Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojy,ja mela taky jen jeden az ve 38 tt my vypsala další a myslim že to nijak asi nic neovlivnilo,ba naopak bylo to ještě delší..prvním mi napsala 27.9 pa ale v tom 38tt mi napsala 25.9.2011 pak 27.9.2011 pak 28.9.2011 no a nakonec sem porodila až 6.10.2011 takže si myslím že je to beztak jedno ![]()
Markit.Hl píše:
U Kity jsem měla rozmezí mezi TOP 10 dní, u Katky 7 dní a teď to mám 2 dny, takže to ani neuváděl.Holky, když by se to řešilo dle PP? jak se to počítá proboha, to bych měla předčasný porod jak sviňa.
Nevím, jak se to počítá, můj první gyndař mi vypočítel termín dle ms - 1.4., termín dle utz jsem si spočítala sama, on mi ho nechtěl napsat - 18.4., zato mi spočítal TP dle PP - 17.3.
No tak si vyber. První pohyby jsem cítila, když jsem byla dle TP podle ms cca 2týdny před půlkou, tak předpokládám, že se to počítá tak, že prvorodička cítí PP ve 20.tt. Nakonec byl nejsprávnější TP samozřejmě dle utz, malej se narodil 11.4., dle utz 39+0 a opravdu nejevil žádné znamky přenošenosti, kůži normální, nehty nebyly dlouhé…
Já kdybych se měla řídit prvníma pohybama, tak jsem musela obě děti rodiit v 37. tt. První se narodil ve 41. tt, druhé teda nevím, ale snad příští týden ještě ven nepůjde
![]()