Doporučení tiskárny s kopírkou?

2.6.25 10:15

Tiskárna s kopírkou

Ahoj holky, na staré tiskárně mi opětovně přestal fungovat podavač papíru. Tak jsem si sem přišla pro radu, jakou tiskárnou s kopírkou byste doporučily? Jedná se o domácí použití. děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4481
2.6.25 10:27

Máme tiskárnu HP Smart Tank 515 a jsme s ní spokojení. Má období, kdy jede hodně často a pak třeba nějakou dobu nic. Funguje už pár let bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7336
2.6.25 10:39

Za mě určitě tankový systém, máme nějakou od epsonu. Za mě v pohodě. Funguje už pár let jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.6.25 10:55

@lucie.krajcarova spíš záleží na tom, co od ní chceš ty? Barevná/černobílá, laserová/inkoustová? Za mě bych šla do laserové a značku bych brala Brother. Ono totiž u tiskárny ani tak nezáleží na ceně „krabice“, ale časem se ti prodraží několikrát přes náplně. Určitě bych nešla do inkoustové - pokud to máš na domácí tisknutí, tak je velká pravděpodobnost, že ti časem začnou zasychat trysky. To se ti u toneru nikdy nestane. Jinak já kupuju neoriginální tonery a stojí kolem 160-250 Kč za 800-1300 stran - takže tiskneš skoro zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.25 11:18

Máme laserovou od Samsungu a tankovou od Epsonu. Obě dvě jsou držáci: Samsung je rychlejší na tisk, tak i na skenování. Tankový Epson toho zase vytiskne nekonečně na jedny náplně, ten tisk vyjde fakt levně a bezúdržbově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
2.6.25 11:52

HP určitě nebrat. Pokud je nutnost barevný tisk, tak tankovka od Brotheru T425W/T426W nebo T525W:

https://www.planeo.cz/…er-dcp-t425w

Pokud chcete i automatický oboustranný tisk, tak tuhle:

https://www.e-brother.cz/…-t720dw.html

Pokud barevný tisk netřeba, pak bych vzal černobílou laserovku:

https://www.tsbohemia.cz/…22we_d285202

Záleží, jak často tisknete. Pokud nárazově, například jednou měsíčně, je lepší laser. Inkoust může vyžadovat pravidelnější tisk, aby nezaschnul. Epson není špatný, ale Brother je spolehlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
2.6.25 15:20

Uz som to tu niekde pocital, laser sa nevyplati NIKDY.

Naplne do laseru stoja raketu! Pokial nemas nejake specificke poziadavky na fotograficku kvalitu tlace, rychlost tlace a podobne tak urcite atrament a urcite tankovy. Aj za cenu ze by si si kazdy den vecer vytlacila jeden pekny obrazok a hodila ho do kosa tak ta to bude stat menej ako tonery do laseru.

Pouzivam Brother DCP-T720DW a som nadmieru spokojny, obojstranna tlac, podavac, scanner, kopirka… vsetko bezproblemove.

Voci profi laseru ktory mam v praci je kvalita obrazkov ‚neprofesionalna‘, nedokaze A3 a tlaci pomalsie, to je je jedine co som zaregistroval. Nezabudni ze porovnavam stroj za 200 EUR (tankovy brother) zo strojom za nemalo tisic EUR (profi laser xerox)
Inak ma iba same pozitiva: Je tichy, malo zerie, naplne do tankov stoja menej ako zmrzlina, tlaci hned, ziadne vyhrievanie, negeneruje ozon (dost podstatne ked tlaciaren mas v izbe), zabera malo miesta na stole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
2.6.25 15:52
@IcePlanet7 píše: Více

Budu krapet nesouhlasit: když si si vybereš laser od Brotheru z řady TonerBenefit, bude tě stát originální toner 500 korun a vydrží 1 500 stran, což se samozřejmě tankovým inkoustovkám rovnat (tam se flaška stojí 150-200 korun a vydrží 5 000-7 500 stran) nemůže. Ale u většiny laserovek stojí originální toner tisícovku a má výdrž 1 000 stran, takže kačka na stránku, kdežto u toho laserovýho Brothera tiskneš za 33 halířů a u tankovek asi za 4 halíře, takže určitě sledovat i cenu náplní do tiskárny a počet stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
2.6.25 18:12

@Ploskutáček zaujimave, to som nevedel ze existuje TonerBenefit, tak som si to porovnal a mam niekolko pozorovani.

1. Toner Benefit som nasiel iba ciernobiele stroje. To mi pride trosku skoda, pretoze v dnesnej dobe to povazujem za viac obmedzujuce ako ne-foto kvalitna farba.

2. Nasiel som si na Alze tlaciarne Brother a zoradil ich podla predajnosti. Najpredavanejsi laser Brother DCP-L8410CDW je prvy stlpec, nasledne MONO laser Brother DCP-1623WE Toner Benefit a nasledne moj milacik Brother DCP-T720DW (nie preto ze je to moj milacik, ale preto ze bol v rebricku najpredavanejsich tlaciarni na Alze prvy atramentovy tank)

Viz prilozena tabulka. Cena za 30000 stran je 4686, 612, 395 EUR (respectivelly), takze stale vitazi moj milacik 720. Ak si k tomu priratas ze cvicne vytlacis kazdy den 1× A4 ktoru zmuchlas a zahodis iba aby ti nezaschli hlavy tak to mas navyse 2 EUR za rok (nepocitam papier, mozes ratat v priemere 6 EUR na 500 stran co je asi dalsich 5 EUR do roka).

Za mna. mono Laser Benefit moze mat vyhody napriklad v malej kancelari na faktury, ale domov by som si ho nutne netahal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
2.6.25 18:23
@IcePlanet7 píše: Více

Souhlasím, laser v barvě je smrtonosnej, kupovat 4× toner za 1 500 je šílený, takže na barevný tisk určitě tankový inkoust. Já ale kalkuloval s obecným černobílým tiskem, já tisknu hlavně černobíle, ale nepravidelně, takže za mě laser. Pokud se tiskne jednou za týden či dva, není problém ani ten inkoust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
3.6.25 14:37

@IcePlanet7 já jsem se teď schválně dívala na ceny a černý toner mě vyjde na 125,– Kč za 3000 stran. To je myslím nepřekonatelné. Navíc výhoda oproti inkoustu je ta, že se nerozpije po namočení a můžeš používat „levné“ papíry - měla jsem inkoust a u nízko gramážových papírů se tisk propíjel na druhou stranu. Laser ti tohle neudělá.
https://www.kapa-toner.cz/…patibilni-1/
Mám dcp-l3550cdw - myslím že stála kolem sedmi tisíc. Takže poměr-cena opravdu skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
3.6.25 14:45

Tvoja ‚skvela‘ nabidka ma niekolko dier… Ked tlacis velmi obcasne tak mozno to tych 1000 stran vydrzi, ale moja skusenost je ze tie presudo-tonery niesu nic moc, ked ti znicia valec, alebo pec tak sa nebudes stihat divit ako sa ti ta uspora predrazuje, navyse vacisnou vydrzia tak polovicu deklarovanej vydrze.

Nicmene ked uz mam tu tabulku tak som ti to prepocital a milasika 720 (s originalnymi naplnami) neprekonaju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
3.6.25 16:58

@IcePlanet7 ta odpověď byla ne mě? Jestli ano, tak jsem se schválně dívala na počítadlo na tiskárně a momentálně na téhle tam mám cca 11 000 vytištěných stránek a válec na 40%, takže to +/- opravdu vychází na těch cca 30 000 stránek na válec.
Jinak taky jsem slyšela o tom, že to kazí tiskárnu, ale doma máme asi 4 tiskárny + další 3 na firmě a nepozoruju problémy. Kdysi se stalo, že nějaký kus tisknul slabě, ale tak jsem ho vyměnila a ani nereklamovala, protože za tu cenu se to ani nevyplatí…
Po pravdě s těma tonerama tiskneme už asi 15 let, takže za tu dobu už by muselo odejít většina našich tiskáren a zatím se tak naštěstí neděje. Válce kupuju taky tam a podle typu tiskárny stojí kolem 300. Takže taky naprosto zanedbatelná částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
3.6.25 17:40

Tohle je zajímavá debata. Všechny mý předchozí tiskárny, který byly v mým vlastnictví, byly inkoustovky. Až na tu poslední, kterou mám od roku 2016, a to je laserovka (Samsung M2070W). První tiskárna byla HP 610C, stála snad 4 500, to jsem mohl být na zakládce a na její pořízení použil peníze od babičky (na tiskárnu, ne základku).

Pak jsem pořídil HP 5150C, pak první multifunkce Epson, líbilo se mi, že Epson měl levné originální cartridge, cca 250 korun, tak mi ji donesl Ježíšek, ale já si nezjistil, že mezi její vlastnosti patří, že když chtěls tisknout černobíle, musely být plný i barevný cartridge. Čili když došla barva, nešlo tisknout ani černobíle. Pak jsem do ní kupoval neoriginály za půlku a po určité době přestal tisknout.

Další multifunkce byla HP Smart All-in-One, u ní taky po záruce neoriginály a taky po určitý době odešla. To už jsem se naštval a koupil v roce 2016 první laser. Nelíbila se mi cena za toner (tisícovka), ale vyplatilo se to. Nezasychá, můžu tisknout nepravidelně a ten toner vydrží klidně dva roky. Do inkoustovek jsem kupoval náplně častějc, dvakrát třikrát do roka. Teď už i ten laser krmím neoriginálama a v pohodě.

Co chci říct? Že laser je méně náchylný na neoriginály, schlamstne cokoliv. Ve firmách to krmí tonerama za stovku.

Těžko říct, kde je pravda. Já třeba odmítám kupoval velkou černobílou cartridge do HP, kde je 5 ml spermatu a chtějí za to 550. A nebo 370, ale vytiskneš na tom 200 stran. Realně spíš 100. Takže lidi inklinujou přirozeně k tomu šetřit. A výrobci samozřejmě straší, že použitím neoriginálů si zničíte tiskárnu. Ale jestli je to fakt, netuším.

Solidní výrobci neoriginálů poskytujou i záruku, že když vám jejich náplně zničí tiskárnu a bude to potvrzeno i servisem, zaplatí vám opravu nebo koupí novou tiskárnu.

Ale i tak je nejlepší pořídit takovou tiskárnu, která má levný provoz na originální náplně. Když by ten toner u Brotheru 1622WE vydržel v běžné domácnosti 3 roky, tak si myslím, že 500 korun jednou za tři roky je v pohodě, je to 166,66 korun ročně, což si může dovolit skoro každý a vůbec by mi nestálo za to šachovat s neoriginálem.

Ještě viditelnější je to u tankovek - 150 až 200 korun a výdrž několik tisíc stran, kdy stránka vyjde na 4 halíře. A i přesto existují neoriginální lahvičky s inkoustem kolem stovky. Ale za ten risk nestojí.

Jinak ten můj laserovej Samsung za 9 let vytiskl asi 3 000 stránek. Ještě má toner 27 % kapacity a další mám ve skříni (kupuji neoriginály za cca 500 korun). Až se ten Samsung rozbije (stál asi 3 000), chci si pořídit tohle:

https://www.alza.cz/…12533584.htm

Možná trochu overkill, ale laser, TonerBenefit a duplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
3.6.25 18:50

Svoje stare tlaciarne si nepamatam, ale bolo ich veeela… Atramenty, tonery a dokonca aj jedna voskovka.

neorigo naplniam - Podozrievam ich ze vydrzia tak polku toho co deklaruje vyrobca (ale dokazy pre to nemam, len sa mi zdalo ze neoriginal odchadzal nejako castejsie ako original). Problemy s neorigo naplnami ktore som zaznamenal:

1. pseudoHP atramentove cartridge (teda vratane hlavy) zasychali extremne rychlo, original vydrzal mesiac netlacit, neoriginal max tyzden.
2. pseudoHP toner sa sypal
3. pseudoLexmark toner odpalil piecku a zrejme aj valec (podla technika nieje mozne povedat preco presne odisiel valec, ale piecka urcite koli zlemu toneru)

Nedokazem ani potvrdit ani vyvratit ci laser alebo atrament je menej problemaitcky s neorigo tonermi/atramentami, ale viem ze sa mi to nepacilo.

