Termo prádlo - má smysl?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Termo prádlo - má smysl?
Milé maminky,
ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s termo prádlem na hory? Má termo prádlo smysl? Jde mi především o teplo, děti se moc nepotí. Zda je v termoprádle tepleji než v normálním tričku a punčocháčích?
A pokud ano, jaké složení doporučuje? Merino, bambus, polyester? Ev. značku?
A ještě jeden dotaz, viděla jsem termoprádlo jako legíny a tričko, netlačí ty legíny v lyžákách? Doposud měla dcera pouze punčochy a tam ten lem není, tak aby jít netlačilo, když bude mít lyžáky pevně zapnutné.
Předem moc děkuji za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Děti se potí, i když ne tak jako dospělí, ale potí, termoprádlo prostě odvádí vlhkost od těla, proto je v něm tepleji. samotné termoprádlo ale nezahřeje, jako jedna vrstva, proto i termoprádlo je rozděleno do vrstev.
Takže za mne ano, temoprádlo ano, v lyžácích netlačí. My jsme zvyklí na Moiru, používáme Moiru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli bude dcera lyžovat tak se určité zpotí… Já už bych bez termoprádla nevytáhla v zimě paty z domu, odvádí vlhkost od těla a díky tomu udržuje stabilnější tělesnou teplotu.
A k lyžákům - já na holeni nesnesu v lyžákách nic kromě podkolenky, takže termo prádlo vytahuju a prostě ho mám nad botou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to má cenu.
Já mám ráda Moiru, která tedy dost stojí, ale dávám si pozor na akce. Ale je mi velmi příjemný i bambus. Ten tedy moc nevydrží. Ale s praním musí člověk na termoprádlo vždy opatrně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite cenu ma, pouzivame na vesinu aktivit celorocne. Mame tricko, tenci soupravu (tusim Klimatex) a soupravu z Merino vlny. Ve velkych mrazech se da vrstvit tenke a silne na sebe, dite je pak opravdu v teple ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ziza1108
Leginy jsou naopak do lyžáků daleko lepší a netlačí
Já dávám do lyžáku i druhou vrstvu na ty „leginy“ a to jsou zateplené gatě se zipem na nohavici a i to je OK. Dávám to teda až na silnou ponožku.
Výhoda je, že když budeš mít mokrou nohu, tak můžeš snadno jen vyměnit ponožky.
Ty si nedávála dceři do lyžáků tlusté ponožky (hádám podle věty o tlačení)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě se vyplatí a to nejen na lyže. I děti se potí, na svahu je nejhorší, že se dítě (i dospělý) zahřeje, pak stojí ve frontě tak vychladne a tak pořád dokola. To kvalitní termoprádlo dokáže eliminovat (pocení i ty změny teplot). Já nedám dopustit na merino vlnu a značku Janus - nejjemnější merino, které jsem kdy měla na sobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám vždy na zimu jen termo legíny z Tchiba. A to jen proto, že jsou pořádně teplé. Teplejší než klasické punčocháče. Jinak termo spodní oblečení nevedeme. Dáváme nátělník, tričko s dlouhým a tak dál a jsme spokojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit