- Upravit
@Raďulle píše:
Já nastupovala přesně 6 týdnů před termínem porodu podle UTZ
Já taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nastupovala 8týdnů podle MS (UTZ mám o 10dní dřív - ale to nikoho nezajímá)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak je úplně jedno, jestli je to termín podle MS nebo podle UTZ, je podstatné, co doktor napíše do té žádosti o mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že se sekla o ten měsíc. Já u dcerky měla termín 20.2. a odcházela jsem 9.1. na mateřskou, s tím, že to bylo 6 týdnu před porodem. Zkus jí zavolat a znovu se zeptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji všem, já jsem si to taky myslela, že se spletla o měsíc, ale chtěla jsem se ujistit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, která z Vás poradí? V jedné diskuzi jsem četla, že po uplynutí mateřské, můžete vybrat nevybranou dovolenou ze zaměstnání, než půjdete na rodičák. Pokud nastupujete na mateřskou jako zaměstnaná, pak stačí prý 60 dní, aby vznikl nárok si vybrat dovču a do toho se prý počítá i ta mateřská.
Ale jak by to bylo když:
Mám TP stanovený na 10.4.2013
Jsem v PN, ale stále zaměstnaná na dobu určitou, až do konce února 2013.
Je mi jasné, že zaměstnavatel semnou na konci února ukončí pracovní poměr, ale na mateřskou, na kt. mám nárok, stihnu nejspíš nastoupit jako zaměstnaná, ne?
Vzniká pak nějaký nárok na dovolenou? Když stihnu nastoupit jako zaměstnaná, ale během trvání mateřské dovolené semnou zaměstnavatel rozváže pracovní poměr.
A když mám ještě v tomto roce nevybraných asi 5 dní dovolené, co stím? Mám PN ukončit dřív, vybrat si 5 dní, a následně nastoupit na mateřskou?
Díky za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit