Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je nutné před testem na potravinové alergie tělo zatěžovat daným alergenem?
Například když se bude testovat vejce, bkm, lepek nebo třeba soja, má se nějakou dobu před testováním člověk zaměřit na to, aby jedl jídla obsahující tyto záležitosti?
Díky za info, už jsem různé procetla kdeco a stále v tom nemám jasno, protože doktorka tvrdí něco jiného
@Kačabka7 mě říkali na alergologii, abych před testem aspoň. 12 hodin nejedla/nepila mléčné výrobky a mléko. Jinak klasický režim. Rozhodně bych se před testy „neprecpavala“ nějakou určitou potravinou nebo složkou.
@janickaIII píše:
@Kačabka7 mě říkali na alergologii, abych před testem aspoň. 12 hodin nejedla/nepila mléčné výrobky a mléko. Jinak klasický režim. Rozhodně bych se před testy „neprecpavala“ nějakou určitou potravinou nebo složkou.
A v případě, že člověk nějakou potravinu eliminuje a zkoumá, zda mu vadí právě ona…a pak kde na testy, tak to bude jak?
@Kačabka7 píše:
A v případě, že člověk nějakou potravinu eliminuje a zkoumá, zda mu vadí právě ona…a pak kde na testy, tak to bude jak?
Tak na to přímo jsem se neptala. Říkala mi, že v případě zhoršení stavu mám přijít hned.
ale jako laik si myslím, že i když budeš nějakou potravinu eliminovat, tak testy by případnou alergii objevili, pokud tedy nemáš reakci třeba. pri každé 20. porci té potraviny.
zkus jim zavolat a přímo se zeptat.
Na alergologii nám neříkali nic. Na gastru dr. říkala, že rozhodně před testy nic nevysazovat a jíst normálně, zejména mluvila o lepku.
@Whitedog píše:
Na alergologii nám neříkali nic. Na gastru dr. říkala, že rozhodně před testy nic nevysazovat a jíst normálně, zejména mluvila o lepku.
No dobře ale když už vysazení je? tak co nechat tak a vědět že některé věci vyjdou negativně určitě kvůli tomu že je nejime nebo si den předem jednu porci něčeho dát…jaky by to pak melo efekt? nebude to falešně pozitivní?