Těsnění u okna

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
13.5.24 21:00

Těsnění u okna

Dobrý den. Dneska nám nejmenovana firma měnila okna. Bohužel jsem si toho všimla až když odjeli. Jinak bych se zeptala. Nevíte někdo proc je ta mezera v těsnění? Máme to na každém okne. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20834
13.5.24 21:45

To není těsnění. Ale normálně spára k zapravení. Pokud jste tohle s firmou neměla domluvený a naceneny, tak si musíte někoho sehnat, kdo to zadela. Standardní postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
13.5.24 22:16

To si musis zapěnovat, pak zariznout a zapravit dočista :D Good luck, já jsem to dělala na celým baráku. Ale nám to aspoň zapěnovali ti oknaři :P i když teda to je na tom to úplně nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
14.5.24 06:49

Jak bylo napsáno, je to nedodělané. Když nám kdysi v nájmu měnili okna, tak jsem stála řemeslníkům za zadkem a detailně kontrolovala, že udělali vše, co měli, tedy i začištění spár. My to ale měli objednané a bylo to po dohodě s jejich šéfem. Měli tendenci to nechat v podobném stavu jako u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
14.5.24 07:18

Zakladatel/ka se neptá na montážní pěnu, i když vypadá zvláštně, ale na těsnění. Tohle asi není dobře, když kus chybí, bude tudy táhnout. Zkus nafotit trošku lépe a poslat firmě k posouzení. Slušná firma přijede a opraví nebo vysvětlí proč to tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.5.24 07:20

Asi jsem to špatně napsala. My si okna už budeme dodělávat sami. Muž je zedník. Mě jde o to těsnění na okně. Přikládám fotku, kde je to v kroužku. S tím jsem se nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
14.5.24 07:22

**

Příspěvek upraven 14.05.24 v 07:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
14.5.24 07:24
@Gimlik píše: Více

Ajoo. :mrgreen: tak tohle bych chtěl taky od firmy vysvětlit. Normálně nafotit a ozvat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
14.5.24 07:29

Těsnění tam nechybí, byla by tam jen holá drážka, je tam kus jiného (plochého) těsnění a je to tak v pořádku. Těsnění je v horní straně rámu vynecháno záměrně. Je to vždy několik centimetrů a je to z důvodu dekomprese.

Tento dekompresní otvor zaručuje, že při zavření okna vzduch, který zůstal mezi rámy, bude vytlačen do dekompresního místa a nevyfoukne se skrz těsnění, které by tak přestalo plnit funkci.

Dalším důvodem je, že při dešti kolem těsnění může do prostoru v okně vnikat dešťová voda. Těsnění totiž nikdy nemůže zabránit vniknutí vody na 100%. Vždycky nějaká drobná vlhkost kolem těsnění pronikne. Pokud by v okně nebyly dekompresní otvory, vody by nemohla odtékat odtokovými kanály, protože by v okně vznikal podtlak a po delší době (pokud bychom okno delší čas neotevřeli), tak by se v okenním prostoru hromadila voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
14.5.24 07:38
@Karahu píše: Více

To jako fakt? To máš odkud?
Na odtok vody a vzduchu jsou otvory v rámu a ne v těsnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
14.5.24 07:49
@Jancka_K píše: Více

Mám to přímo z výroby. Samozřejmě, že voda odtéká otvory v rámu, pokud by ovšem vznikal podtlak, voda by dobře neodtékala. Netvrdím, že to má na oknech každý, jistě, existuje i jiná technologie a u některých profilů toto neděláme, ale jistá část oken od nás odchází přesně takto a je to tak v pořáku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
14.5.24 07:59
@Karahu píše: Více

Tak děkuji za informaci. Člověk se pořád učí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný