Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
dneska jsem byla na návštěvě u babičky a všimla jsem si, že po akváriu, kde má křečka, lozí tisíce malých bílých teček. Úplně jsem se zhrozila. Babička říkala, že mu už dlouho neměnila podestýlku. Nejhorší je, že nejsou jen v a na akváriu, ale rozlezli se i na okolní věci. Jak se toho můžeme zbavit? Samozřejmě vyměnit a vyčistit akvárium, ale chci se toho všeho zbavit, aby to tam babičce nelozilo. Nevíte prosím někdo, co to je a jak se toho zaručeně zbavit.
Děkuji za rady
@It_is_what_it_is píše:
Zdravím,
dneska jsem byla na návštěvě u babičky a všimla jsem si, že po akváriu, kde má křečka, lozí tisíce malých bílých teček. Úplně jsem se zhrozila. Babička říkala, že mu už dlouho neměnila podestýlku. Nejhorší je, že nejsou jen v a na akváriu, ale rozlezli se i na okolní věci. Jak se toho můžeme zbavit? Samozřejmě vyměnit a vyčistit akvárium, ale chci se toho všeho zbavit, aby to tam babičce nelozilo. Nevíte prosím někdo, co to je a jak se toho zaručeně zbavit.
Děkuji za rady
Chudák křeček. Žít v akváriu, které je pro rybičky a ne pro hlodavce
![]()
Na co babička toho křečka má, když se o něho nestará? Křečkovi pořiď nějakou klec, více se v ní zabaví. Stávající obydlí mu umyj a vydezinfikuj. A modlete se, aby křeček neměl z té špíny nějaké parazity. Chudák. Křečka někam odnes a pak pokoj nebo celý byt vystříkej sprejem na hubení hmyzu. A dohlédni na to, aby se podestýlka měnila 1-2× týdně a samozřejmě se i umývalo vše, co ke křečkovi patří.
Nejspíš pisivky živící se plísní, takže vyčistit křečka, akvarium vyměnit za klec a udržovat čistotu https://www.veselebydleni.cz/…rova-pisivka
@It_is_what_it_is píše:
Zdravím,
Děkuji za rady
proč proboha má babička křečka???
proč když už ho má, tak křeček žije v akváriu??? ![]()
hádám - pořídily si křečka dětičky, myšleno vnoučata a nestaraly se o něho? Tak se křeček strčil k babičce?
je to týrání zvířat, i když je to „jen“ křeček
Křeček je absolutně nevhodné zvíře pro seniory, pochybuju, že ho tam má babička dobrovolně - to tam někdo z rodiny odlifroval, ne? Ať si vezme křečka fofrem zpátky. Brouky vysávejte a dezifikujte okolí.
@prejeta_zaba píše:
Plave
Pokud mu tam bába nezapomíná doplňovat vodu, v těchhle hicech se odpaří i několik centimetrů za den a chudák křeček by mohl být brzy na suchu…
![]()
@bse.pedro píše:
Pokud mu tam bába nezapomíná doplňovat vodu, v těchhle hicech se odpaří i několik centimetrů za den a chudák křeček by mohl být brzy na suchu…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jaká bába? Trošku přeháníš, ne? Navíc pochybuju, že to byl její nápad.
@lucad77 píše:
Jaká bába? Trošku přeháníš, ne? Navíc pochybuju, že to byl její nápad.
Ať to byl nebo nebyl její nápad, o křečka v akváriu by se měla řádně starat a udržovat vodní hladinu cca 5cm od horního okraje akvárka, krmit ho pestrou stravou a občas vyměnit alespoň 1/3 vody v akvárku…
![]()