Tmavé fleky na dětském oblečení

4
12.6.25 13:18

Tmavé fleky na dětském oblečení

Ahoj, nemá prosím někdo podobný problém? Už jsem z toho zoufalá. Po vyprání dětského oblečení (dítě 2 roky) mám na pár kusech tmavé fleky. Nikdy se mi tohle nestávalo.
Používám tekutý gel Persil sensitive a aviváž cocolino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8726
12.6.25 13:27

Nam se to občas děje taky. Pomáhá čistit filtr a gumové těsnění a taky neprat na 40, je to asi málo, takže co jde, peru na 60. A to je těch skrvn minimum. Hodně i pomáhá sušit na slunku, ono krásně všechno vybeli, ale to zase nejde u tmavého oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
12.6.25 13:33

@Andy353 Obdobné fleky mi dělají bublifuky. Před vypráním není na oblečení ani flek, ale po vyprání potřísněná místa bublifukem jsou flekatá - vyčistit to nelze, jedině vyhodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
12.6.25 13:43
@Midaku píše: Více

noo a já filtr tak jednou za měsíc jestli vůbec, těsnění vůbec… a peru vše na 40 stupnu. A fleky nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
12.6.25 13:44

Děje se mi to snad pri každém prani, ale ne jen u dětského… vždycky je to jen na jednom, max. 2 oblečení, vzdy světlé. Peru vše na 40, tak to by odpovídalo, co se zde píše výše. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.6.25 13:44

To bude od těsnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
12.6.25 13:50

Me to delala vzdy jedna tmava vec… Napriklad tmavy lem na fuseklich mi takhle obarvil taky nekolik veci :-D takze uz si na to davam pozor a fakt nedat nic tmaveho ke svetlemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
12.6.25 13:52

@KKK85 nechceš si vyměnit pračky? :mrgreen: já netuším, čím to je, nicméně po vyčištění je to vždy na nějakou dobu dobrý. Takže čistíme. Dělá nam to už třetí pračka a asi miliontý prací prášek. Asi neumím prát :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
12.6.25 14:08
@Midaku píše: Více

ani neee :D my měli LG, měli jsme ji 4 roky, ted máme novou. A dobré vše. Nemůže to nějak mít i spojitost třeba s tvrdou vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
12.6.25 14:10

Taky se mi stalo, těsněním ani tmavým oblečením to není, protože se to udělalo z celé várky opakovaně jenom na dětském oblečení. Ten bublifuk zní dost pravděpodobně. Musela jsem to vyhodit, vypadalo to hrozbě a nepustilo to :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
12.6.25 14:13

To je mozny s tim bublifukem. Mel to mladsi na triku a ten se vzdycky bublifukem celej polije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
12.6.25 14:18

@KKK85 je to možný, před přestěhováním bez problémů, dělá nam to jen teď. Bublifuk to u nás asi nebude. Máme to i na našem oblečení, ne jen dětském. Navíc bublifuk se u nás vyskytuje tak dvakrát do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
12.6.25 19:53

Podle mě to je z toho, jak se děti umasti od jidla, je to přesně na těch místech. Pomaha parkrat to vzít na 60, nebo i na těch 40, bublifukem to v našem případě není, ten jsme dlouho neměli. Pračky i čistím docela pravidelne a je to tam plus minus porad, naše děti matlaji dost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27895
12.6.25 21:26

Ak sú škvrny akoby mastné, mávala som to I ja. Pri dvoch rôznych práčkach, práčky čistím pravidelne, filter tiež, nepomohlo. Prestala som používať prací gél a aviváž spolu. Buď dám iba gél, alebo prášok a aviváž. Ak už potrebujem použiť gél I aviváž, pridám plákanie. Škvrna sa objaví už veľmi vzácne. Takže podľa mňa je to nejaká reakcia gélu a avivaže, ako to práčka vypúšťa na prádlo a moderné práčky používajú minimum vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
13.6.25 05:56

Takhle přesně vypadá bublifuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie