Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě se syn narodil a tmavými vlásy. Je narozen v říjnu a začasl světlat na jaře takže v březnu. Teď je úplný blonďák ale myslím že to má ze sluníčky. Synovec byl tak blonďáček do 3 let, teď má krásně tmavě kaštanové vlasy ![]()
@beruna30 Naše malá se narodila s tmavě hnědými až černými vlásky. Já jsem přírodní zrzka a přítel má světlou hnědou. Tmavé je měla cca do třech měsíců, pak začly světlat, ted je jí 8 měsíců a je to blondýnka ![]()
Příspěvek upraven 08.08.14 v 10:47
@boball píše:
V sedmi měsících si nemyslím, že by se z černovlasého miminka stal najednou blondák. To je tak do třech měsíců, kdy se to drasticky mění. Já se taky narodila černá a pak mi to vypadalo, narostly mi blond, ted mám jako dospělá nějakej ořech.
Covece, bracha byl tmavej asi do dvou let a pak zacal svetlat, nikdy tedy nebyl blondatej, ale do ted tak svetle hneda, i na tech cernobilych fotkach je to videt.
Můj táta je černovlasej a máma tmavě hnědá, já jsem vyšla s lehce špinavou blond
taky vždycky když chci něco po tátovi, tak si ze mě utahuje, že ať jdu za druhým tátou blonďákem
takže děti asi nemusí mít vždy barvu po rodičích, i když je to občas divný ![]()
Ja to mela naopak teda. Narodila jsem se jako blondynka a ted mam do blondynky dost daleko. Cernovlasa (havrani cerna) jsem byla uz ve 2 letech…
@Janha píše:
Covece, bracha byl tmavej asi do dvou let a pak zacal svetlat, nikdy tedy nebyl blondatej, ale do ted tak svetle hneda, i na tech cernobilych fotkach je to videt.
Já se stím tedy ještě nikdy nesetkala, ale tak třeba zakladatelky mimi ještě zesvětlá, když jí to vadí. Moje děti mají jedna dcera tmavší hnědou, druhá úplná blond i v dospělosti a syn jak jsem psala, hnědoblond. Ale to si myslím, že v zimním období nebude.
Mně to nevadí, jen se dost setkávám s otázkou a po kom to má a leze mi to krkem. Pro mně je to nej krásnější mimi na světě. V rodině kolem máme dost tmavovlasých lidí…tak asi vážně geny.
@beruna30 proč neříkáš, že po sousedovi? Mě se taky lidi furt ptali, jé a ona je blondýnka ata druhá tmavá. Po kom je tak blondatá? Ato je můj muž tmavší a já světlá. Tak jsem říkala po sousedovi, on byl totiž úplně plašatej:-))
Oba kluci se nám narodili s tmavými vlasy.
První kluk byl výrazně tmavý, vyloženě jak cikáně.
Husté obočí, po čele i celém těle tmavé chloupky. Tmavý zůstal, jen oči se mu začaly zbarvovat z té miminkovské modro-šedé na hnědou. Tmavnout začaly někdy po půl roce, dlouho měl modro-hnědé a definitivně čokoládové měl krátce před rokem. Dneska ve 3 letech hnědé vlasy i oči.
Druhý kluk se narodil též tmavý, ale byl o dost světlejší jak brácha, žádné tmavé chloupky nikde neměl. Ovšem během dvou měsíců se změnil naprosto k nepoznání, kdybych tady dala fotku, tak jsou to dvě úplně jiné děti.
Jak mu ty první tmavé po měsíci vypadaly, tak další už rostly blonďaté. Ve 2 měsících už měl světle modré oči a blond vlásky. Teď v roce je pravý opak bráchy, modré oči, světlé obočí i pleť a úplně bílé vlásky.
My jsme s mužem oba tmavovlasí a děti blonďaté - po babíčce. Takže zapátrej, kdo z vašich rodičů je tmavý. A když nikdo, tak budeš mít co vysvětlovat ![]()
Jinak já jsem se teda narodila s tmavými vlasy, ale začaly hodně brzy světlat. Na fotkách z 6 měsíců už mám takovou „pochcanou slámu“ a v roce už jsem byla jak můj mladší a měla jsem úplně bílé vlasy. Blond jsem zůstala, jen mi trochu ztmavly na tu „pochcanou slámu“.
Manžel se zase narodil s tmavými, začal taky světlat. Jako batole měl hnědé oči a k tomu úplně bílé vlasy. Pak ztmavl, v první třídě už byl hnědovlasý a je starší syn je po něm. Tmavší, husté tmavé obočí, hnědé oči i tmavě hnědé vlasy.
Děti máme spravedlivě rozdělené, jedno je celý muž, jedno celá matka. ![]()
Příspěvek upraven 08.08.14 v 11:10
Můj tchán vždycky říkal, že kdyby děti byly jen po rodičích, tak by to bylo moc jednoduchý…
A byl to vážně moudrej pán ![]()
@beruna30 píše:
Ahojky holky, moc by mě zajímalo, kdy vám vaše miminka zacčala světlat. Náš maličký má pořád hodně tmavé vlásky a to mu je sedm měsíců. Manža je špinavý blonďák a já taková neurčitá hnědá…tak nevím po kom by byl tak tmavý![]()
moje dítě světlalo tak kolem roku.. do té doby vlasy téměř černé
ale tohle bych nebrala moc vážně. Kámoš byl jako mimino blonďák (všichni tmavovlasí) a ztmavlo mu to ve školce, kolem 4-5ti let.. když jsem viděla fotky, tak bych ho nepoznala..
Nas mel tmave hnedy pri porodu a do tech 4 mes. zesvetlal a od toho pul roku je uplny blondak
@beruna30 píše:
Ahojky holky, moc by mě zajímalo, kdy vám vaše miminka zacčala světlat. Náš maličký má pořád hodně tmavé vlásky a to mu je sedm měsíců. Manža je špinavý blonďák a já taková neurčitá hnědá…tak nevím po kom by byl tak tmavý![]()
může to mít z hormonů, každopádně vaši předci nebyli nikdo s hnědými vlasy? Maly je taky nazrzlý a jediny zrzek byl jeho pra pra děda:)
nemusí být všechna miminka s blond volánky na hlavickách. ![]()