Chci to nejlepší pro dceru. Na koho se obrátit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
22.4.26 14:55

To nejlepší pro dceru

Dokázal by mi někdo dát nějaké rady, tipy, co udělat, na koho se obrátit?

Bývalý se mnou a dcerou nikdy nežil, za dcerou jezdil podle toho, jak se mi to hodilo, cca jednou za 2 měsíce na pár hodin. Poslední rok ji prakticky neviděl, jelikož jsem už nechtěla, aby docházelo k nám domů, ale bral dceru ven na procházku, hřiště atd. Ne jen za ní přijel k nám domů a většinu času koukal do telefonu či na tv. Rodičovské půdy nemá zřejmě žádné a o svém dítěti prakticky nic neví, sám se na nic nezeptá.
Po roce, kdy ji neviděl na mě najednou poslal právníka, kde si nadiktoval, jak si dceru chce brát a to dokonce i přes noc, na Vánoce, na prázdniny dva týdny atd. Pro dceru je to cizí člověk a nikdy s nikým jiným kromě mě a mojí mamky přes noc nebyla. Nemá absolutně doma pro dceru nic, nezná její potřeby. To, co je nejlepší pro dceru je mu jedno, chce si to násilím na ni vynutit, jen proto, že zjistil, že mám nový vztah. Nemám problém s tím, aby dceru vídal a postupně si na něj zvykla a za pár let, až bude větší a sama by chtěla, klidně a ním může trávit i dny, ale ne teď, když na něj není zvyklá a vstávám k ní i v noci, což on by ji nikdy neslyšel, jak má tvrdé spaní. Dokonce dcera v noci i cestuje z postele je mě do postýlky, kňourá a pobrekává.
S právničkou péči samozřejmě řeším, ale v dnešní době se soudy přiklánějí k tomu, aby dítě bylo s oběma rodiči a to, že to pro dítě není nejvhodnější moc neřeší.

Napadá vás někoho něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4074
22.4.26 15:14

Mne neprijde nic spatne na tom, aby se zase vidali.
Pokud je to rozmar, stejne mu to nevydrz, i pokud by to mel soudem umozneno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
22.4.26 15:23

Kolik jí je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.26 15:51

Oni ti na soudu vysvětlí, že máš povinnost ji na styky s otcem připravit a motivovat. Bohužel. Moc toho nenaděláš. Dneska by ji dostal i do střídavky, kdyby chtěl.

Příspěvek upraven 22.04.26 v 15:51

• Citovat
  • Upravit
33378
22.4.26 15:51
@Lenoka píše: Více

Je fajn, že jí chce vídat, ale rozhodně by bylo dobré dceru postupně zvykat. Snad to myslí vážně, a nechce jí jen blbnout hlavu. To že si něco nadiktoval přece neznamená, že to tak bude. Komunikujete spolu? Kolik je dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.4.26 16:01

Odpověděla bych mu, že souhlasíš, ale protože dítě za poslední rok viděl dvakrat na půl hodiny, je třeba, aby si zvykla, získala vztah. A to vznikne častým kontaktem. Takže navrhujes, aby první měsíc ji bral 3× týdně odpoledne na půl hodiny ven, pak další časové období na hodinu. Za půl roku třeba 2× týdně na hodinu a jeden víkendový den na 3 hodiny. A vidělo by se, buď to myslí vážně, nebo jen pouští hrůzu. Pokud by trval na svém návrhu, nechala bych ho to podat na soud, kde bych uvedla jak často se vídal s dcerou doteď, a co jsi navrhla ty a on odmítl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33378
22.4.26 16:07
@Anonymní píše: Více

Tak ale v první řadě musí spolupracovat otec. Ona může motivovat dceru horem dolem, ale těžko si to dítě udělá nějkou představu, když je to pro ní cizí člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148300
22.4.26 16:25
@arinecka píše: Více

To ano. Ale to nikoho nezajímá. Anonym má pravdu že by se zakladatelka na tohle měla připravit. Otec má právo, tečka. Jestli mu to vydrží je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33378
22.4.26 16:49
@Anna766 píše: Více

Já vím, jen je to nefér prostě. Jestli to myslí vážně, a chce se o dceru starat, tak ok, jestli je to ale jen forma trestu pro zakladatelku, a jen bude blbnout dítěti hlavu, tak je to hnus.
Neměl by mít jen právo, ale i povinnosti, dítě není hračka. Bohužel hodně otců si to neuvědomuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2646
22.4.26 16:58
@moofy píše: Více

3× tydne pul hodiny, za pul roku 2× na hodinu a o vikendu na cele 3 hodiny??

za par let,az si zvykne, dokonce i cele dny??

Neni to mnoho?

(A jeste je spravne nezatajit u soudu, ze posledni rok ji temer nevidel, jelikoz jsem nechtela, aby chodil k nam domů. )

A jeste ta zminka o tchyni :zed:

Zkus se, zakladatelko, na to, cos napsala, podivat trochu z odstupu a priznej si, ze pusobis minimalne zaujate.

Příspěvek upraven 22.04.26 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2646
22.4.26 17:09
@arinecka píše: Více

Tak nejdřív musi mit moznost ji vidat, ze, pak teprv muze byt neco dalšího.

(A spoluprace je hezka vec, jiste potřebna a spravna, jen si ji neplest s plnenim pokynu jedne strany. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33378
22.4.26 17:34
@ondrej190 píše: Více

Tak samozřejmě, zakladatelka nepíše že by mu ve styku s dcerou bránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.4.26 18:10
@ondrej190 píše: Více

Nejedná se o novorozence, kde vyplývá potřeba dítě vídat v domově matky a dítěte. U staršího dítě podmiňovat kontakt přístupem do bydliště matky je nesmysl, navíc jde u budování vztahu otec a dítě, tam přítomnost matky může být na škodu. Tenhle otec se na vztah vyprdl, jestli ho chce obnovit, bude to nějakou dobu trvat. Takže jo, k jeho představě dva týdny o prázdninách to bude chvíli trvat, klidně i měsíce, rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
22.4.26 18:20

Tak stěžejní asi je, kolik je dceři let. Pro ni to bude trauma, které rodicum nikdy neodpustí. Oběma. Ve školním věku aspoň pochopí, že ji k tomu odsoudil soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15132
22.4.26 18:22

Tipuji že dceři je cca 4-5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie