Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zkušené maminky, můžete mi poradit kdy nejdříve lze zjistit těhotenství z krve? minulý týden jsem měla ovu - myslím tak ve středu 16.4.2014 (nejpozitivnější ovu test, datumově by to i tak vycházelo)a o víkendu mě chytl zánět močáku. Bohužel jsme na to před 4 lety dost trpěla a vracelo se mi to, naklusala jsem k doktorovi. Bohužel léky co mi předepsal se při těhu nesmí, proto mě poslal na krev a odpo jdu pro výsledky. Když já si pořád, řikám jestli už to opravdu takto hoodně brzo bude z krve poznat
třeba plaším předčasně a nejsem ale pořád ve mě hlodá co kdyby
snažili jsme se ob den víc jak týden, tak jsme ovu neměli minout…díky moc za info ![]()
No nevím, je to fakt brzo, mimino (tedy zárodek) na tebe určitě ještě nebude napojený.. A jaké jsou to léky? Antibiotika? Penicilinová a ještě nějaká se při těhotenství může. I těhotný mají záněty močáku a léčí se s tím..
@anonymu brzo to je - to by se moc neprojevilo - proč Ti nedá taková atb, která se v těhotenství můžou?
Mám předepsaný NITROFURANTOIN. Někdo tady v jedné diskusi píše že se může, pak zase že ne, pak zas že ne v prvním trimestru, pak zas až na konci. Muj doktor je takovej popleta, chtěl at si udělám těhu test, nebo prej radši dva
než jsme mu vysvětlila, že test bude určitě negativní, že je to brzy tak to chvíli trvalo ![]()
V prvních 6ti měsících se může užívat jen pokud je to nezbytně nutné, v posledních třech se nesmí vůbec.