Tonery/cartridge neorigo su neuveritelne lacne, nicmene origo atrament do tankoviek je tak lacny ze neorigo nema zmysel riesit.
Drzim este jeden velky laser, ale ten drzim koli obrazkom a tam kupujem iba origo tonery (to je inak palba 1000+ EUR za kompletnu sadu…), pretoze potrebujem fakt dobru kvalitu obrazkov (a foto atrament nechcem, aj ked obcas za jasnej noci nad nim premyslam lebo ten by siel az do A2, lenze 200 stran za 160 EUR atramentu je solidna nocna mora a co uz vobec nepochopim ako moze niekto predavat profesionalnu tlaciaren ktore nema zasobnik na papiere a neda sa k nej ani dokupit! Ako asi mam tlacit na zapraseny papier z policky!!! - sorry za vyblitok, neovladol som sa).

Vyber tlaciarne obecne. Kazda technologia ma negativa aj pozitiva. Nizsie hlavne z mojho pohladu, ale priznavam ze to nieje uplne fer, pretoze atrament za 300 EUR nemozno porovnavat s laserom za niekolko tisic eur.
Atrament (tankovy) pozitiva: Lacny, tlaci hned, tlaci rychlo, kvalita tlace na bezne pouzitie perfektna, duplex, jednoducha az primitivna obsluha (zvladne to aj cvicena vevericka).
Atrament (tankovy) negativa: Tlac obrazkov slaba, ma vacsinou jeden a to este malicky zasobnik (kam mam asi dat ten zvysok papieru z 500 kusoveho baliku), vacsinou max A4 aj to este nie az po okraj

Atrament myty: Uz to nieje tak ako kedysi ze sa atrament rozpijal, ze ked na neho padla kvapka tak bol necitatelny, ze sa papier vlnil, ze nemal duplex… Schnutie atramentu ked sa netlaci je uz tiez mytus pokial je tlaciaren v elektrine a zapnuta tak si sama sleduje atrament a udrziava hlavy prevadzkyschopne a keby aj nie tak vytlacit kazdy den jeden obrazok je nejakych 8 EUR do roka.

Laser pozitiva: Krasna tlac obrazkov, tlaci A3+, ma milion zasobnikov, takze mozem mat draft A3 papier, final A3 papier, draft A4, grey A4, profi A4 (a do kazdeho sa vojde minimalne 500 stran!), ked uz sa rozbehne tak bez problemov da 100 duplexnych stran za minutu, nepreberne moznosti sortingu, bindingu, duplexovania, privatnej tlace…
Laser negativa: Kym sa to nahreje tak atramentka sa stihne zobudit zo sleepu, vytlacit ulohu a znova upadnut do sleepu (pokial to je nieco bezne do 50 stran), vyraba to ozon (nemat tam kde su ludia), tolko moznosti nastavenia ze potrebujes 2 vysoke skoly a po tyzdni nepouzivania nove zaskolenie, stale si na nieco stazuje (dochadza papier - ved ked dojde tak si to vsimnem tak co otravuje, novy FW… proste neda sa ovladat mechanicky pretoze nikdy nevies ake prekvapenie svieti na displeji) a pre mna velmi dolezite negativum je ze ho nemozem prevadzkovat z UPS pretoze pri nahrievani ma velmi velky odber a pri tlaci zase robi velke spicky

Laser myty: Laser neopadava, ale stale sa lame, takze ak potrebujes papier navinut alebo nejako s nim manipulovat tak sa lame, opadavanie bola domena starych LEDov ktore technicky nedokazali toner zafixovat.

Zalezi velmi na tom kolko tlacis, moja milovana 720 ma uz skoro 50000 a laser ma okolo 70000 (ale ten som kupoval a uz mal 40000, novy by stal raketu). Potom mam aktualne zopar prirucnych tlaciarni ktore pouzivam ked niektora z tychto dvoch hlavnych strajkuje, ked ju potrebujem niekde preniest… ale tie natocia malo stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí